Adevarul vine de la Rachitele (Opinii)

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 16:23
1060 citiri
Adevarul vine de la Rachitele (Opinii)
Foto: livenews.ro

Nu e frumos sa spui ca te-ai saturat de premierul tarii si nu e politicos sa spui ca te obosesc pana si parintii lui. Si totusi!

Primul ministru este acolo unde nu te astepti, dar niciodata acolo unde ar trebui sa fie. La toate intrunirile Comunitatii Europene cu sefii executivelor... merge presedintele. Emil Boc insa exceleaza la cosit, gatit, cantec si sport. Are talent de cioplitor in lemn, manuieste mirific toporul si pana si adversarii lui politici recunosc ca este un om cinstit. Cam atat!

Editeaza niste fraze pe care nu le-as numi perfecte, cat standard: "Ordinul nu se discuta, se executa", spune militaros de cate ori are vreun microfon in fata, desi singur recunoaste ca a preferat sa care saci la CAP decat sa mearga in armata - auzise ca acolo te prostesti.

Mama Boc, lelea Anuta, abia a putut suporta faptul ca baiatul a plecat la Bucuresti, atunci cand a fost numit in post. Jale mare.... odorasul a plecat in Capitala, printre hiene. Ce-o fi stiind mama Boc despre primul oras al tarii ramane un mister, cert este ca ii tot trimitea pachete cu mancare de acasa. Pai daca premierul are nevoie de mancare de-acasa, ce metropola avem, ce tara e asta?

Lelea Anuta stie cum trebuie sa iesim din criza, are pareri despre tot si toate. "Lumea nu vrea sa mai lucre, sa mai faca nimic. Sa steie sa doarma! Atata le dau parere, sa doarma pana cand or putea". Se referea la satenii ei, la cei din judetul Cluj, la romani, la europeni, la problema Americii?

Degeaba mai merg oamenii la scoala, sa mai invete cate ceva, sa li se mai deschida orizontul. Adevarul suprem despre orice il poti afla doar de la Rachitele, judetul Cluj. Sigur ca si oamenii neinvatati au filozofia lor de viata, de multe ori mai sanatoasa decat a celor care se cufunda prea mult in lecturi si pierd contactul cu realitatea, dar o masura e necesara in toate.

Ion Boc impartaseste si el romanilor parerea lui despre televizor, de exemplu: "Inchide-l, lasa-l sa-l trasneasca Dumnezau de televizor! Numai prostii scot din ei".

Cristian Preda il indeamna pe Boc sa-si gaseasca alt job, ca de prim-ministru nu face. Am putea vorbi despre Romania profunda, despre oamenii de bun simt de la sate si toate cuvintele rostite de Anuta si Ion Boc ar insemna mult, mult mai mult, daca ei nu ar fi parintii premierului Romaniei, pe care mai toti il acuza de mediocritate, obedienta si lipsa de orizont si initiativa.

Daca Emil Boc ar fi reusit sa ne surprinda vreodata prin vioiciunea spiritului sau...in mod cert am fi reactionat altfel. Cred ca este cel putin inoportun sa completam continuu fisa personala a lui Emil Boc. Sunt convisa ca este mandru de familia lui, asa cum si parintii se declara multumiti de pruncutii lor. Si pe buna dreptate! Cred ca sunt, cu adevarat, o familie grozava, iar copiii sunt crescuti cu frica lui Dumnezeu. La nivelul comunei Margau toate acestea sunt importante. In ceea ce priveste Romania...e mai mult decat putin.

Parintii lui Emil Boc au fost premiati in cadrul primei editii a sarbatorii "Fiii Satului". Ei au primit diplome si cate 100 de lei. Sunt cel mai in varsta cuplu din comuna, iar tatal premierului este premiat si la categoria "Cel mai batran barbat". Sa le dea Dumnezeu viata lunga, dar a fi batran nu este un merit, nu este o calitate, ci un lucru firesc. Cu tot respectul pentru toti parintii... cu totii imbatranim!

Orice are legatura cu Boc devine banal, obisnuit, firesc, mediocru, plictisitor. Am avut premieri si premieri, presedinti si presedinti... Despre parintii nimanui, niciodata nu s-a scris atat de mult. Si daca ar fi fost ceva de spus, ceva atat de special si deosebit, atunci tara trebuia sa afle. Sa aflam insa din gura lelei Anuta doar ca "vaca miroase a vaca, porcul a porc, iar in bar nu miroase a nimic" cred ca n-are vreo legatura cu Romania. Nici cu cea profunda, nici cu cea adevarata, nici cu cea rurala.

Atunci cand nu mai avem nimic de spus despre premierul nostru inseamna ca trebuie schimbat, nicidecum ca trebuie sa-i cunoastem mai bine familia, mosii si stramosii. Si inca ceva... "Fiii Satului" se organizeaza totdeauna in precampania electrorala. Nici macar asta nu este nici ceva nou, nici ceva interesant.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc premier, #familie Boc, #familie Boc medalii, #Rachitele Emil Boc , #premier