Emil Boc: Liderul PDL nu va fi neaparat si candidatul la prezidentiale

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:00
1891 citiri
Emil Boc: Liderul PDL nu va fi neaparat si candidatul la prezidentiale

Fostul presedinte al PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, ca viitorul lider al partidului nu va fi neaparat si candidatul democrat-liberalilor la prezidentiale.

"Nu neaparat trebuie pus semnul egalitatii. E clar ca cine va avea functia de presedinte al PDL va trebui sa dea semnalul decisiv pentru ceea ce inseamna competitiile viitoare - alegerile europarlamentare si prezidentiale. Dar nu in mod neaparat presedintele partidului sa fie si candidatul la functia de presedinte al Romaniei. Nu este o lege scrisa in statutul PDL, o regula scrisa, dar evident ca va da tonul pentru desemnarea candidatului la functia prezidentiala in 2014", a declarat Emil Boc pentru Mediafax, citat de Romania Libera.

Elena Udrea candideaza la sefia PDL: Pot sa ma bat cu Ponta, Antonescu, Voiculescu

Fostul lider PDL a spus ca deocamdata nu are nicio preferinta in privinta viitorului presedinte al partidului. Pana acum si-au anuntat candidatura Vasile Blaga si Elena Udrea.

"Eu cred ca vor mai fi candidaturi pentru functia de presedinte al PDL. PDL are nevoie de o noua conducere legitima aleasa de Congres care sa ii dea perspectiva pentru urmatorii ani. Faptul ca sunt mai multe candidaturi este un lucru foarte bun pentru partid, care va dezgheta atmosfera si va genera idei si dezbateri si da perspectiva pentru recastigarea urmatoarelor competitii electorale.

Va conta votul celor 5.000 de oameni, care va legitima o conducere, dupa care trebuie ca toata lumea, indiferent daca a castigat sau a pierdut, sa se puna in spatele invingatorului si sa il sustina. Acesta este momentul decisiv in PDL, trebuie o competitie deschisa, colegiala si fair-play, dar dupa, cel care castiga, isi asuma conducerea partidului, iar cei care pierd sa se puna in spatele celui care a castigat pentru recastigarea bataliilor electorale", a mai spus Emil Boc.

Monica Macovei: Nici Blaga nici Udrea nu sunt in stare sa reformeze PDL

Fostul premier a tinut sa mentioneze ca el nu va cadida pentru nicio functie de conducere in partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc alegeri PDL, #Emil Boc candidati presedinte PDL, #Emil Boc Conventia PDL , #PDL