Sorin Apostu, candidatul PD-L la Primaria Cluj-Napoca

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 21:22
2026 citiri
Sorin Apostu, candidatul PD-L la Primaria Cluj-Napoca

Vicepresedintele PD-L Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost desemnat, luni, de catre Biroul Permanent Judetean al PD-L Cluj drept candidat al filialei la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, ramasa vacanta in urma demisiei premierului Emil Boc.

"In urma sedintei Biroului Permanent Judetean (BPJ) din aceasta seara (luni seara, n.r.) a fost acceptata cu majoritate de voturi candidatura mea la Primaria Cluj-Napoca si cred ca si sper ca nu voi face colegii de ras si nici pe Emil Boc. Practic, este o raspundere a intregului partid, este o situatie in care toti trebuie sa muncim si pentru care toti trebuie sa luptam, pentru a obtine o victorie", a declarat Sorin Apostu la terminarea sedintei.

Acesta a afirmat ca, daca va castiga mandatul de edil-sef in Cluj-Napoca, atunci va continua proiectele incepute de Emil Boc si considera ca va avea succes deoarece este tanar si are pregatirea necesara, fiind de 5 ani in administratie.

"Cred ca e timpul tinerilor, cred ca pot duce impreuna cu echipa mea proiectele care au fost incepute la Primaria Cluj-Napoca si proiecte noi", a mai spus Apostu.

El va fi desemnat, cel mai probabil marti, drept primar interimar in cadrul sedintei de Consiliu Local. Drept urmare, consilierul local Radu Moisin a primit, tot in cadrul sedintei de luni a BPJ a PD-L Cluj, majoritatea voturilor pentru a fi candidatul consilierilor locali pentru functia de viceprimar, in locul lui Apostu.

"Domnul Radu Moisin a fost desemnat candidatul consilierilor locali ai PD-L pentru functia de viceprimar cu 47 de voturi pentru si un vot impotriva", a declarat marti presedintele PD-L Cluj, Daniel Buda.

Sorin Apostu este membru PD-L din 2000 si a fost, intre 2004 si 2008, directorul Directiei Tehnice, iar in urma alegerilor locale din vara anului trecut a ocupat functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Apostu este de profesie medic veterinar.

Sorin Apostu este primul candidat la Primaria Cluj-Napoca anuntat. PRM isi va desemna candidatul marti dupa amiaza, iar el va fi probabil fostul senator Gheroghe Funar - care a ocupat fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca timp de 12 ani. PNL si PSD inca nu au discutat posibili candidati. O alta candidatura anuntata este cea a presedintelui Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, care are de gand sa candideze ca independent.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Apostu, #candidat PDL, #Primaria Cluj Napoca, #Emil Boc , #PDL