Pedelistii se leapada de PDL (Opinii)

de Iulian Leca, Senior editor
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 12:35

   

Pedelistii se leapada de PDL (Opinii)
Este posibil ca PDL sa castige nu doar alegerile locale din 2012, unde sansele sunt chiar mai mari, ci si pe cele parlamentare.

Dupa toate semnele de subrezire aratate de Uniunea Social Liberala, dupa gafele repetate ale celor doi lideri, care tin tot mai greu in frau uriasa armata din spatele celor trei partide, dupa rabufnirile de orgolii si setea de functii manifestata la impartirea candidaturilor in tara - brusc parca a inviat si Partidul Democrat Liberal.

Rezultatele din Neamt si Maramures credeam ca au dat deja aripi PDL, astfel incat sa nu simta nevoia sa se compromita apeland la un limbaj suburban pentru a-si ataca adversarii.

Cand colo auzi ca tocmai ce se pregatesc sa "le-o traga" celor din USL. Aceleasi obsesii, aceleasi singure griji care nu tradeaza decat teama cu care traiesc zi de zi - viitorul si votul romanilor. Nimic nu s-a schimbat - nicio relaxare, nicio indulcire a discursului. Ba el se radicalizeaza si mai mult de la un pedelist la altul.

Comasarea alegerilor este ultima si cea mai noua iluzie pe care si-o ingaduie - aceea de a culege pana atunci roadele masurilor pe care vor avea grija sa le puna in practica. Reorganizarea administrativ teritoriala, modificarea legii electorale, revizuirea Constitutiei, recuperarile si cresterile salariale, majorarea pensiilor si compromiterea Uniunea Social Liberale - toate teme prioritare si anuntate ca atare de premierul Emil Boc in toate aparitiile sale publice.Apoi, cu cat alegerile sunt aruncate tot mai departe in timp, cu atat cresc sansele ca USL sa se prabuseasca sub propria greutate si dificultate de a functiona. Din acest punct de vedere, comasarea alegerilor este cea mai buna solutie. Cu atat mai mult cu cat lipirea alegerilor locale cu cele parlamentare pare un lucru bun si util pentru electorat - economia invocata sensibilizeaza orice constiinta.

Manifestarile liderilor democrat liberali din ultimul timp tradeaza insa o disperare absolut surprinzatoare.

Imi imaginam ca revigorarea din ultimul vreme ii va maturiza, schimbandu-i in ceea ce nu contenesc sa se prezinte de fiecare data - cel mai responsabil partid din ultimii 21 de ani. Ori disperarea care transpira din derapajele de limbaj, din sentintele pompoase si din etichetele aiuritoare lipite de oricine nu le inchina ode, nu face decat sa exprime si mai clar frica de viitor.

In dorinta de a schimba realitatea, solutia cea mai comoda pe care au gasit-o pentru a pune capat rusinii pe care o resimt fata de insemnele partidului a fost sa schimbe la fata PDL.

Cel mai nesemnificativ exemplu - Traian Basescu la scoala de vara a tinerilor democrat liberali de la Eforie Nord. Vorbeste, in aplauzele frenetice ale celor care nu au cuvantat deloc la manifestarea lor, despre necesitatea si urgenta care impune "veteranilor" partidului un curaj vital pentru a schimba reprezentantii de la varful PDL. Ai spune ca totul e pe viata si pe moarte - ori se shimba cu totul, ori PDL moare. Paradoxal, adevarul nu e departe de aceasta constatare.

E doar ironic, ca pana si presedintele constata, la nici trei luni de la realegerea lui Emil Boc, cand acelasi Traian Basescu nu a ratat nicio ocazie sa militeze pentru continuitatea sub acelasi Emil Boc, ca partidul trebuie sa se schimbe total. Pe ici, pe colo, in partile esentiale - curat murdar!

"Veteranii partidului, cei de azi, au avut forta sa faca o schimbare puternica o data la varful partidului, in 2001. In fata voastra le cer tuturor sa aiba forta sa mai faca o data schimbarea in garnitura de varf, chiar daca ultimul congres a insemnat o primenire puternica la varf. Trebuie sa continue aceasta primenire la apropiatele alegeri.

