Ziare.com

Alegerile ar putea fi organizate cu doua luni mai devreme, sustine Emil Boc

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 08:42

   

Alegerile ar putea fi organizate cu doua luni mai devreme, sustine Emil Boc
Presedintele PDL, Emil Boc, a afirmat, sambata, ca alegerile se vor tine in mod sigur in 2012, dar este de discutat oportunitatea organizarii lor "cu doua luni mai repede decat ar fi programate".

"In 2012 avem alegeri, sa avem incredere in ceea ce vor crede romanii ca e mai bine pentru Romania si sa le asteptam votul si modul lor de exprimare in alegeri care, repet, in 2012 vor avea loc.

Discutam daca e mai bine sa se faca cu doua luni mai repede decat ar fi programate, daca se declanseaza mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat si Parlamentul luni va intoarce pe toate fatele aceasta situatie politica din Romania", a spus el.

In ultimele noua zile, Guvernul Boc s-a confruntat cu puternice proteste de strada, participantii la proteste cerand demisia guvernului, a presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate.

In acest moment, Guvernul Boc nu a decis inca data la care urmau sa aiba loc alegerile comasate, in 2012, cel mai des fiind avansata luna noiembrie.
Sursa: rNews

Articol citit de 3052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da ,vrem alegeri libere și corecte,dar nu cu aceiași "actori " !!!

Vrem schimbare,dar nu cu aceiași "actori politici" ce au tot fost aleși pină acum și uitați unde ne-au adus pe toți.
Clasa politică postdecembristă,dar parlamentară,nu mai este in stare să renască speranța in societate și să restabilească increderea in clasa politică,stări fără de care nu pot fi coagulate toate resursele și energiile umane și materiale și puse impreună să poată fi repornite toate motoarele societății romanești din orice domeniu.
Nu trebuie să uităm că actuala putere ,dar mai ales opoziția actuală,au fost pe rind la putere sau in toate combinațiile posibile și avind peste 22 de ani la dispoziție pentru a arăta ce pot să facă,au reușit să ne aducă in starea in care mulți prea mulți concetățeni pribegesc prin lume in speranța unui trai demn și civilizat și asta după ce economia noastră,locurile de muncă au fost desființate.
După tot ce s-a intimplat putem afirma cu certitudine că am avut de a face cu adevărate guverne ale jafului național și in cel mai bun caz cu buni administratori ai sărăciei ce au subordonat interesul cetățeanului și al țării interesului de partid și personal.Este nevoie ca oameni noi și vechi in politică să formeze o nouă generație de oameni politici cu adevărat in care să se reunească oameni politici,adevărați patrioți,competenți,dar eficienți,cu iubire față de oameni și țară ,in stare să fie integri in orice situație,vizionari și buni strategi,astfel incit,cu responsabilitate să asigure țării noastre conducerile de care avem nevoie,atit la nivel local cit și național.
Pentru ca mediul politic să poată fi primenit ,revigorat și reinoit,trebuie ca oamenii potriviți pentru a face politică să vină in față și să-și asume participarea la alegeri candidind democratic.
Acest fapt este posibil ***ă actualii parlamentari abrogă in regim de urgență articolele din legea partidelor ce ingrădesc grav drepul constituțional la asociere politică ,formarea de noi partide.Deasemeni amendarea articolelor din legea electorală unde se percep taxe enorme celor care indrăsnesc să se inscrie in lupta electorală.
In toate țările europene se pot face partide prin voința de asociere a numai 4 oameni,iar timpul necesar inregistrării este la fel de scurt ca inființarea unei firme.
Pentru a putea candida ,partidele plătesc o taxă modică de numai 100 de euro,la nivel național și nu pentru fiecare candidat cum se plătește la noi.
Pentru candidații independenți condițiile sunt și mai drastice.
Acestea sunt adevăratele cauze ce fac ca puterile postdecembriste să-și conserve puterea ,fapt care face ca societatea să nu mai mai funcționeze.

NOI,CU NOI !

 

Asta e. nu avem ce face ...

... Boc raspunde numai in fata Parlamentului, a mai fost unul care raspundea numai in fata Mari Adunari Nationale ... si se pare ca nu peste multa vreme va mai veni unul la ... "raspuns".

 

Boc, boc, boc,...

...demisia pe loc!!

 

Pleaca pitrocule !!!!!!

Meri la lucra in ograda lu....unde nu a venit criza !!!!
Acolo sa faci "proiecte" cu Ghita si orataniile de prin curte !!!!!!!

Ce m-as distra daca ar veni la conducere USL

Ce s-ar face daca vor fi suspendate fondurile europene pentru Romania asa cun a cerut Ponta? Astia din USL fac tot posibilul sa scoata tara din UE. Vor oare sa intre intr-o alianta cu Rusia?

