Fostul prefect democrat de Cluj, Alin Tise, s-a inscris in PD-L

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 12:43
1082 citiri
Fostul prefect democrat de Cluj, Alin Tise, s-a inscris in PD-L

Fostul prefect de Cluj, Alin Tise, fost membru PD, s-a inscris in PD-L, a anuntat, miercuri, liderul democrat-liberal, Emil Boc, transmite NewsIn.

"Am placerea sa va anunt ca domnul Alin Tise, fostul prefect al judetului Cluj si membru al PD, inainte de a fi prefect, a revenit in Partidul Democrat Liberal si va ocupa functia de prim-vicepresedinte al organizatiei municipale Cluj al PD-L. Salut revenirea domniei sale in partid si sunt convins ca filiala Cluj a PD-L, prin Alin Tise, va avea inca o voce autorizata prin care sa se pronunte pe problemele de context local, regional sau national", a declarat Emil Boc in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj-Napoca.

Mentionam ca Alin Tise a demisionat din Corpul Inaltilor Functionari Publici dupa ce a fost avansat de catre primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, in luna octombrie a anului trecut, la functia de inspector guvernamental in cadrul Corpului de Control al Guvernului.

Alin Tise a declarat miercuri, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca atunci cand a ales cariera de inalt functionar public era convins ca Guvernul doreste o veritabila depolitizare a functiei de prefect.

"Demisia mea m-a facut sa cred ca acea depolitizare, care era in programul Aliantei nu s-a realizat. Mai mult, descentralizarea si reforma administratiei publice, care era trecut, de asemenea in programul de guvernare, este stopata de Guvernul Tariceanu", a declarat Alin Tise.

Tise a spus ca reintoarcerea sa in PD-L este una fireasca.

"Cred ca actualul PD-L poate sa continue si va continua politica in ceea ce priveste reforma in administratia publica pe care Alianta DA a promis-o in 2004 alegatorilor", a mai afirmat fostul prefect al judetului Cluj.

Tise a mai spus ca este prematur sa se pronunte pe tema unei eventuale candidaturii la o functie de la nivel local sau national. El va ocupa functia de prim-vicepresedinte al PD-L Cluj-Napoca, ramasa vacanta deoarece directorul tehnic al Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, fiind functionar public nu poate ocupa o functie in partid.

Alin Tise a ocupat functia de prefect al judetului Cluj intre noiembrie 2005 si octombrie 2007, dupa care, in din noiembrie 2007, pana la inceputul lunii ianuarie 2008 a fost manager al echipei de fotbal U Cluj. Tise este de profesie avocat.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....