ONG-urile cer demisia lui Boc daca nu interzice organizatiile comuniste

Vineri, 06 August 2010, ora 12:57
1461 citiri
ONG-urile cer demisia lui Boc daca nu interzice organizatiile comuniste

Asociatia 21 Decembrie 1989 si alte ONG-uri sustin ca vor cere demisia din fruntea PD-L a lui Emil Boc si vor solicita PPE excluderea formatiunii din randurile popularilor daca premierul nu emite o OUG pentru interzicerea organizatiilor si simbolurilor comuniste.

"Domnule Prim-Ministru, Presedinte al PD-L, la nivel mondial, in numele comunismului au fost ucisi peste 100 de milioane de oameni, iar in numele nazismului au fost ucisi 10 milioane de oameni.

Pe buna dreptate a fost interzis fascismul prin ordonanta de urgenta nr.31 din 2002 a guvernului PSD condus de dl Adrian Nastase. La fel trebuie interzis si comunismul, respectiv printr-o ordonanta de urgenta.

Domnule Prim-Ministru, presedinte al PD-L, va cerem imperativ sa raspundeti favorabil, pana luni, 9 august, acestui apel lansat in 14 Iulie 2010. In caz contrar, va vom cere demisia de onoare din fruntea PD-L atat dvs cat si altor fruntasi ai PD-L, precum doamnele Monica Macovei, Roberta Anastase sau domnii Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Sever Voinescu, Cristian Preda sau Gheorghe Flutur", se arata in apelul revolutionarilor catre premier.

Organizatiile ameninta ca in afara de demisia premierului si a altori lideri democrat-liberali vor cere si excluderea PDL din PPE.

"PD-L se pretinde antitotalitar si este membru al PPE, respectiv cea mai larga familie politica anticomunista din Europa. In situatia in care nu veti raspunde favorabil acestui apel pana luni, 9 august , marti august 2010, ii vom cere d-lui Wilfried Martens, presedintele PPE, sa demareze procedurile pentru excluderea PD-L din PPE, avand in vedere ca neraspunzand apelurilor noastre, Guvernul PD-L se dovedeste a fi pro-totalitar.

Domnule Prim-Ministru, Presedinte al PD-L, revenim asadar pentru a doua oara cu apelul nostru din 14 iulie 2010. Solicitam imperativ adoptarea de catre Guvern, cat mai curand posibil, a unei ordonante de urgenta privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea crimelor comuniste si neocomuniste, inclusiv crime contra pacii si omenirii", mai transmit revolutionarii.

"Domnule Prim-Ministru Emil Boc, va revine obligatia politica si datoria morala de a face ceea ce trebuia sa faca imediat dupa 22 decembrie 1989, guvernul Romaniei, respectiv de a adopta ordonanta de urgenta privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea crimelor comuniste si neocomuniste, inclusiv a crimelor contra pacii si omenirii.

Propunem ca textul acestei ordonante sa fie redactat in oglinda cu ordonanta de urgenta nr. 31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii", conchide scrisoarea deschisa catre Boc.

Printre semnatarii apelului se numara Asociatia 21 Decembrie 1989, Blocul National al Revolutionarilor - Romania 1989, Societatea Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc demisie ONG, #Boc interzicere comunism, #ONG interzice comunism , #PDL