Iata "respectul" promis de antenescu romanilor !

Asa arata el !
Cuvinte urate , atitudine necivilizata , minciuni si manipulare .

Sa vrea asta romanii ?
Nu cred .
Pai va dati seama ce s-ar intampla sa fie la conducere ?

PDL nu mai exista,PDL nu mai participa la nici un

fel de exercitiu electoral,daca BEC ii accepta pe PDL isti sa candideze va incalca legea electorala ,dar si legea 14/2003 legea Partidelor politice.In dec.2011 PDL ,prea preocupat sa fure banii U.E si ai romanilor a uitat,iarasi sa respecte legea 14/2003.Articolul 27 din Legea nr. 14/2003 (Legea partidelor politice) prevede textual si imperativ următoarele: "In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate să isi actualizeze listele de membri cu respectarea cerintelor prevăzute la art. 19 alin 3 si 4. Listele actualizate vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti pană la data de 31 decembrie a acelui an".Articolul 19 prevede la aliniatul 3 că "Lista trebuie să cuprindă cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tării si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare din aceste judete si municipiul Bucuresti", iar la aliniatul 4 precizează că "Fiecare listă va cuprinde persoane dintr-o singură localitate. Listele vor fi grupate pe localităti si judete, pentru a se putea verifica prevederile alin. 3. "Conform unei anchete jurnalistice realizate la Gazeta de Nord –Vest, in toamna anului trecut in judetul Satu Mare au strans semnături pentru actualizarea listelor de membri PSD (7064), PNL (3500) si UDMR (2500). PDL nu a adunat nicio semnătură, presedintele organizatiei judetene Satu Mare a principalului partid de guvernămant, deputatul Ioan Holdis, membru al Comitetului Executiv National al PDL, declarand următoarele: "Nu am fost solicitati să trimitem la Bucuresti nicio listă de semnături la sfarsitul anului trecut. Nici nu am auzit despre obligatia de a depune astfel de liste".Conform mentiunilor făcute pe site-ul Tribunalului Bucuresti in precedentul an preelectoral, respectiv in 2007, Partidul Democrat (antecesorul PDL) a depus la data de 21.12.2007 listele actualizate cu membrii sustinători pentru a fi atasate la dosarul de constituire 5/P/2003) si pentru a fi consemnate in Registrul Partidelor Politice, conform art. 27 din Legea nr. 14/2003.
Ultima mentiune de pe site-ul PDL este datată 1.09.2011, cand PDL a depus la Biroul de Informare si Relatii Publice o cerere, in copie, inregistrată sub nr. 1493/birp/01.09.2011, semnată de emil boc, gheorghe fluture,......

http://www.cotidianul.ro/ole-ole-pdl-ul-nu-mai-e-169738/

Mareparsiv a fost cel care a anexat foto la articol!

L-as ruga sa ne arate si noua o poza cu dansul,cand sta

pe ...tron!

Sa fii jurnalist de XXI si sa fii primitiv,opac si

partinic la scena deschisa este un...merit!

Dar cea mai tare revendicare a celor din glaota

pietelor,mi s-a parut:"Nu vrem alegeri comasate"!

...Fireste ...necomasarea va aduce mai multa mamaliga pe

mesele militarilor rezervisti ceausisti,care o duc ca

in sanul lui Avram chiar si in criza,a huliganilor,a

galeriilor de partid si ...fotbal!

M-am nascut in Romania unde-i mare nebunia!

Fata bocului din poza articolului, este fata-

-pe care o va avea cand se va intalni cu romanii, si va fi socotit pentru toate nenorocirile aduse poporului roman.

@ adevaratascirba

Peste citeva luni vei ramine somera,
Voi cei care va bateti joc,
ve-ti fi trasi putin la raspundere probabil.
Ce faceti voi sfideaza intreaga natiune!
Scirbelorordinare!

Draga conducere a puscariei Jilava,

Noi cetatenii Romaniei, va inchiriem puscaria pentru 25 de ani, doua celule cu regim sever pentru HaHaila si bocul lui, iar restul spatiilor de detentie, pentru lacustele portocalii, care ii va insoti(va rugam sa evacuati toate materilele de esenta moale pentru ca astea toaca tot ce prinde, cum au facut si cu Romania).

Alegerile la termen sau anticipate?

Daca nu umblati la calendarul desfasurarii alegerilor nu ati fi avut atatea probleme astazi.Alegeri comasate,vot prin corespondenta sunt lucruri care nu au dat bine la electorat.Strada cere alegeri anticipate,opozitia la fel,puterea le-ar amana cat se poate,guvernul nu a stabilit data desfasurarii lor dar premierul da asigurari ca in 2012 vor fi alegeri.Cert este ca orice ingerinta in calendarul desfasurarii alegerilor duce la suspiciuni de o viitoare frauda.

