Emil Boc, chemat ca martor la DNA intr-un dosar al Elenei Udrea

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 18:47
4112 citiri
Emil Boc, chemat ca martor la DNA intr-un dosar al Elenei Udrea

Fostul presedinte al PDL Emil Boc spune ca se va prezenta, joi, la DNA Bucuresti, unde a fost citat ca martor in dosarul in care Elena Udrea este cercetata pentru fapte de coruptie privind vanzarea unei vile din Eforie Sud si un contract intre Hidroelectrica si o firma.

Intrebat, miercuri, de jurnalisti, daca a fost citat la DNA, la fel ca alti membri ai fostului PDL, Emil Boc a spus ca a primit o invitatie sa se prezinte ca martor, in calitate de fost presedinte de partid.

Boagiu si Videanu, audiati la DNA, dupa declaratiile Elenei Udrea

"Da, marti am primit o invitatie pentru joi, in calitatea de martor in dosarul 87/2015, in care au mai fost audiati Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu si Ioan Oltean, in legatura cu care s-a incuviintat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, in calitate de fost presedinte de partid, la DNA Bucuresti", a spus Boc.

Udrea, termen limita pentru depunerea cautiunii de 5 milioane de lei - (surse)

In acelasi dosar, marti au dat declaratii la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), tot in calitate de martor, fostul presedinte al PDL Vasile Blaga, in prezent copresedinte PNL, si deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, iar miercuri s-au prezentat, tot in calitate de martori, Anca Boagiu, fost prim-vicepresedinte al PDL, si Adriean Videanu, fost presedinte al PDL Bucuresti.

Vasile Blaga declara, la iesirea de la DNA, ca le-a spus procurorilor ca nu are cunostinta de "nicio spronsorizare de trei milioane de euro sau de dolari" de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu si ca astfel de lucruri nu s-au discutat niciodata in prezenta sa.

Ioan Oltean, audiat la DNA in calitate de martor dupa declaratiile Elenei Udrea

Intrebat in legatura cu afirmatiile Elenei Udrea, potrivit carora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finantare a partidului in campanie, Oltean a aratat: "Numai doamna Udrea poate sa va raspunda, eu nu am cum sa va raspund... Asa erau finantate campaniile... Nu am informatii. Doar cei ce au afirmat va pot spune".

Elena Udrea a fost pusa, vineri, sub control judicar pe cautiune, stabilita la cinci milioane de lei, in dosarul privind fapte de coruptie legate de vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputatilor a avizat inceperea urmaririi penale si retinerea Elenei Udrea in aceasta cauza.

Vasile Blaga, audiat la DNA dupa declaratiile Elenei Udrea

Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusa sub control judiciar pentru o cautiune de cinci milioane de lei, dosarul fiind judecat miercuri la instanta suprema. Udrea spune ca nu poate sa achite o cautiune atat de mare, in conditiile in care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA, precizand ca se va cere un nou aviz de arestare daca nu plateste cele cinci milioane de lei.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: MEDIAFAX