PNL va vota pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Pacuraru si Seres

Joi, 21 August 2008, ora 22:39
1073 citiri
PNL va vota pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Pacuraru si Seres

Parlamentarii liberali vor vota, la sesiunea extraordinara de la sfarsitul acestei luni, pentru inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Paul Pacuraru si al fostului ministru Codrut Seres, a declarat, joi, la Constanta, senatorul Puiu Hasotti.

Hasotti sustine ca a fost sunat de catre ministrul Paul Pacuraru, care i-a cerut ca, in calitate de lider de grup, sa accepte votarea pentru trimiterea sa in judecata, pentru a-si demonstra nevinovatia, informeaza NewsIn.

"Mi-a dat telefon si mi-a cerut ca senatorii liberali sa voteze in favoarea trimiterii in judecata", a afirmat Hasotti. El a mai precizat ca acelasi vot va fi si in cazul fostului ministru Codrut Seres si ca va supraveghea personal votul parlamentarilor liberali.

Problema va fi dezbatuta si in Delegatia Permanenta a PNL care va avea loc saptamana viitoare la Constanta, inainte de sesiunea extraordinara.

Nu discutam cu PD-L, cat la conducere sunt Boc si Stolojan

Hasotti a mai spus ca PNL nu va discuta cu PD-L atat timp cat acest partid va fi condus de Emil Boc si de Teodor Stolojan.

Pe de alta parte, liberalul a reiterat ca, asa cum presedintele PD-L a spus, in mai multe randuri, ca nu va discuta cu PNL cat timp este condus de Calin Popescu Tariceanu, nici liberalii nu vor discuta cu PD-L cat timp ii va avea in frunte pe Boc si Stolojan.

Senatorul liberal a mai spus ca PNL nu va putea guverna cu PD-L si nici cu PSD, afirmand ca este posibil ca PNL sa ramana in opozitie la viitoarea guvernare pentru ca "o alianta cu PSD nu este posibila doctrinar, iar cu PD-L nu este posibila din punct de vedere moral".

In plus, Hasotti a afirmat ca o eventuala propunere pentru postul de premier a lui Teodor Stolojan nu va putea fi vreodata acceptata de PNL.

"Daca vreunul din membrii PNL isi mai imagina ca am putea face guvern cu PD-L, cu Stolojan premier cred ca le-a trecut", a afirmat Hasotii.

La randul sau, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat ca, in ultima perioada, s-a tot vehiculat ca Teodor Stolojan ar putea fi propus pentru functia de premier, lucru pe care nu il vede posibil.

"Am avut fiori, m-a luat tremuratul. Primul ministru al lui Iliescu a ajuns sa fie numit de Basescu. E o intoarcere in timp. Stolojan este un bun europarlamentar, dar ii spun sa renunte la acest demers", a afirmat Orban.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Puiu Hasotti, #PDL, #Emil Boc, #discutii, #PNL , #PDL