400 de rromi cer demiterea lui Theodor Baconschi

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 10:32
5089 citiri
400 de rromi cer demiterea lui Theodor Baconschi
Foto: Arhiva

Peste 400 de rromi vor protesta miercuri in Piata Victoriei si ii vor cere premierului Emil Boc sa il demita pe ministrul de Externe Theodor Baconschi, acuzat de rasism.

Aceasta actiune este organizata de mai multe ONG-uri, motivul fiind mai multe declaratii controversate facute de Baconschi in ultimele zile, relateaza Antena 3.

Potrivit lui Iulian Stoian, Alianta Civica a Romilor din Romania a obtinut o autorizatie de la Primaria Capitalei pentru organizarea acestui protest. Reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca nu stiu nimic de un miting de acest tip, anunta NewsIn. Protestul se va desfasura intre orele 13.00-15.00, in fata Muzeului Grigore Antipa din Capitala.

Baconschi a fost acuzat de rasism de mai multe organizatii neguvernamentale din Coalitia Antidiscriminare. Acestea au apreciat ca fiind rasiste unele afirmatii pe care Baconschi le-a facut la intalnirea cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

Banconschi a declarat ca la Paris, Romania "are niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie rroma".

Astfel, organizatiile societatii civile spun ca afirmatiile lui Baconschi, prin care asociaza infractionalitatea cu etnia, aduc atingere demnitatii membrilor etniei rrome, cetateni romani si europeni, si incalca legislatia romaneasca si europeana in domeniul nediscriminari.

De asemenea, Alianta Civica a Romilor din Romania a declinat invitatia adresata de Ministerul Afacerilor Externe pentru a participa, joi, la o intalnire cu usile inchise, fara prezenta presei.

Protestul este organizat de Alianta Civica a Rromilor din Romania si de alte organizatii neguvernamentale din domeniul protectiei drepturilor minoritatilor.

Potrivit lui Iulian Stoian, Alianta Civica a Rromilor din Romania a obtinut o autorizatie de la Primaria Capitalei pentru organizarea acestui protest. Reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca nu stiu nimic de un miting de acest tip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi demitere Theodor Baconschi, #Theodor Baconschi demitere, #rromi protest Piata Victoriei , #premier