Triumfalismul lui Boc (Opinii)

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:35
3058 citiri
Triumfalismul lui Boc (Opinii)
Foto: Arhiva

Observam, in ultima perioada, ca partidul de guvernamant, PDL, se prabuseste nu numai in sondaje, ci si in realitate. E greu de pus haturile hemoragiei dezertarilor din partid.

Emil Boc este insa optimist. Boc inca mai "face fite", spunand ca inca mai este vreme sa se hotarasca in privinta candidaturii. Dar, in sinea lui, Boc probabil crede ca nu are la Cluj un contracandidat suficient de puternic, ba mai mult, considera ca nimeni nu l-ar putea bate in orasul pe care l-a pastorit o vreme.

Pe de alta parte, gurile rele spun ca lui Boc i s-ar impune sa candideze la Cluj. Se pare ca insusi Traian Basescu l-ar impinge de la spate sa faca asta. De aceea, nu e de mirare ca se incearca o supralicitare a rezultatelor unor sondaje de opinie, acreditandu-se ideea ca fostul premier va castiga Clujul.

Ca totusi il bate gandul sa candideze la Cluj sta marturie afirmatia sa, cum ca nu vede necesar sa schimbe culoarea partidului, portocalie, in verde. Se pare insa ca in orasul de la poalele Feleacului, lucrurile stau altfel. Oricum, de-o fi una, de-o fi alta, asta se va vedea la alegeri.

O mare problema pentru PDL, pe langa migratia unor membri de partid spre alte formatiuni politice, este motiunea de cenzura a USL.

Liderul portocaliilor, Emil Boc, este incredintat ca aceasta motiune va fi respinsa, iar Guvernul isi va continua activitatea, demonstrand inca o data ca aceasta coalitie este solida. Cat de solida este coalitia, vom vedea. Oricum, in aceasta situatie, votul parlamentarilor minoritatilor, altele decat cea maghiara, este acum decisiv.

Ei, in acest context, Boc a spus ca preocuparea majora a partidului sau si a coalitiei este reintregirea salariilor, aratand ca de fapt decizia apartine actualului guvern care nu va fi afectat de motiune. Ca turuiala liderului pedelist nu este deloc convingatoare si, mai ales, ca nu precizeaza pe ce se rezema afirmatia nu-i o noutate la Emil Boc.

In opinia sa, "acum sunt intrunite conditiile ca si ultima parte din salariile bugetarilor sa fie reintregita". Cum si de unde banii, nu ne spune.

Ca de obicei, Boc prefera trufia, increderea in victoriile partidului sau si, de ce nu, ramanerea la guvernare pana la adanci batraneti. Probabil ca Boc nu crede in faptul ca ati recunoaste greselile, in situatia delicata in care se afla partidul sau, dar si domnia sa, doar acest lucru il mai poate salva. Or, si in ceasul al doisprezecelea, declaratiile fostului premier suna anapoda, alandala, cu un iz triumfalist, lipsite de orice temei.

Si de aceea irita. Pentru ca realitatea se stie si este alta decat cea vazuta de Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc candidat Primaria Cluj, #Boc majorare salarii, #Boc motiune de cenzura , #PDL