Opinii: Solutia perfecta de curatare a Romaniei

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 18:50
3113 citiri
Opinii: Solutia perfecta de curatare a Romaniei
Foto: 9am.ro

Nu cred in teoriile dictaturii ce tocmai sta sa se instaureze in Romania. Asa cum reprezentantii Puterii exagereaza in prostie, la fel derapeaza si Opozitia si presa in criticile tot mai vehemente vis-a-vis de actele guvernarii.

Pe de alta parte, violenta naste violenta, iar dorinta de a stapani sporeste pe masura ce detii tot mai mult puterea necesara.

Pornind de la aceste adevaruri simple, intelegem mai bine de ce manifestarile membrilor partidului democrat liberal sunt, pe zi ce trece, tot mai asemanatoare unui animal pe moarte, care sufera de o boala ce simte ca ii va puna capat in curand. Zbaterile tot mai agresive, demonstratiile de forta in gol, promisiunile si iluziile guvernarii eterne abia acestea seamana izbitor cu plenarele lui Ceausescu din ultimii ani.

Pe atunci, cu cat nemultumirile populatiei erau mai generalizate si mai adanci, cu atat mai mult aparatul de stat al dictaturii instaura masuri tot mai draconice de siguranta. PDL macar aici nu se regaseste in comparatia de peste timp, insa pericolul disparitiei de la guvernare ii face pe pedelisti sa promita romanilor o adevarata Epoca de Aur.

Pentru implinirea promisiunii, democrat liberalii cer incredere in masurile lor, singurele bune, si rabdarea pentru asteptarea implinirilor din viitor. Ce conteaza ca toate datele, statisticile si previziunile ii contrazic. Ce importa ca realitatea se inrautateste incontinuu, increderea si speranta sunt ultimele bastioane ale omenirii.

Ce fel de Epoca de Aur ne promit guvernantii, cand insusi premierul a ajuns sa includa intre masurile anticriza disponibilizarile pe cale naturala? Este asta dovada perfecta a neputintei si a cinismului promovat ca politica de stat? Greu de spus cand te astepti ca disponibilizarile din aparatul bugetar sa fie facute pe cale naturala, adica pensionari, plecari in strainatate si sfarsitul obstesc al angajatilor.

Ce viitor ne asteapta cand am ajuns sa sarbatorim inaugurarea a 10 kilometri de drum, iar eternul Emil Boc aduna kilometrii de autostrada la un loc cu drumurile nationale pana ii iese o cifra record de 120 de km. Rezultatul nimicului trebuie intins si umflat precum depasirile de plan dinainte de '89.

In ciuda acestor paradoxuri, acest popor ar putea avea inspiratia sa ofere sansa partidului democrat, unica in istorie, sa ramana la guvernare asa cum isi doreste - "pentru totdeauna". Experimentul merita incercat, cel putin din doua motive. Am putea privi cum eternii guvernanti de azi nu vor inceta nici dupa zeci de ani sa arunce povara nerealizarilor pe aceeasi "grea mostenire" a trecutului.

In acelasi timp, romanii ar avea timp suficient sa invete, in sfarsit, ce inseamna responsabilitatea alegerilor sale. Ar avea tot timpul din lume sa mediteze la destinul sau si la rolul sau in istorie. La sfarsitul "eternitatii" pedeliste ar putea avea o revelatie eliberatoare - doar de el depinde incotro o va apuca de acum incolo.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Emil Boc prim ministru Romania, #Traian Basescu presedinte Romania, #PDL partid de guvernamant , #PDL