Rebeliunea lui Boc

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 12:32
4311 citiri
Rebeliunea lui Boc

Mai tine cineva minte remanierea ministeriala din septembrie 2010? Care a fost marea discutie de atunci? Ca Emil Boc s-a revoltat fata de Traian Basescu. Dar discutia de la PDL, cand Traian Basescu dorea un premier tehnocrat si partidul l-a refuzat? Din nou, ca Emil Boc s-a revoltat impotriva lui Traian Basescu, ca tine cu dintii de scaun.

Acum, la schimbarea brusca a lui Sebastian Lazaroiu, avem aceeasi poveste. Ca premierul se opune vointei sefului statului, ca nu mai merge cum mergea. Ca s-a creat o falie. Ca Boc ar fi de capul lui, sustinut de o parte din PDL.

Mai mult, unii au mers pana la a spune ca e un razboi in PDL. Logica? Iata, Emil Boc l-a schimbat fulgerator pe favoritul presedintelui. Asa sa fie? Sa fi devenit Boc un rebel? Sa fi muscat mana care l-a hranit?

Nici gand. Resorturile schimbarii lui Sebastian Lazaroiu, ale refuzului PDL de a pune un premier tehnocrat sau ale oricarui gest care tine de Emil Boc nu pot fi cautate in vreun fel de rebeliune a premierului. In niciun fel de rebeliune.

Raspunsul poate fi gasit doar la Traian Basescu. Basescu a avut alte planuri cu Lazaroiu. Fie s-a saturat de el, fie il va distribui in alt rol, care sa i se potriveasca mai bine. Orice aparenta de revolta a lui Emil Boc e ca revolta de aparat. Cand trebuie. Cand ii trebuie lui Traian Basescu

Bocul, etalonul eficientei

Emil Boc nu e structural construit sa i se opuna lui Traian Basescu. Tot ce vedem la Emil Boc e, pur si simplu, ecoul vointei sefului statului. In plus, Boc nu i se va opune lui Basescu vreodata, pentru ca e cel mai disciplinat soldat din politica romaneasca. Asa e el si ii datoreaza lui Basescu totul. Nu doar functia de premier, la care, probabil, nu ar fi visat vreodata, ci intreaga lui cariera politica la varf.

Traian Basescu spune ca "Bocul este etalonul eficientei in partid". Crede cineva ca l-a dezamagit premierul pe seful statului? Unii da, dar nu vedem nicio dovada, cat de mica, despre faptul ca asa ceva s-ar fi intamplat. Doar presupuneri, contrazise mai apoi de faptul ca Boc face exact, exact cum vrea Basescu.

Unii mai presupun si ca partidul il determina pe Boc sa faca altfel decat vrea Basescu, de dragul faptului ca trebuie sa-si exercite functia de presedinte al PDL tinand seama de pedelisti. Si asta cade. Emil Boc a nesocotit partidul de cate ori a vrut Traian Basescu.

A trecut peste decizia forurilor de conducere ale partidului si cand si-a numit ministrii, in noul guvern Boc, de dupa victoria prezidentiala a lui Traian Basescu. Atunci, i-a schimbat pe cei alesi de partid, printre care Catalin Croitoru, propus la Educatie, nu Funeriu, alegerea lui Basescu, sau Valeriu Tabara, care a ajuns la Agricultura abia la ultima remaniere. Mereu a fost asa, chiar si la numirea in functie a lui Sebastian Lazaroiu.

Nu e nicio rebeliune a lui Boc. Premierul a preferat sa fie rebel fata de partid, decat sa fie rebel fata de Traian Basescu. Si, oricat am astepta, nici nu vom vedea asa ceva.

De ce a plecat Lazaroiu?

Asadar, Lazaroiu nu a plecat din cauza faptului ca l-a suparat pe Emil Boc. Sau ca a suparat PDL asa de mult incat Boc n-a mai putut rezista si a trecut chiar si peste preferinta presedintelui.

Cel mult, a plecat fiindca l-a suparat pe Traian Basescu. Sau seful statului a avut alte planuri pentru Sebastian Lazaroiu. Fie s-a gandit mai bine, fie asa trebuia sa fie de la bun inceput.

Asa-zisa rebeliune a lui Emil Boc fata de Traian Basescu nu exista. Nici rebeliunea din PDL, prezentat pe unele televiziuni drept "razboi sangeros intre aripi". N-ar avea cum, la acest moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#rebeliune Boc, #Boc schimbare Lazaroiu, #Boc revocare Lazaroiu , #PDL