PDL vrea referendum pentru Constitutie odata cu alegerile locale

Luni, 19 Martie 2012, ora 13:49
6173 citiri
PDL vrea referendum pentru Constitutie odata cu alegerile locale

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce cere Opozitiei sa revina in Parlament pentru a vota introducerea rezultatelor referendumului din 2009, privind un Parlament unicameral cu 300 de membri, urmand ca aceasta decizie sa fie validata printr-un referendum desfasurat odata cu alegerile locale.

"PDL solicita tuturor partidelor parlamentare sa vina pentru a pune in aplicare vointa romanilor de la referendum, pentru a pune in aplicare dorinta romanilor pentru 300 de parlamentari si Parlament unicameral. Cred ca aceasta obligatie rezida deopotriva Puterii si Opozitiei.

Sper ca si Opozitia, care isi revendica puterea tot de la popor, sa participe la procesul de revizuire a Constitutiei. Obiectivul nostru e ca la alegerile locale sa avem si referendum pentru modificarea Constitutiei", a spus Boc, intr-o conferinta de presa de dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

El a reamintit ca prezenta Opozitiei in Parlament e indispensabila pentru a se vota modificarea Constitutiei, intrucat e nevoie de votul a doua treimi dintre parlamentari.

"PDL a sustinut 9 reforme esentiale ale statului(...) acum e momentul sa realizam si revizuirea Constitutiei. Raman Legea Sanatatii si reorganizarea administrativa. PDL acorda sprijin Guvernului pentru ca aceste reforme sa fie duse la bun sfarsit", a reamintit Boc.

PDL incepe dezbaterile privind revizuirea Constitutiei - revine USL in Parlament?

Intrebat de ce se vrea organizarea unui referendum chiar odata cu alegerile locale, Emil Boc a raspuns: "E firesc, revizuirea e definitiva numai prin aprobare prin referendum".

Fostul premier a precizat ca nu doar rezultatele referendumului din 2009 vor fi incluse in aceasta revizuire a Constitutiei, ci si prevederile Tratatului Fiscal sau confiscarea averilor nejustificate.

Boc a precizat ca invitatia pentru Opozitie incepe de marti.

"Invitatia incepe de maine, cand la Comisia Juridica se deschid dezbaterile. Ce oportunitate mai buna de a demonstra ca si pe ei ii intereseaza ce au votat romanii in 2009?", a conchis Boc.

Ce raspunde Opozitia?

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL nu va participa la niciun vot de modificare a Constitutiei si ca PDL nu are nici macar majoritate simpla, nicidecum una de doua treimi.

"UNPR-PDL nu nici macar majoritate simpla, nu de doua treimi. Domnul Boc nu stie despre ce vorbeste", a precizat liderul social democrat.

Acesta a mai spus ca nu doar USL va evita sa participe la o modificare in plenul Parlamentului, dar si UDRM si minoritatile au anuntat acelasi lucru.

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Mihai Voicu, a afirmat ca subiectul revizuirii Constitutiei nu poate fi tratat cu seriozitate, cata vreme a fost lansat de Emil Boc.

"Nu imi amintesc atributiile constitutionale ale domnului Boc pentru a anunta un referendum(...) Stie domnul Boc ce o sa faca domnul Basescu? Nu mi se pare un subiect serios", a declarat Mihai Voicu, punctand si faptul ca pentru revizuirea Constitutiei e nevoie de votul a 2/3 dintre parlamentari, ceea ce nu pare posibil", a declarat Voicu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Boc referendum alegeri locale, #Boc referendum Constitutie, #referendum modificare Constitutie , #PDL
Comentarii
Poza Tot ORD
Tot ORD
rank 5
Un apel la constiinta USL. Sunt demni de constiinta lor USL-asi ?
Poza gong
gong
rank 5
Disperare, numele tau e pdl !!!!!!!!