E ceea ce spune sloganul Smart and Right. Acesta se potriveste unei generatii tinere (aplauze). A nu avea concordanta intre slogan si viit liste parlam sau de consilieri ar fi o mare eroare" - Traian Basescu la scoala de vara OTPDL, Eforie Nord.

Ce exemplu de coerenta, ce viziune oferita tinerilor democrat liberali, care si asa depun eforturi monumentale sa inteleaga ceva din politica "veteranilor". Obsesia cu care este invocata si chemata Alba ca Zapada, rusinea fata de insemnele si culorile consacrate ale PDL si dorinta de a se reinventa mereu - sunt toate semne suficiente pentru a intelege panica si disperarea care ii face pe democrat liberali sa isi doreasca o schimbare la fata totala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4051 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cine-uita-nu-merita
rank 5
iuleka te lepezi de Satana?!
iuleka se leapada de iuleka.A invatat ceva din falimentul de la irealitatea, si nu mai are unde sa presteze pe sub masa.
rank 5
Extrem de curios.....
....adică și leppădăturile se pot lepăda de ei inșiși?De fapt nu e de mirare.Ei se leapădă de orice numai că să rămană la putere,să fure,să mintă,..........și să distrugă,demoleze și falimenteze ROmania.
SC USL Felix SRL
rank 1
Incearcă cu tine. Dacă poți, înseamnă că se poate. Sau măcar
incearcă să faci cum zici tu cu, tot cum zici tu, Felix.
Viva Felix care iți dă să glojdești ochi de hamsii unși cu furadan ca să ți se pară că sunt icre de Manciuria!
danix61
rank 1
Ca sa aiba o sansa PD-L trebuie
sa se lepede de s.atana ,de Basescu
Jerome
rank 5
Te lepezi de Satana ?
Ma leapad spusera pdlistii in cor...si plecara lasandu-l pe Basescu singur.
mcquin
rank 5
Te-i lepadat de Satana pdlc?
BA astia din gangul mafiot pdlc(c-comunist)mergeti la popa Prichici cu vila si Maserati si conturi grase sa va lepede de SATANA.
Dupa,o sa va zicem LEPADATII.
maxi
rank 5
E in sensul de naparlire! Isi schimba pielea!
Ca la reptile! Varani...!
O leapada pe aia portocalie si iau una verde!
ulivia
rank 1
Poate nu stiti, dar lepadatii PDL si-au premeditat
traficul de fiinte umane,dar si intreaga crima organizata transfrontaliera PDL-ista care a ingrozit si izolat in U.E Romania.Conform raportelor Interpol,in 2010, la recomandarea Guvernului Boc,in Romania a fost desfiintată Agentia Natională impotriva Traficului de Persoane, al cărei rol era de a coordona si de a evalua activitătile de prevenire si combatere a traficului de persoane, precum si de a monitoriza asistenta acordată victimelor acestui fenomen extrem de grav.Desfiintarea acestei Agentii si transformarea acesteia in serviciu in cadrul M.A.I. a constituit o greseală, pentru că nu s-a bazat pe o analiză corect fundamentată. Guvernul Boc a raportat asa-zisul proces de reformă institutională, neglijand complexitatea, nivelul si implicatiile sociale ale traficului de fiinte umane.Delictele asociate cu traficul – printre care se numără detentia, violul si tortura – incalcă drepturile fundamentale ale omului. Adesea, retelele de trafic de persoane sunt conduse de organizatii criminale transnationale,de care Igas traiannu este strain, care constituie o amenintare la adresa securitătii nationale si internationale.
ulivia
rank 1
Lepadarea de PDL este nula daca lepadatii nu-si schimba si
indentitatea ,inclusiv CNP-l si infatisarea.De explu Udrea Elena sa devina frate-sau rromul violent,iar Boc Emil sa devina nevasta-sa.Orice alta oficina politruca ar forma lepadatii din PDL faptele savarsite de ei vor ramane sa fie judecata cu nume si pronume si probe administrate in tara si-n Uniunea Europeana, dar si la alte organisme internationale de aparare a drepturilor omului grav incalcate de lepadatii din PDL,dar si de lupta impotriva crimei organizate transfrontaliere a lepadatilor din PDL;in conformitatea cu monitorizarea Interpol Europa si a departamentului de stat SUA principala sursa de imbogatire a lepadatilor din PDL este comertul cu fiinte umane, cu arme pentru terorismul international si a incumetririlor cu interlopi urmariti international,asa cum este si cazul famigliei basescu - bercea mondialul.Raportul Europol/2010 subliniază că Romania lui basescu traia n si a PDL-udrea -boc este principala sursă de prostitutie din Uniunea Europeană, iar statisticile Organizatiei Internationale pentru Migratie si ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa relevă că traficul de persoane in tara noastră se păstrează la cote ingrijorătoare.Potrivit statisticilor oficiale, anual peste 1.400 de romani cad victime traficantilor de persoane, iar povestile celor care au trecut printr-un astfel de cosmar sunt cutremurătoare. Numărul real al victimelor nu este cunoscut. Studiile arată că peste 70% din victimele traficului de fiinte umane nu sunt identificate si nu beneficiază de asistentă calificată.Traficantii isi caută victimele in randul categoriilor defavorizate ale societătiide aceea adistrus guvernul mafiuot PDL nivelul decent de trai in Romania) promitandu-le o viată mai bună si salarii atractive peste hotare. Multe persoane care acceptă oferta sfarsesc in cele mai crude si umilitoare conditii.Amintiti-va ca basescu traian ,traficantul de fiinte umane ii indemna poe romani sa plece din tara,o facea p[ersonal interesat. Respectul pentru drepturile omului incetează acolo unde intră pe rol traficantii de fiinte umane. De multe ori, victimele isi dau seama de acest lucru mult prea tarziu. Iată o istorie tipică, povestită de o femeie din Dolj, care a plecat la muncă in Cehia si s-a trezit sclavă pe o plantatie. O altă tanără, tot din Dolj, a luat drumul Italiei, pentru a lucra ca menajeră, si s-a trezit in mainile traficantilor, reusind să fugă după luni de chin.
tavi49
rank 5
Numai de USL nu se leapada !!!
Ca aia se leapada singuri!!!
mcgogosica
rank 5
Eroare fatala
Musiu Leca, traiesti intr-o eroare continua.De unde sa ia PDL acum in ceasul al 12-lea,
atatia oameni curati ca in 2001(cica) si sa fie si pres, si sa fie si unsi cu toate alifiile si sa mearga si la biserica si sa fie cumetrii si cu … si sa aiba relatii si
cu… si sa ia pumni in cap si suturi in …si sa aiba si bani de intors cu lopata
si sa fie atat de blagosloviti cu dastaptaciune cum sunt Hoara si Talmaceanu sau
sa aiba privirea aceea atat de patrunzatoare incat cand ii vezi zic ca sunt in transa si in fond si la urma urmei chiar vrei sa mearga pe centura si sa caute
si fete, ca de ele n-ai zis nimic si bravii nostril PDL-isti se supara pe tine ca nu vrei sa promovezi femeilii. Si de unde ai mai scos-o si pe asta ca vor sa se schimbe la fata sau ca au vreo rusine fata de insemnele celui mai responsabil partid dinh ultimii 21 de ani. Titiricule tu care esti prins in hora pe loc a acestui
stil de conducere si de gandire ai sa mori odata cu ei si nu ai sa realizezi nici
atunci de ce si pentru ce.Sau in cel mai bun caz ai sa te apuci de bautura si ai
sa bei pana nu mai sti de tine. Oare acum in ce postura ai cazut ca ai scris o
asemenea mizerie de articol ?!
