Editorial: Boc. Pe urmele lui Nastase

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 07:53
3582 citiri
Editorial: Boc. Pe urmele lui Nastase

N-o sa apuce nimeni sa-l vada pe Emil Boc desfasurandu-si picturile si lemnele cioplite din casa in fata presei, ca sa priceapa procurorii anticoruptie ca nu i-a cumparat nimeni termopane pentru a numi pe cineva la regia autonoma a sosetelor de lana. Actualul premier a invatat altfel de-acasa, pentru el povestea cu "nu da cinstea pe rusine" are continut.

Dar daca nu-si face obiceiul sa priveasca pe unde calca, si mai ales sa auda pe unde mai caraie unii, partidul domniei sale va avea un destin asemanator cu al PSD. N-as putea sa descriu exact viitorul, ca nu-s Manolea (nici nu se putea sa-l cheme pe asta normal), dar am in minte niste coordonate.

Pedelistii, cei cativa despre care Sever Voinescu afirma ca iau singuri decizii, le aduc la cunostinta poporului intern cu aerul lui Moise intors de pe munte si nu tolereaza niciun pas in afara frontului, a facut deja greseala PSD din epoca lui Adrian Nastase: nemarginirea. Au tot, traiesc cu asta. Convietuiesc cu sentimentul ca, cel putin 5 ani, nu li se mai poate intampla nimic, minim sa le sparga cineva geamurile, maxim sa piarda urmatoarele alegeri.

Si asta sfredeleste ecranul. Pentru unii mai educati din prima, pentru altii, doar insistenti sa se informeze, in cele din urma. Dar categoric. Nu trebuie sa fii profesor universitar ca sa privesti spre televizor si sa realizezi ca exista doar cateva personaje care se promoveaza intre ele. Ca galeria se shimba rar, ca cea a pesedistilor pe vremuri, si sunt in stare sa marseze pe o idee cu nerusinare cu toate ca stiu ca adevarul este opusul acesteia.

Si oamenii pricep. Nu-i obligatoriu sa fii destept ca sa compari ceea ce auzi la televizor ("acesta este bugetul iesirii din criza", "criza se apropie de final", "creste productia", de pilda) cu realitatea din magazine, unde-ti suiera vantul prin buzunare. Si daca vede omul ca ceva nu se pupa, devine mai atent, intrebandu-se unde a gresit. Si-si da seama ca l-au mintit, deci l-au luat de prost.

Si oamenii vorbesc, camarilei i se duce buhul ca e naspa, iar buhul s-ar putea sa fie mai puternic decat orice instrument de propaganda. Cum se duce buhul? Pai ce, a descoperit cineva de unde apar bancurile?

Cred ca electoratul incepe sa se prinda, si poate ca acesta este motivul pentru care a pierdut alegerile Honorius Prigoana. In plus, ii bagi greutati la cantar, mai ramane sa-i pui taxa pe clipit. Si nu-i de unde. Vaca se mulge dimineata, cand are ceva lapte, si seara, cand are mai mult, daca a avut legalau verde. Exclus la pranz. Nu poti sa mulgi poporul de-amiaza, ca n-are ce sa-ti dea.

Dar daca n-are, taci, naibii, nu-l mai zapaci, ca trebuie sa-si stranga laolalta putina minte lucida pe care o mai are ca sa fie productiv, sa verse taxe si sa-si plateasca tie salariul.

S-ar putea insa ca micul grup de critici din PD-L sa se fi trezit tarziu, iar celor putini de care vorbea Sever Voinescu sa nu le mai pese. Au suficienti bani in falcile de harciog.

Sunt insa cativa care chiar au creier. Emil Boc se afla printre ei. Iar daca spiritul sau sanatos, invatatura deprinsa de-acasa nu s-au pierdut, va avea puterea sa transforme PD-L intr-o mare si frumoasa echipa. Deocamdata il indreapta spre PCR.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Emil Boc PDL, #Boc Sever Voinescu, #Emil Boc Nastase , #PDL