 

Nu-i luati jucaria lui Boc ca plange...

Acum dupa manifestatiile romanilor din afara votul prin corespondenta nu mai este prioritate pentru pdl.
Anticipate se pot face in luna martie fara probleme.
Cramponarea de putere este specifica celor care au furat si nu si-au sters urmele,inca.
Numai,daca vreti,pe motiv ca vom putea afla de toate excrocheriile si furturile pdl si merita sa fie inlaturati de la putere.

maty48

Romanii nu se opun nici alegerilor comasate si cu atat mai putin a votului prin corespondenta. USL se opune, dar USL se opune nu din ratiuni democratice, ci din calcule meschine de partid, pentru ca in cazul alegerilor comasate analfabetii USL nu s-ar descurca la urne, iar in cazul votului prin corespondenta USL nu are sprijinul Diasporei, deci nu vor fi in avantaj. Iar suspiciunile de frauda sunt doar in imaginatia bolnava a USL, pentru ca si la Prezidentialele din 2009, cand Opozitia de atunci avea aceleasi suspiciuni de frauda, desi USL avea "camioane de dovezi" nu au putut demonstra practic nici macar un singur vot fraudat in favoarea Puterii. Ba dimpotriva, dupa renumararea voturilor, Traian Basescu a mai primit cateva voturi, care initial nu ii fusesera atribuite.

Prelungirea ilegala a mandatelor primarilor

Este dovada de dictatura. Nu e cazul sa ne aburesca cu ar putea , osa , sa vedem, vom analiza.... Respectati legea in litera si spiritul ei si lucrurile vor merge mai bine.

 

@Neutron & "Prelungirea ilegala a mandatelor"

Si PSD a mai prelungit durata mandatelor primarilor, deci ar mai fi un precedent.
Daca argumentele expuse de PDL-isti (reale sau nu) le-am inteles si din avion par acceptabile, nu am auzit argumentele contrare ale USL referitoare la alegeri comasate, sau am auzit numai politicianisme.
Care ar fi argumentele reale ale USL impotriva alegerilor comasate?

domnule grasule daca ai inteles argumentele

ireale si din ,, avion '' si ti se par acceptabile, ce discutie se poate purta cu tine ?!!

Daca vecinul tau fura si scapa nepedepsit

ai voie sa furi si tu ?
Nu ma intereseaza argumentele USL dar Vanghelie a fost ales pt 4 ani nu pt 4 ani si jumatate. I-a ajuns cat a furat. Poate de data asta scapam de el, daca ne da boc voie si nu-i mai prelungeste mandatul pana la calendele grecesti.

ei, cand le-a prelungit PSD era altceva,

pentru ca totul este posibil si legal pentru ei. Pana si Tov Iliescu a avut 3 mandate. Gandire neo-comunista :
"Toate animalele sunt egale , dar unele sunt mai egale decat celelalte".

Nu mi-am inchipuit

Nu mi-am inchipuit ca sefii PDL nu pot sa realizeze eroarea care au facut-o dand organizarea alegerilor parlamentare pe mana primarilor. N-a putut nimeni sa numere cati primari are PDL si cati opozitia ? Chiar credeti domnilor sefi PDL ca acei primari acum ai opozitiei care va promit ca trec la dumneavoastra chiar o vor face ? Nu aveau de gand nici inainte, acum cu atat mai putin.

 

nu primarii voteaza

ci electoratul ! Pentru dumneavoastra vointa cetatenilor chiar nu exista ?! Primarii pot influenta, amnipula, cumpara, fdar rezultatul urnelor e in mana cetatenilor.

"Dragoste cu forta nu se face" D-le Boc,

Si e bine cand se poate accepta si transmite acceptul si celeilalte parti care a initiat-o. Nimanui nu-i foloseste o relatie fara sorti de izbanda.Si pe urma e bine sa dam dovada de onoare, demnitate si caracter.

 

Dragostea cu forta

Se numeste viol si se lasa cu puscarie.

Hai cu 10 , ca sa scapati si voi de respundere ,fata de "ciumpalaci"

si sa raspundeti numai anchetatorilor !!!!

 

nu conteaza data

nu conteaza data cand se organizeaza alegerile. usl nu are nici o sansa mai ales daca va cere sanctionarea romaniei. pana la urma masurile luate de guvern se vor dovedi utile si lucrul acesta va fi reflectat la vot

 

alegeri...

no iesii usl ul dar nici astia nu o sa nu mai iasa. La 20 ani de la revolutie acest partid, pdl, ne-a aratat cat de fragila este aceasta democratie in fata unei dictaturi. Basescu a pus bazele si a batutu piatra de temelie a unei noi dictaturi. Nu crezi ca suntem satui sa ne spuna un "tatuc" ce este mai bun pentru noi?

