Emil Boc: USL vrea sa castige meciul cu goluri din ofsaid

Marti, 21 August 2012, ora 11:50
2543 citiri
Emil Boc: USL vrea sa castige meciul cu goluri din ofsaid
Foto: Arhiva

Datele trimise de Guvern la CC pot fi generic intitulate "amintiri despre viitor", afirma fostul premier, Emil Boc. Primarul democrat-liberal de Cluj considera ca "sunt toate conditiile legale indeplinite pentru ca aceasta criza politica sa se incheie astazi".

El mai precizeaza, in cadrul unui interviu acordat RFI Romania, ca daca decizia CC nu e luata cu o majoritate de cel putin 6 la 3, referendumul este invalidat.

In opinia lui Emil Boc, "sunt toate conditiile legale indeplinite pentru ca aceasta criza politica sa se incheie astazi".

Fostul premier subliniaza ca "legea CC precizeaza faptul ca pentru a se stabili valabilitatea referendumului, e nevoie de o majoritate de doua treimi, adica de sase voturi din noua. Daca nu se intruneste o asemenea majoritate, referendumul este invalidat".

Emil Boc declara ca "ceea ce Guvernul a trimis ieri (luni) CC poate fi generic intitulat "amintiri despre viitor", in sensul ca in loc sa raspunda punctual la ceea ce Curtea a solicitat in maniera expresa si citez din adresa CC: "plenul CC solicita Guvernului sa solicite numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate pana la data de 10 iulie 2012" si prezinta definitia listelor electorale permanente, "liste cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot, care au implinit 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv".

In loc ca Guvernul, potrivit solicitarii Curtii, sa trimita un numar si sa spuna ca astazi in listele electorale permanente din Romania exista 18,3 milioane, cat au comunicat anterior Ministerul de Interne si BEC, deci in loc sa comunice aceasta cifra fixa, pe care o are, face un eseu, in care pune la gramada persoane decedate, cu persoane care si-au schimbat domiciliul, cu persoane care si-au pierdut cetatenia, cu persoane care au primit cetatenia, cu persoane care domiciliaza in strainatate, cu persoane care au resedinta in strainatate, cu persoane peste 18 ani, cu persoane sub 18 ani. Un amalgam de date, menit deliberat sa creeze pentru opinia publica senzatia ca acest referendum nu ar trebui sa conduca la intoarcerea presedintelui".

Citeste mai multe despre Boc: USL vrea sa castige meciul cu goluri din ofsaid! Unica solutie legala e intoarcerea presedintelui pe RFI Romania.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Boc referendum ofsaid, #Boc decizie CCR referendum, #Boc revenire Basescu , #PDL