Emil Boc: Nu exista fisuri in coalitie. Ma bucur ca pleaca fripturistii si oportunistii

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 21:42
2899 citiri
Emil Boc: Nu exista fisuri in coalitie. Ma bucur ca pleaca fripturistii si oportunistii
Foto: TVR

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marti seara, ca este bucuros ca scapa de oportunistii din partid.

"Nu exista fisuri in cadrul coalitiei privind sustinerea guvernului. Este posibil chiar si de la USL sa fie unele voturi impotriva motiunii. Cea mai vulnerabila armata este cea in care, in timpul luptei, unii intorc pistolul si trag in propriii camarazi. E bine ca ne-am curatat de oportunisti", a precizat Emil Boc, la TVR.

Presedintele PDL, desi a fost intrebat de 4 ori, nu a raspuns, cu exactitate, cand a fost intrebat cati "soldati" mai are in "armata" sa, precizand doar, vag, ca ei sunt exact cat e nevoie pentru a respinge motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu si pentru a castiga alegerile.

"Ca unul care a supravietuit la 10 motiuni de cenzura, nu imi este frica de prima motiune care apare in fata noastra. Concret, Puterea are cu peste 15 voturi peste fata de cate este nevoie pentru a supravietui. Opozitia trebuie sa adune 231 de voturi, iar acum are 214, sau 216, dupa plecarile de la PDL. Cei care voteaza motiunea de cenzura vor fi exclusi imediat din partid", a aratat Emil Boc.

"In cel mai bun caz, le mai trebuie 11 voturi. Curatirea partidului e benefica si nu va avea efect electoral, ma bucur ca pleaca fripturisi de langa mine si ca nu e afectata stabilitatea guvernului", a adaugat acesta.

Potrivit presedintelui PDL, in acest moment, partidul are toate sansele sa ramana la conducere. Primul pas in acest sens il reprezinta conservarea numarului de 861 de primari alesi in 2008, adica 25% din total.

Emil Boc l-a criticat pe Sorin Frunzaverde, care a plecat de la PDL la PNL.

"Si mai grav e faptul ca nici lideri autentici ai partidului, precum Sorin Frunzaverde, din nefericire, in acesti ani s-au remarcat doar cand si-au criticat propriul partid (PDL - n.r.). Ori, eu cred ca un lider trebuie sa fie un garant al politici partidului", a subliniat presedintele PDL.

Acesta a mai spus ca Frunzaverde si-a facut o intrare "triumfala" in PNL, insa investirea sa in functia de vicepresedinte este ilegala, deoarece nu este in conformitate cu Legea Partidelor Parlamentare, care presupune ca alegerile in functiile inalte ale unui partid politic sa fie facute prin vot secret, iar in cazul lui Frunzaverde s-a facut prin vot vizibil, prin ridicare de maini.

"Exista ca peste tot in viata oportunisti si tradatori. Oamenii adevarati sunt cei care raman si la bine si la greu in partid", a reiterat Emil Boc.

El a mai precizat ca are o optiune de a reevalua activitatea lui Cristian Preda.

"Este un om care poate reprezenta plus valoare pentru PDL. Mingea este in terenul domniei sale", a mentionat Boc.

Legat de candidatura pentru Cluj, el a martusrisit ca a avut multe nopti in care s-a gandit la acest lucru si ca va discuta cu colegii sai.

De asemenea, el a reiterat relatia buna dintre PDL si premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"In fiecare zi chimia este mai buna, relatia se cimenteaza, increderea se cladeste tot mai mult. E o relatie de perspectiva", a spus acesta.

Emil Boc despre FMI si reintregirea salariilor

Emil Boc a mentionat ca Guvernul are resursele necesare pentru a reintregi salariile bugetarilor.

"Toata politica PDL, relatia cu Guvernul, au fost si vor ramane de continuitate, iar masurile care au dus la stabilitatea economica au fost facute cu ajutorul poporului. Acum e sarcina unui nou Guvern sa redea romanilor bunastarea pe care o asteapta, desi nu va mai fi cea din 2008, pentru ca nicaieri in lume nu se mai intampla asta. Dar avem sansa sa reintregim salariile, deoarece am am redus deficitul, am redus bugetarii cu 200.000 de persoane, am redus cheltuielile cu personalul si am avut in 2011 una din cele mai mari cresteri economice. Iar in 2012, consider ca s-au creat conditiile pentru reintregirea salariilor", a declarat Emil Boc.

Presedintele PDL a mai spus ca Guvernul a facut foarte bine ca va lua aceasta decizie dupa discutia cu partenerii FMI si ca el crede ca conditiile economice au fost indeplinite, Guvernul avand capacitatea de a negocia cu partenerii europeni impunerea acestei masuri.

"Europa nu are o prosperitate la care sa ne uitam, insa foarte multe tari din UE fac ce a facut Romania in 2010. Putem lua decizia de reintregie a salariilor prin ordonanta de urgenta, eu cred ca ne putem indeplini angajamentul luat chiar de presedintele Romaniei", a conchis Emil Boc.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Emil Boc oportunisti PDL, #Emil Boc plecari PDL, #Emil Boc motiune cenzura, #Emil Boc reintregire salarii , #PDL