Emil Boc: Am existat si existam datorita votului uninominal

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 17:33
800 citiri
Emil Boc: Am existat si existam datorita votului uninominal

Presedintele PD-L, Emil Boc, considera ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa adopte un pachet legislativ privind votul uninominal, care sa fie inatacabil in instanta.

"A redactat o Hotarare de Guvern care l-a pus pe jar, cu complicitatea PSD si PRM, iar, pe de alta parte, el fuge de vot dintr-o parte in alta", a declarat Boc, la Cluj-Napoca, informeaza, joi, NewsIn.

Sabia lui Damocles mai este deasupra capului, deoarece premierul Tariceanu a redactat o hotarare cu mari vicii de legalitate. Recomandarea noastra este sa adopte acel pachet legislativ care sa ne scuteasca de orice emotie cu privire la votul uninominal in contextul unei viitoare decizii a justitiei din octombrie.

Este o chestiune de bun simt care se impune daca el crede in votul uninominal", a spus Emil Boc.

Liderul democrat-liberalilor i-a transmis premierului sa se uite in oglinda atunci cand vorbeste de partide care fug de votul uninominal, in conditiile in care el insusi fuge de el.

"Noi am existat si existam datorita votului uninominal. Tariceanu nu stie cum sa fuga de votul uninominal dintr-o parte in alta. Fuge de la Bucuresti la Ilfov, adica unde se pot cumpara mai usor voturi, ca la Bucuresti si-a dat seama ca e mai greu", a precizat Boc.

Presedintele PD-L a avertizat asupra procesului pe fond cu privire la legalitatea Hotararii de Guvern privind colegiile uninominale si a spus ca eventualele probleme in justitie ar putea fi evitat prin adoptarea unui pachet legislativ solid.

"Daca oricum, pe fond, procesul nu a fost judecat, a fost doar o cerere de suspendare, iar pe fond se va judeca in noiembrie, de ce Tariceanu nu adopta acum acel pachet pentrun a nu mai sta la mana unei decizii a unei instante cu privire la organizarea sau nu a alegerilor prin vot uninominal? Daca nu avea aceste probleme de legalitate, nu ar fi spus ca a tinut ministri cu arma la picior ca sa adopte un nou pachet legislativ", a mai spus presedintele PD-L.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PDL, #boc, #uninominal, #PRM , #PDL