Editorial: Amanta din casa

Autor:
Vineri, 23 Mai 2008, ora 11:11
2922 citiri
Editorial: Amanta din casa

Ce o fi fost in capul lui Teodor Melescanu cand s-a trezit vorbind cu atata duiosie despre tandemul Emil Boc-Marius Nicoara, in plina campanie electoarala, in prezenta contracandidatului lui Boc din partea PNL la primaria Cluj-Napoca, numai bunul Dumnezeu poate sti.

Pentru neavizati, Nicoara este seful liberalilor clujeni, presedintele consiliului judetean si candidatul partidului sau la aceeasi functie. Mai este si un bun om de afaceri, un excelent manager, un individ cu prestanta - un tip plin de calitati. Iar Boc nu mai are nevoie de prezentari.

Cei doi au pornit acum patru ani in aceeasi directie, in barca Aliantei "Dreptate si Adevar", si se pare ca au facut o treaba buna, daca ne gandim la volumul investitiilor din zona (in principal meritul lui Nicoara, dar sustinute de administratia lui Boc). Mai mult, au lasat balta orgoliile personale si pe cele de partid, si au cantinuat sa colaboreze si dupa ce sandramaua DA a ramas istorie.

Imediat dupa ce am auzit aceasta declaratie soc - Melescanu a afirmat ca judetul Cluj ar trebui condus in continuare de Boc si Nicoara, si asta, repet, in prezenta candidatului liberal la primarie - am fost tentat sa cred ca este vorba despre o gafa, un porumbel gras scos pe gura de un politician de calibru.

Gandindu-ma de doua ori, am inceput sa imi amintesc de intamplari asemanatoare, care m-au indepartat destul de repede de ideea ca Melescanu ar fi un simplu gafeur, si m-au apropiat mai mult de aceea ca liderul liberal ar tanji dupa alianta castigatoare a alegerilor generale (nu-si mai aduce aminte nimeni ca numarul cel mai mare de voturi a fost obtinut de PSD, de vreme ce "DA" a facut guvernul), pe care ar dori sa o vada din nou mare si viguroasa, cum a fost odinioara.

Cu gaura de la covrig in clont, mi-am adus aminte, de pilda, ca vicepresedintele liberal a mai facut o declaratie de genul acesta undeva prin Moldova. Atunci s-au facut speculatii cum ca cele doua tabere, aflate pe pozitii ireconciliabile, vor sa ingroape securea razboiului si sa inceapa reconstruirea unui nou proiect politic de la periferii inspre centru, adica exact din locul de unde a inceput sa se strice.

Sa zicem ca ar fi asa, si ca ministrul Apararii chiar crede in refacerea Aliantei, dar spusele sale tot gafa raman, deoarece domnul Melescanu ori nu stie ceva, ori poate ca a uitat. Si anume ca declaratie cu pricina nu putea fi facuta intr-n loc mai prost decat la Cluj-Napoca, unde inclestarea e teribila, iar cantitatea de ura dintre parti, dupa dulcea colaborare, e fantastica.

Ce-i drept, si seful PNL a spus, destul de recent, ca nu exclude o alianta cu PD-L dupa parlamentare, cu conditia ca democrat liberalii sa se dezica de Traian Basescu. Si, ca om care are acces la informatii, spunea el ceva, sau transmitea un mesaj. Calin Popescu Tariceanu stie ca Vasile Blaga nu a vrut ca Partidul Democrat sa iasa de la guvernare, si ca dupa ce evenimentul s-a produs, actualul candidat pentru Bucuresti nu s-a mai simtit prea bine in propriul partid.

In mintea liberalilor exista, din informatiile mele, o asemenea constructie, cu Vasile Blaga presedinte al PD-L, partid care s-ar trezi cu victime colaterale: Emil Boc si Theodor Stolojan. Numai o singura fisura exista in toata ideea, si are legatura cu morala - ce-am reusit sa spun!

Nu poti, dupa ce barbatul te-a inselat, te-a barfit in targ, te-a batut in public si a facut un copil cu alta femeie, sa o inviti pe respectiva acasa la tine, sa cresteti impreuna odrasla. Decat daca esti politician.

Cristian Mihai Chis

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PNL, #PDL, #Teodor Melescanu, #marius nicoara, #Emil Boc, #alianta DA , #PDL