Tinerii din PD-L Constanta sar in sprijinul celor exclusi din partid

Joi, 24 Iulie 2008, ora 13:43
1666 citiri
Tinerii din PD-L Constanta sar in sprijinul celor exclusi din partid

Tinerii din PD-L Constanta au strans peste 200 de semnaturi in semn de solidaritate cu democrat-liberalii exclusi din partid. In plus, tinerii pedelisti au declarat ca semnaturile vor fi adunate in continuare de la cei care solicita sa se alature acestui demers.

Membrii organizatiei de tineret PD-L Constanta au organizat, joi, o conferinta de presa, in fata sediului filialei localea partidului. "Am strans 230 de semnaturi pe care am dorit sa le depunem la sediul organizatiei judetene, dar, deoarece este inchis, o sa le depunem direct la Bucuresti.

Vom cotinua strangerea de semnaturi si suntem solidari cu cei exclusi. Suntem cei care am muncit in campania electorala alaturi de Dorel Onaca si Ion Popescu si vrem sa fim luati in seama. Le cerem celor de la Bucuresti, o analiza pe baza unor date concrete, iar, daca nu, sa fim exlusi impreuna din moment ce am muncit impreuna", a declarat liderul organizatiei municipale de tineret PD-L, Ion Andreea.

Tinerii democrat-liberali au dat ca exemplu activitatea pe care au avut-o la referendumul de anul trecut si de la alegerile europarlamentare, dar si munca depusa in campania electorala pentru alegerile locale. Ei au prezentat apelul transmis, miercuri, presedintelui PD-L, Emil Boc, cu cele 184 de semnaturi si au precizat ca, pana in prezent, numarul semnaturilor a ajuns la 230. Ei au estimat ca numarul acestora ar putea ajunge la 500.

Liderul organizatiei judetene de tineret, Mihai Bobe, a declarat, la randul sau, ca in cursul zilei de miercuri a primit instiintarea prin care a fost exclus din PD-L, care insa contine numele sau incomplet. "Ieri (miercuri n.r.) am primit instiintarea de excludere si nu este numele meu in totalitate, ei nu reusesc sa isi identifice membrii de partid", a spus Bobe.

El a subliniat ca membrii PD-L Constanta nu recunosc autoritatea actualei conduceri interimare, dar cer si asumarea raspunderii de catre cei care au coordonat activitatea filialei. "Membrii de partid nu recunosc autoritatea acestui lider de carton care se numeste Ion Popescu si care de trei luni da dovada de incompetenta. Faptul ca d-na Udrea si d-nul Stoica il gireaza pe Popescu in actiunile pe care le face la Constanta arata ca si acestia, la randul lor, fie sunt dezinformati, fie sunt rauvoitori in ce priveste Partidul Democrat Liberal la Constanta", a mai afirmat Mihai Bobe.

El a adaugat ca demersul initiat de tinerii liberali demonstreaza solidaritatea cu membrii exclusi si au cerut implicarea conducerii centrale pentru a clarifica situatia de la Constanta.

"Il respectam pe domnul presedinte Boc si opiniile sale, dar daca dorea sa rezolve aceasta situatie trebuia sa se deplaseze cel putin o data la Constanta, alaturi de coordonatorii, Elena Udrea si Valeriu Stoica. Acesta nu a venit niciodata, deci putem sa o consideram drept responsabila pe d-na candidat de la sectorul 6, pe dna Elena Udrea. Daca dansa crede ca, girand astfel de actiuni de militie politica pe care domnul Popescu le face la Constanta, o sa rezolve aceasta situatie, se insala", a mai afirmat Bobe.

Potrivit aceleiasi surse, actiunile Elenei Udrea demonstreaza lipsa acesteia de experienta in politica. "Cred ca e timpul sa recunoasca ca a avut o abordare total eronata fata de membri si de cei care au muncit si sa ne acorde acel drept pe care il solicitam de doua luni, dreptul la o analiza obiectiva a ce s-a intamplat in campanie".

Mihai Bobe a mai precizat ca liderii exclusi, precum Danut Moisoiu, Madalina Popa si Narciz Amza, au fost dati la o parte, iar, in prezent, din conducerea biroului judetean si cel municipal al PD-L Constanta fac parte persoane care nu au participat la campanie si chiar nu au venit niciodata la sediul de partid.

Tinerii democrat-liberali au mai spus ca asteapta ca liderii PD-L de la Bucuresti sa isi indrepte atentia si spre filiala de la Constanta. Ei au mai spus ca nu intentioneaza sa demisioneze sau sa se inscrie in alta formatiune politica si au mai multe variante viabile pentru viitorul filialei. Una dintre acestea se refera la lansarea unor candidati independenti la alegerile parlamentare din tomana.

Peste 300 de membri ai PD-L Constanta au participat, sambata, 19 iulie, la Consiliul de Cooordonare Local Extraordinar, convocat de unii democrat-liberali nemultumiti de decizia de dizolvare a organizatiei municipale. In cadrul reuniunii, fostul secretar general al organizatiei municipale a PD-L Constanta, exclus din partid, Remus Macovei, a scos in evidenta mai multe gafe pe care le-ar fi comis Ion Popescu (candidatul PD-L la functia de presedinte al CJ, n.r.), dar si "discursuri jenante" ale lui Dorel Onaca din timpul campaniei electorale care ar fi dus la "demoralizarea membrilor".

In acelasi timp, criticile lui Macovei au vizat-o si pe Elena Udrea, "care a venit in campania electorala doar de trei ori, desi a avut o contributie la impunerea celor doi (n.r.- Dorel Onaca si Ion Popescu) de la Bucuresti".

20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
Poliția anunță că o femeie care a făcut intervenţii chirirgicale estetice fără a avea calitatea de medic este cercetată de agenții din București care au identificat 20 de victime....
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
#tineri, #PDL, #Constanta, #Sprijin, #membri, #exclus, #Mihai Bobe, #Emil Boc , #PDL