Tudorache, obligat sa iasa din cursa pentru Colegiul 1. Honorius Prigoana e in carti (Video)

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 14:25
6884 citiri
Tudorache, obligat sa iasa din cursa pentru Colegiul 1. Honorius Prigoana e in carti (Video)

Alegerile anticipate pentru un loc in Camera Deputatilor au bulversat PD-L. Virgil Tudorache a anuntat ca si-a retras candidatura pentru Colegiul 1 din Bucuresti, in favoarea fiului deputatului PD-L Sliviu Prigoana, Honorius, dupa o discutie cu Emil Boc.

"Conducerea partidului a fost mandatata de Biroul Politic sa discute acele optiuni care sunt, cel putin doua nume, Viorel Tudorache si Honorius Prigoana. Vom sta de vorba cu cei doi si noi avem mandat din partea Biroului Politic pentru a desemna un candidat", a declarat Flutur la finalul sedintei Biroului Permanent al PD-L, cand Tudorache tocmai anuntase ca si-a depus candidatura.

Intrebat ce rost mai au aceste discutii in conditiile in care la BEM a fost deja inscrisa candidatura lui Virgil Tudorache, Flutur a raspuns ca nu stie despre depunerea candidaturii, Biroul Permanent mandatand conducerea executiva a partidului sa aleaga un candidat dintre cele doua nume propuse.

"Biroul Permanent ne-a mandatat pe cei 5 care suntem in conducerea executiva sa stam de vorba, sa audiem candidatii si in termenul prevazut de lege vom anunta cine este candidatul desemnat", a precizat Flutur, completand ca nu cunoaste mai multe amanunte.

Vicepresedintele PD-L a mai fost intrebat daca este posibil ca un candidat sa fie inscris la BEM fara stirea conducerii centrale a partidului, insa Flutur a evitat un raspuns direct.

"Organizatia Sectorului 1 are dreptul sa propuna, BPN analizeaza, valideaza. Noi suntem in aceasta faza, de a audia si a vedea care este cea mai buna formula", a explicat Flutur.

"Noi nu am discutat astazi aici despre candidaturi propuse, ci nume", a mai spus Flutur.

Tudorache s-a retras

Viorel Tudorache a declarat luni, pentru NewsIn, ca si-a retras candidatura la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei in urma unei discutii cu presedintele PD-L Emil Boc, care i-a explicat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-l sustina pe Honorius Prigoana.

"Am avut o discutie de aproximativ 15 minute cu dl Emil Boc, care a fost un domn elegant si finut, mi-a explicat despre ce este vorba, iar eu am acceptat decizia partidului", a declarat luni pentru NewsIn democrat-liberalul Viorel Tudorache.

Potrivit lui Tudorache, Boc i-a precizat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-i acorde sustinerea lui Honoriu Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, netinand cont de decizia organizatiei PD-L din sectorul 1, care il validase pe Tudorache drept candidat prin vot secret.

Tudorache a precizat ca si-a retras deja candidatura pentru alegerile din Colegiul 1.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Comentarii
UN_TARANIST
rank 5
Ei daca a fost in campania Marelui Carmaci prezident, e clar ca are deosebit de multe drepturi!
Ghilotina
rank 5
Dl. Honorius Prigoana a fost in campanie pentru realegerea Presedintelui Basescu .