Guvernul Ponta: Emil Boc critica o decizie luata de MRU

Marti, 28 August 2012, ora 15:41
3978 citiri
Guvernul Ponta: Emil Boc critica o decizie luata de MRU
Foto: Ghimpele

Guvernul Ponta a informat, marti, ca recentul atac al PDL Cluj la adresa sa, vizavi de alocarea anumitor sume din Fondul de rezerva bugetara, pentru unitatile administrativ-teritoriale, ca masura a fost luata de fostul Guvern Ungureanu.

"Atacul PDL Cluj este demagogic si se bazeaza pe informatii gresite. Sumele la care PDL Cluj face referire, intr-un comunicat facut public ieri, au fost alocate de catre cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu, inaintea alegerilor locale.

Aceste sume au fost blocate de catre Guvernul actual. In urma unei decizii a Curtii Constitutionale, Guvernul a dispus plata doar pentru acele unitati administrativ-teritoriale care inregistreaza arierate sau care au nevoie de sprijin pentru cofinantarea unor proiecte europene", se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

In documentul citat se precizeaza ca acuzatiile lui Emil Boc se adreseaza unor masuri luate de Mihai Razvan Ungureanu si ca, in ceea ce priveste rectificarea bugetara operata recent, fondurile au fost impartite indiferent de culoarea politica.

"Asadar, criticile aduse Guvernului actual referitoare la alocarea de sume din Fondul de rezerva bugetara sunt neintemeiate, cata vreme aceste plati se bazeaza pe decizia guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu si pe decizia CCR. In ceea ce priveste sumele directionate in urma recentei rectificari bugetare, Guvernul Romaniei precizeaza ca este prima data in ultimii ani cand acest lucru se intampla fara a se tine cont de culoarea politica a autoritatilor locale. Guvernul Romaniei va recurge la Fondul de rezerva doar in cazuri de urgenta, in conformitate cu legea", potrivit Biroului de Presa al Guvernului.

PDL Cluj a lansat un atac asupra modului in care Guvernul Ponta a locat sume din Fondul de rezerva pentru unitatile administrativ-teritoriale, act in urma caruia nicio comuna din judetul Cluj nu a primit sume aditionale.

"PDL Cluj condamna modul discretionar in care Guvernul condus de Victor Ponta a alocat anumite sume din fondul de rezerva bugetara prevazut in bugetul de stat pe anul 2012, pentru unitatile administrativ-teritoriale. Constatam cu stupoare faptul ca din lista de 69 de comune din 21 de judete ale tarii pentru care s-au alocat fonduri pentru plata unor arierate nicio comuna clujeana nu a primit acest supliment financiar din partea Guvernului Ponta, lucru care nu s-a intamplat in timpul guvernarii PDL.

In judetul Cluj exista 85 de unitati administrativ-teritoriale, iar un numar semnificativ dintre acestea au nevoie urgenta de fonduri pentru plata angajatilor precum si pentru plata unor datorii restante", au spus reprezentantii PDL Cluj.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Guvern acuzatii PDL Cluj, #Guvern Emil Boc Mihai Razvan Ungureanu, #Guvern reactificare buget locale , #PDL