SC USL Felix SRL
rank 1
Dacă Leca ar accepta să fie clonat......
Vorba unuia: "in 2012 Romania va fi Leca, sau nu va fi deloc?"
serban virgil
rank 1
las-o-n balarii...
musiu lecca...chestia asta cu "translatarea" disperarii si frustrarii evidente a uslamistilor si a ta la ...pdl e vizibila din avion..si face parte tot din manualul ala de propagandist PCUS-b editia 1952 din care te hranesti si dai in "comentariilii" bolsevimii voaste...mai lasa-ne, traim totusi in 2011 si nu vrem neam in 1952 cum vrei tu!!!
parerea
rank 5
MAI VEDEM,
cine vor fi cei lepadati?!
ultras
rank 5
am mai auzit placa asta
am mai auzit placa asta cu primenirea, intinerirea clasei politice.... si ne-am ales cu ridzi, hoara, anastase, igas, botis, tinel si lista poate continua
asta arata falsitatea acestei idei... sa-l schimbi pe blaga cu igas... rad si "branconierii" de ideea asta
mihailstanciu
rank 1
cum ramane cu vechile preziceri?
In ultima suta de articole dl.Leca ne-a spus ca PDL nu va mai intra in parlament,asa cum s-a intamplat si cu PNTCD.A cum aflam ca "e posibil sa castige alegerile"(nu este posibil,este probabil).De unde se vede ca si la dl.Leca functioneaza mintea romanului cea de pe urma
XERESS
rank 3
dupa alegeri vor fi doar ei ,..PD-L,,.
pentru citeva zile ,dupa ,..se vor lepada de PD-L toti membri PD-L. Toti,in citeva ore.
Dara
rank 4
@Mihailstanciu
Prezicerile au ca baza de pornire doar lucrurile pe care poti sa le prevezi, la un anumit moment, pentru viitor, cele pe care nu poti, adica imprevizibilul, pot sa iti demonteze o prezicerie corecta. Aici tocmai imprevizibilul si-a spune cuvantul. Nimeni nu si-ar fi imaginat ca una dintre cele mai mare uniune a fortelor din opozitie va fi doar un balon de sapun care se va sparge la prima picatura de ploaie. Pe urma, cine s-ar fi gandit ca dl. Basescu ii va veni ideia cu 'comasatele'?
XERESS
rank 3
daca persoane active din secu si sie
vor sa pice PD-L va pica ,daca ei intorc spatele atunci se va intimpla,daca nu ,"jocurile " sint facute,PD-L are putere absoluta,nu mai are cine si cum sa-i traga la raspundere.asa ca vor trai bine mai departe doar ei ,.la alegeri pe "prostime" ii cumpara, pe alegatorii saraci cu cite o plasa de "papica".Pe altii o sai "lamureasca sa voteze" prin santaje pe cei din strainatate se bazeaza ca acum la ei fiind foamea mai mare vor cere mai mult,nu o sa mai voteze pe 20-50 de euro. Sa traiti bine,..indiferent cum vor cistiga ,tot revolutia va avea loc si atunci vor avea de pierdut mai mult,va fi o revolutie mult mai cruda cu razbunari si omoruri,lumea mocneste,abia asteapta o "scinteie" iar PD-L se pare ca tine "bricheta" cu flacara de veghe. Vor "muri" pe mina lor,ajuta-i Doamne !
Dara
rank 4
Corect, dl. Leca,
Cand te vezi castigator, ti se urca la cap - vezi cazul Crin Antonescu. Insa, cel mai important este ca PDlistii se vor lepada de romani in secunda 1 dupa ce vor castiga alegerile.
ultras
rank 5
eroare mare
pdl nu se poate lepada de romani, nu au fost niciodata alaturi de ei
MARIAN ANTONESCU
rank 2
P.D.Leprele se leapadade ei insasi?Asa este cand se scufunda corabia
Se spune ca atunci cand se scufunda corabia,sobolanii sunt primii care o parasesc,iar capitanul este ultimul care o paraseste.Acum leprele portocalii fac ceeace au facut si cand a facut plopul mere si rachita micsunele,adica isi schimba culoarea precum lupul parul.Dar naravul? Baaa..dar de Satana nu va lepadati "vitejilor".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor