Triumfalismul lui Boc (Opinii)

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:35
2695 citiri
Triumfalismul lui Boc (Opinii)

Observam, in ultima perioada, ca partidul de guvernamant, PDL, se prabuseste nu numai in sondaje, ci si in realitate. E greu de pus haturile hemoragiei dezertarilor din partid.

Emil Boc este insa optimist. Boc inca mai "face fite", spunand ca inca mai este vreme sa se hotarasca in privinta candidaturii. Dar, in sinea lui, Boc probabil crede ca nu are la Cluj un contracandidat suficient de puternic, ba mai mult, considera ca nimeni nu l-ar putea bate in orasul pe care l-a pastorit o vreme.

Pe de alta parte, gurile rele spun ca lui Boc i s-ar impune sa candideze la Cluj. Se pare ca insusi Traian Basescu l-ar impinge de la spate sa faca asta. De aceea, nu e de mirare ca se incearca o supralicitare a rezultatelor unor sondaje de opinie, acreditandu-se ideea ca fostul premier va castiga Clujul.

Ca totusi il bate gandul sa candideze la Cluj sta marturie afirmatia sa, cum ca nu vede necesar sa schimbe culoarea partidului, portocalie, in verde. Se pare insa ca in orasul de la poalele Feleacului, lucrurile stau altfel. Oricum, de-o fi una, de-o fi alta, asta se va vedea la alegeri.

O mare problema pentru PDL, pe langa migratia unor membri de partid spre alte formatiuni politice, este motiunea de cenzura a USL.

Liderul portocaliilor, Emil Boc, este incredintat ca aceasta motiune va fi respinsa, iar Guvernul isi va continua activitatea, demonstrand inca o data ca aceasta coalitie este solida. Cat de solida este coalitia, vom vedea. Oricum, in aceasta situatie, votul parlamentarilor minoritatilor, altele decat cea maghiara, este acum decisiv.

Ei, in acest context, Boc a spus ca preocuparea majora a partidului sau si a coalitiei este reintregirea salariilor, aratand ca de fapt decizia apartine actualului guvern care nu va fi afectat de motiune. Ca turuiala liderului pedelist nu este deloc convingatoare si, mai ales, ca nu precizeaza pe ce se rezema afirmatia nu-i o noutate la Emil Boc.

In opinia sa, "acum sunt intrunite conditiile ca si ultima parte din salariile bugetarilor sa fie reintregita". Cum si de unde banii, nu ne spune.

Ca de obicei, Boc prefera trufia, increderea in victoriile partidului sau si, de ce nu, ramanerea la guvernare pana la adanci batraneti. Probabil ca Boc nu crede in faptul ca ati recunoaste greselile, in situatia delicata in care se afla partidul sau, dar si domnia sa, doar acest lucru il mai poate salva. Or, si in ceasul al doisprezecelea, declaratiile fostului premier suna anapoda, alandala, cu un iz triumfalist, lipsite de orice temei.

Si de aceea irita. Pentru ca realitatea se stie si este alta decat cea vazuta de Emil Boc.

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...