De ce va castiga PD-L alegerile din 2012 (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 04 Aprilie 2011, ora 18:44
12191 citiri
De ce va castiga PD-L alegerile din 2012 (Opinii)
Foto: realitatea.net

Nu cred ca ar fi pentru nimeni o surpriza ca la anul atat algerile locale cat si cele parlamentare sa fie castigate de PD-L, eventual impreuna cu alte cateva partide din Coalitie sau care abia se formeaza.

Motivele pentru care un astfel de scenariu nu pare deloc improbabil sunt multe. Iar rezultatul pe care Partidul Democrat Liberal il inregistreaza in toate sondajele de opinie ce testeaza increderea populatiei, unde nu depaseste 13%, nu valoareaza absolut nimic.

Nu discutam aici daca PD-L merita sau nu sa mai guverneze, daca ar trebui sa fie votat pentru binefacerile pe care le-a adus romanilor in cei patru ani de guvernare, ci doar probabilitatea si posibilitatea ca, in urma combinarii unor factori, partidul sa reuseasca sa isi pastreze puterea si dupa 2012.

Evident ca toate cifrele sunt impotriva democrat-liberalilor. Cel putin pana acum, tot ceea ce a lasat in urma Guvernul lui Boc a fost parjolirea Romaniei. S-a taiat, s-a restructurat, s-a desfiintat, s-au trimis romanii in afara tarii, daca vor sa supravietuiasca, s-a mintit si s-a furat - toate acestea pe ritmuri si imnuri propagandistice ce proslaveau marea reformare si modernizare a statului.

Oricat te-ai stradui, orice fel de date ai combina si ai pune cap la cap, doar-doar ar da pe plus, nimic din ce s-a intamplat in Romania ultimilor trei ani nu da cu plus. Oricat de ingaduitori si binevoitori am fi cu rezultatele guvernarii pedeliste, nu vom gasi nimic demn de mentionat in sens pozitiv, ci doar reduceri, taieri, scaderi si pustiire. Insa motivul pentru care PD-L are toate sansele sa castige alegerile din 2012, si ar fi chiar indreptatit sa le castige, nu este nici macar acela ca pana acum partidul a reformat si a sacrificat poporul prin masuri de austeritate pentru a pune astfel bazele noii dezvoltari.

Ratiunea ultima pentru care democrat-liberalii ar fi de preferat sa ramana la conducerea tarii este ca doar astfel se poate vindeca acest popor. Doar adancind boala pana la maximum putem spera la vindecarea deplina a romanilor si debarasarea de tarele atat de adanc inradacinate in esenta noastra. Aceasta tara mai are o sansa la normalitate si dezvoltare civilizata doar daca isi va bea paharul pana la fund.

Intr-un fel, sunt linistit, cred ca exact asa se va si intampla. Exista toate semnele care sa ne faca sa credem ca manipularile si propaganda de partid lansate de pedelisti isi produc deja efectul asupra populatiei, in ciuda oricarei realitati. Atat timp cat pentru majoritatea populatiei vor fi mai importante povestile cu moguli si comunisti decat corectitudinea si eficacitatea actelor de guvernare, cat timp miturile cu politicieni vanduti Moscovei si fantasmele revansarde cu corupti vor afecta imaginarul romanilor pana la delir, in loc sa-i faca atenti asupra calitatii procesului prin care sunt guvernati, nu avem nicio sansa sa speram ca ne va fi mai bine nici daca vom schimba merele cu perele.

Nu in ultimul rand, la eventuala victorie a PD-L la viitoarele alegeri contribuie din plin si in forta atat cei doi lideri importanti ai Uniunii Social Liberale - Ponta si Crin, prin gafele repetate pe care le executa constant, cat si, mai ales, bolovanul care atarna de gatul USL - Dan Voiculescu si partidul sau de antena PC. O imagine mi-a atras atentia in mod deosebit. Duminica, la congresul sau ce-o fi fost acea adunare a PC, transmisa non-stop in direct pe Antena 3, presedintele imberb al partidului - Dan Constantin - vorbea ceva de comunism si totalitarism, de PD-L si Traian Basescu in comparatie cu Ceausescu.

Iar in tot acest timp, in spatele sau, pe un monitor urias trona un citat din clasicul, onestul, celebrul, mult iubitul si respectatul Felix Voiculescu. Citatul din Motan era la fel de urias ca si monitorul - cel mai mare amplasat vreodata in Romania, dupa cum am auzit in programul de stiri de la Antena 3, dedicat in totalitate evenimentului, mai ceva ca pe vremea Actualitatilor teveriste ale dictatorului.

In rest, o ordine si o regie perfecta. Nimeni nu intreba, nimeni nu avea dubii. Toata lumea primise indicatiile dinainte. Vorba unui apropiat - macar in PD-L se mai comenteaza, chiar daca doar de forma. Insa cel putin dau iluzia unui partid viu. Astialalti, toti, sunt deja morti. Inainte de a ajunge la putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#PDL alegeri parlamentare 2012, #guvern Boc masuri austeritate, #Emil Boc presedintele PDL, #USL alegeri parlamentare , #PDL
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
S
Stan
rank 1
"miturile cu politicieni vanduti Moscovei si fantasmele revansarde cu corupti"