Emil Boc, in BPN: Obiectivul PD-L este sa ramana un partid al invingatorilor

Luni, 16 Mai 2011, ora 21:22
1403 citiri
Emil Boc, in BPN: Obiectivul PD-L este sa ramana un partid al invingatorilor

Presedintele PD-L, Emil Boc, reales pentru un nou mandat la sefia partidului, si-a felicitat, lunidupa-amiaza, colegii alesi in noul Birou Permanent National, in deschiderea primei sedinte a forului de conducere al partidului, reamintindu-le ca principalele obiective raman continuarea modernizarii Romaniei si ramanerea pe scena politica "ca un partid al invingatorilor".

"Avem cel putin doua obiective mari pe care Conventia ni le-a stabilit si anume, pe de o parte, continuarea procesului de modernizare a Romaniei, astfel incat fiecare roman sa simta in perioada urmatoare practic ca vin si masuri mai bune, care sunt atat de asteptate si este menirea in primul rand a partidului nostru sa faca aceste lucruri. Dupa ce a luat decizii mai dificile, nepopulare, pe care si le-a asumat, acum este cazul ca aceste lucruri sa plece intr-o alta directie, iar iesirea economiei din recesiune este primul semn ca suntem intr-o directie buna", s-a adresat liderul PD-L noilor colegi din BPN al partidului, in prezenta presei care a avut acces la inceputul intrevederii.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv major al Partidului Democrat Liberal ramane castigarea bataliilor electorale din 2012.

"Si al doilea obiectiv evident ramane acela de a ramane in continuare pe scena politica a Romaniei ca un partid al invingatorilor. Am castigat toate bataliile din 2004, are aceasta sarcina actualul Birou Permanent National sa conduca partidul si sa obtina victorii si in 2012. Deci daca Romania reuseste si performeaza si partidul castiga in consecinta", a mai declarat Emil Boc.

Noul secretar general al PD-L, Ioan Oltean, a infirmat, inainte de inceperea sedintei, faptul ca in prima sedinta a BPN se va discuta despre nominalizarea unui nou ministru al Muncii. Acesta a precizat, insa, ca o astfel de discutie va avea loc in zilele urmatoare.

Gheorghe Albu, secretar executiv in noul BPN al PD-L, a negat, la randul sau, ca in aceasta perioada s-ar fi discutat despre posibilitatea renuntarii presedintelui PD-L, Emil Boc, la functia de premier. Ca opinie personala, acesta si-a reafirmat sustinerea ca Emil Boc sa ramana si sef al Executivului.

La randul sau, intrebata de presa despre o eventuala discutie in partid care sa vizeze o remaniere guvernamentala, vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat ca nu e un subiect care sa se fi discutat, punctand faptul ca presa vrea sa impuna o agenda.

"Nu e un subiect pe care l-am discutat. Pe de alta parte, personal cred ca incercati sa ne impuneti o agenda", a spus Anca Boagiu.

Tot inainte de intrarea la prima sedinta a BPN al PD-L, Daniel Funeriu, ministrul educatiei, a declarat ca nu a avut loc o discutie in partid pe teama remanierii, punctand faptul ca din punctul sau de vedere "Guvernul functioneaza bine la ora actuala".

Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PD-L, a declarat, inainte de a intra la sedinta BPN, ca, in opinia sa, o evaluare a ministrilor se impune, dar problema unei eventuale remanieri nu se poate pune decat la finalul acestei evaluari.

De la reuniune absenteaza Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL, acesta in calitatea sa de ministru de externe aflandu-se intr-o vizita oficiala la Londra.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...