Iata ce punem in loc: Hrebenciuci

Votam anul acesta USL? Si sa ne pricopsim cu Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Voicu cu Mafia din Justitie, Vanghelie, Dan Radu Rusanu, Tariceanu, Vantu, Voiculescu, Patriciu, Mazare, Mitrea, Dan Ioan Popescu si lista este asa de lunga incat mi-ar lua o zi intreaga s-o insir? Pe Ponta si Antonescu nu ii pomenesc pentru ca nu exista! Daca am confisca doar de la Nastase si de la Patricianu averile dobandite ilicit am scapa de necazuri! Acolo sunt banii dumneavoastra dragi romani!
Inseamna ca a inceput democratia sa-si faca loc si in Romanica noastra!

....

Opozitia face o mare greseala cerand alegeri anticipate.Cu cat alegerile vor fi mai tarziu , cu atat sansele de intrare in parlament a PDL scad.UNPR poate creste putin, avand in vedere distantarea de PDL si Basescu.

 

DAVA

PD-L este in Parlament, nu se pune problema intrarii PD-L in Parlament. Deocamdata, necunoscuta ar fi daca PD-L va obtine majoritatea simpla pentru a putea guverna singur, sau se va alia din nou cu UNPR pentru a guverna.

Care din nou cu ungurii,

Au fost cu ungurii de la inceput.
N-au visat ungurii niciodata ca ar putea sa obtina ce au obtinut de la Camorra portocalie, pentru ai sustine in actiunea lor pentru nenorocirea poporului roman.

Majoritate simpla ?

Numai atat ? De ce nu o majoritate absoluta ? Esi beat ? De cand nu ai mai iesit din casa ?

Romanii nu te mai vor,asta vor romanii.

Adica sa asteptam pana la sfarsitul anului sa va dam timp sa furati!!!!!!!!!
Boc,pe tine nu te duce capul sa-ti dai seama ca romanii s-au saturat de tine,PD-l,Basescu,Udrea Funeriu,Igas,Ialomiteanu,Tabara,Sulfina Barbu,Botis etc etc etc ?
Nu mai folosi apelativele "romane,romanilor" ci poporul roman , TARAN PROST CE ESTI.

 

eu cred ca e un prilej....

excelent ca sesiunea asta extraordinara sa stabileasca prin LEGE datele de desfasurare ale oricaror tipuri de alegeri:ex-in ultima duminica din mai-alegeri locale,ultima din iunie-alegeri europarlamentare ; ultima duminica din septembrie-alegeri parlamentare; ultima din octombrie-alegeri prezidentiale!
ca sa nu le tot lungim cu parsivenie, de am ajuns sa ne votam parlamentarii din mai(1992) abia in decembrie(2004,2008),si asta cu contributia TUTUROR partidelor!

 

completare....

mi se pare corect ca alegerile din anul asta sa fie in septembrie; daca s-ar declansa procedura constitutionala pentru alegeri anticipate s-ar ajunge tot pe-acolo; sigur ca usl le-ar vrea imediat , e de inteles, se cred pe val si nu se stie cand se vor mai intalni cu asa pleasca,sa se prezinte alegatorilor ca cei care au infrant guvernul boc impunandu-i la iuteala anticipate, dar nu ar fi corect, alte partide sunt prinse pe picior gresit fiind nepregatite de alegeri-pp-dd, prm, pntcd, noua republica si altele!
cat despre guvenul de tehnocrati,eu inteleg ca usl il vrea, sperand ca prin presiuni sa il determine sa faca ce vrea usl la ...desnarea colegiilo, evitand astfel dreptul guvernului de a le (re)desena, cum s-a facut in 2008 de tariceanu- dar planul este nerealist, deoarece nu vor cadea de acord asupra vreunul guvern de tehnocrati,si pe urma mi se pare corect ca si usl sa-si dovedeasca forta in conditii vitrege, cum a facut pdl in 2008, nu sa-si arate muschii in colegii dedicate lor!

 

Bokule!

Cred ca ai vrut sa spui ca vor fi organizate in cel mult 2 luni!

 

bai tu ne iei de prosti ?

si de ce ma rog sa dureze atat pana la alegeri ? constitutia aia cu care umbli in buzunar si tu si stapanul tau spune ca se organizeaza alegeri in MAXIM 3 luni de la dizolvarea parlamentului dar de minim nu spune niminc deci daca azi se dizolva parlamentul prin demisia tuturor parlamentarilor in maxim o luna pot avea loc alegeri anticipate organizate de un guvern de tehnocrati in martie !! ce zici bocule te bagi ?

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor