Ce monstri ascunde PDL de dragul puterii (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 18 August 2011, ora 20:46
4379 citiri
Ce monstri ascunde PDL de dragul puterii (Opinii)
Foto: realitatea.net

Multe se incapataneaza sa indure acest partid de dragul guvernarii. Insista sa se compromita si da totul pe cartea prezentului, chiar si cu riscul de a impartasi soarta fostului PNTCD. Totul pentru prezent, nimic pentru viitor.

Pentru a-si apara majoritatea parlamentara si a tine in viata o coalitie tot mai nefunctionala, PDL inghite orice pretentii ale maghiarilor, trece cu vederea declaratiile halucinante ale propriilor membri si se lasa santajat de diversi oportunisti cu un trecut bogat intr-ale migratiei politice.

Inchizand ochii la toate nefacutule si nemaiauzitele, PDL se descalifica singur in fata propriului electorat si pierde constant, dar sigur din putina si asa incredere pe care o mai avea in randul romanilor.

Fitele si pretentiile tot mai absurde ale UDMR, pe care pedelistii stiu ca trebuie sa le accepte si sa le implineasca, sunt poate cele mai umilitoare. Pentru ca fiecare zi a democrat liberalilor la putere depinde de buna dispozitie si bunavointa maghiarilor, pedelistii se inchina la UDMR ca la un totem.

Vrea sufletelul udemeristilor sa puna Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in subordinea ministerului pe care il conduc, PDL nu are incotro si se executa. Cu zambetul pe buze chiar. Drama Partidului Democrat Liberal este ca la fel s-a intamplat si cu cele mai importante proiecte ale guvernarii Traian Basescu - Emil Boc.

Regionalizarea a picat pentru ca UDMR a batut din picioare si s-a opus din prima pana in ultima clipa. Proiectul de reviziuire a Constitutiei nu a avut succes, de asemenea, pentru ca partenerii maghiari din coalitia de guvernare nu au fost de acord cu propunerile Guvernului si presedintelui. Mai mult, UDMR se stie ca nu a dorit niciodata sa auda de Parlamentul unicameral, pentru care presedintele Traian Basescu a organizat chiar si un referendum.

Nu ca PDL s-ar fi dat in vant pentru infaptuirea acestor reforme, desi ele au fost prezentate in campanie drept principalele obiective de guvernare, insa presiunea si santajul exercitate UDMR au taiat pana si bruma de credibilitate de care ar fi putut sa se bucure acest nefericit partid. Se vede astfel cu ochiul liber ca singura grija a democrat liberalilor a fost dintotdeauna sa se mentina la putere, indiferent de costuri, dincolo de interesul national si impotriva vointei poporului (vezi rezultatele referendumului).

Dar problemele create de catre UDMR sunt printre cele mai mici bube din capul PDL. Iesirile recente ale senatorului Iulian Urban, referitoare la adevaratii responsabili ai ororii provocate de teroristul norvegian Anders Breivik, au fost trecute cu vederea de catre liderii pedelisti cu o ingaduinta de neacceptat. Senatorul PDL sfida penalul cand afirma cu subiect si predicat ca "Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc UE", insa nimeni din PDL nu a indraznit sa-l traga de urechi.

Poate v-ati intrebat de ce nu a fost exclus pentru niste afirmatii pentru care in alte tari europene risti si sa fii pus sub acuzare. Pentru ca a vazut ca-i merge si poate sa debiteze absolut orice, fara sa fie cel putin atentionat, Iulian Urban a recidivat, declarand de curand ca Europa "isi protejeaza criminalii". Bonus, senatorul PDL a elogiat si invazia armatei romane in URSS.

Si uite asa, dintr-un esec intr-altul si din declaratii nebune in altele tot mai iresponsabile, PDL se redescopera ca protector al tuturor exceselor.

Ei bine, acum vine si explicatia. A trecut neobservata, insa intrebat ce crede despre declaratiile mai recente ale senatorului Urban, un lider PDL a recunoscut un adevar frust: "sunt si momente cand neavand o majoritate parlamentara solida trebuie sa tolerezi. Este o o realitate, mai trebuie sa tolerezi si atitudini care nu ar fi de tolerat intr-un partid. Din pacate, la Senat, coalitia are o majoritate destul de fragila si probabil de asta nici nu au fost sanctiuni drastice la adresa unor colegi" - Sulfina Barbu, intr-o declaratie la Realitatea Tv.

In final, suntem lamuriti. Asa se explica si de ce Dan Pasat a fost tinut strans in brate pentru a nu fi lasat pe mana Justitiei. Cum si de ce a fost convins Silviu Prigoana sa nu isi ia concediu pentru cresterea copilului. De ce un alde Oajdea este lasat sa turuie ca o masina stricata ce vrea impotriva propriului partid si premierului sau. Si cate si mai cate astfel de minuni. Totul si orice pentru a mai ramane inca o zi la guvernare

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#UDMR santaj PDL, #PDL Urban, #PDL CNAS UDMR , #PDL