Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce spune (Opinii)

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 15:17
7443 citiri
Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce spune (Opinii)
Foto: Reuters (Arhiva)

De fiecare data cand aud un politician in Romania de astazi ca stie ce face, ba mai si promite ceva anume, concret, imi dau seama ca mai multa incredere trezesc Iri si Moni si Oana si Pepe. Pana la urma, sincer, care-i diferenta?

Iar daca asigurarile si cersitul increderii mai vin si de la cei aflati acum la putere, alarma este si mai puternica. In politica noastra damboviteana exista parca un cod secret, cunoscut doar de cei initiati si impenetrabil celor multi si naivi.

Cu cat promite mai mult, mai apasat si mai convingator, cu atat politicianul se va dovedi intr-un final, deloc indepartat, ca a batut campii cu o gratie constienta si cat se poate de bine calculata. Asadar, premeditat.

Sa ne aducem aminte de promisiunile din campania din 2004? Sau de cele din 2008? De la cei 20.000 de euro cu care Geoana ademenea in tara romanii din strainatate pana la cei 832 de kilometri de autostrada promisi de PD-L, care credeti ca era mai sincer in bataia de joc catre voi?

De celebrele "tepe din Piata Victoriei", promise de Traian Basescu in 2004, ce credeti ca se mai stie? Au ajuns sa devina tepele noastre, ale fiecaruia care a crezut la un moment dat in ei.

Macar sa fi invatat romanul sa nu mai fie intr-atat de credul si naiv. Cel mai probabil, nu. Asa va repeta aceleasi greseli, se va arunca in bratele celui care va promite cel mai mult si cel mai bine. De fapt, va castiga cel care va sti sa intuiasca ce anume sa promita - acel ceva de care romanii au astazi cea mai mare nevoie.

Aici intervine, din nou, fatalmente, Emil Boc. Premierul nu doar ca s-a folosit de bani de la buget si de deciziile oficiale ale Executivului, precum in cazul inchiderii spitalelor sau fondurilor alocate catre teritoriu, pentru a-si atrage de partea sa diversi oponenti din interiorul PD-L, dar mai si foloseste viitorul tarii drept moneda cu care sa isi cumpere functia la alegerile care urmeaza in partid.

Avem o mostra perfecta de la lansarea oficiala a candidaturii. "Stim ce avem de facut pentru a castiga alegerile, am castigat toate alegerile pana acum. Aveti incredere ca stiu ce trebuie facut sa castigam si celelalte obiective electorale" - a grait Emil Boc de la pupitru. Te poti infiora auzind aceste enormitati proclamate ziua in amiaza mare, in fata unui popor intreg.

Cand stii ca partidul se scalda pe undeva in jur la 13% incredere in randul populatiei in sondajele de opinie, sa vii si sa promiti ca "stii ce trebuie facut pentru a castiga alegerile" suna aproape ca o promisiune de frauda. De ce nu ne spune Emil Boc clar si limpede CUM anume va face ca sa castige partidul sau alegerile, daca va iesi din nou presedinte al partidului? (Ceea ce se va si intampla, cu o marja de eroare de 0,00001%)

Ce miracole va infaptui Emil Boc, ce rasturnari de situatie, ce abracadabreli va nascoci in datele economiei, ca sa poata recastiga ceea ce partidul nu a avut oricum niciodata? Pentru ca, daca Boc uita, istoria nu o face niciodata. PD nu a castigat alegerile nici in 2004, nici in 2008. Traian Basescu a facut-o, iar apoi a combinat fel si fel de compromisuri doar pentru a-si tine partidul la putere.

Asadar, oare ce isi imagineaza Boc Emil ca stie acum, cand nu a stiut in doi ani si jumatate de cand se afla in fruntea Executivului ce sa faca pentru a stopa criza? Evident, cum alegerile in partid au fost deja transate, restul este doar campanie la nivel national, pentru alegerile nationale din 2012. Iar PD-L risca acum sa ajunga in situatia de a ramane cel mai mic si mai izolat partid din Parlament. In ciuda tuturor eforturilor presedintelui.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#alegeri Congres PDL, #Emil Boc presedinte PDL, #Vasile Blaga candidat presedinte, #Theoder Paleologu, #Traian Basescu presedinte , #PDL
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza ETC
ETC
rank 1
Uniunea PDLUDMRUNPRSRISTSSIEDNAANICC este o hiena a Romaniei sub ihtiozarul Basescu !