Ziare.com

Andreea Paul Vass: 13 motive pentru care Emil Boc trebuie sa ramana la guvernare

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 14:45

   

Andreea Paul Vass: 13 motive pentru care Emil Boc trebuie sa ramana la guvernare
Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al lui Emil Boc, da o replica motiunii de cenzura in care Opozitia prezinta 10 puncte pentru demiterea Guvernului Boc, aratand ca, din contra, exista cel putin 13 motive pentru ca premierul sa ramana la guvernare.

1. Emil Boc a fost un eficient administrator al resurselor primariei din Cluj, oras devenit centru al tehnologiei de varf, al decentei, al civilitatii si al prosperitatii.

2. Emil Boc a reusit sa asigure echilibrul intr-o conjunctura economica, financiara, sociala, mediatica, juridica si politica foarte dificila. A incheiat un acord cu FMI, asigurand echilibrul financiar al natiunii si a format o coalitie stabila de guvernare.

3. In calitate de premier, Emil Boc si-a asumat reforme radicale, dupa ani intregi de inactiune, de coruptie, de excese, de dezechilibre macroeconomice severe, de probleme structurale amanate si in continua agravare, de politici economice neadecvate, de politici sociale nesustenabile financiar si de privatizari incheiate in defavoarea statului si a romanilor. Emil Boc a oprit fraudele majore prin privatizari. A introdus legi impopulare, precum cea a pensiilor sau a salariilor unitare, cu scopul de a elimina decalajele mari si nejustificate de venituri.

4. Emil Boc are o identitate doctrinara de dreapta clar definita. Deciziile sale urmaresc filosofia fiscala a dreptei prin care sprijina mai intai pe cei care produc si care muncesc. Urmareste cu prioritate crearea unui aparat administrativ mai sumplu, mai putin costisitor, dar mai eficient, informatizat si mult mai prietenos in relatia cu cetateanul.

5. Emil Boc pune bazele unui proces ambitios de dezvoltare, bazat pe valorile dreptei, in pofida rezistentei legislative si institutionale. Prin valorile dreptei intelege cel putin doua lucruri: realism fata de situatia economica si sociala actuala a tarii si responsabilitate fata de actualele si viitoarele generatii ale tarii. Emil Boc este premierul care a reusit prin luciditate sa sparga cercul vicios al privilegiilor, al statului ineficient si asistential excesiv. Se reevalueaza aproximativ 200.000 de pensii speciale, cu exceptia magistratilor, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, pensiile acordate abuziv pe motiv de boala si politica stimulentelor salariale.

Premierul coordoneaza reformarea din temelii a protectiei sociale - prin elaborarea Codului de Asistenta Sociala - pentru a se adresa doar celor cu adevarat nevoiasi si pentru a utiliza resursele financiare eficient, fara a creste presiunea fiscala asupra companiilor si populatiei. In luna noiembrie 2010 vor fi supuse dezbaterii publice proiectele de flexibilizare a pietei muncii, printr-un pachet de propuneri in domeniul dialogului scoial, a Codului muncii, a Legii contractul colectiv de munca si a celei privind conflictele de munca, a legilor sindicatelor si a patronatelor.

6. Guvernul Boc a adoptat un pachet de masuri de relansare economica si de creare de locuri de munca, in limitele pe care bugetul public si spatiul fiscal le-a permis. De pilda, firmele au fost scutite de la plata CAS pentru pentru perioada de somaj tehnic 7.138 angajatori si 204.942 persoane au beneficiat de aceasta masura -, dar si pentru angajarea somerilor - 1.286 de firme si 2.635 persoane au beneficiat de aceasta masura.

IMM-urile au fost sprijinite sa-si creasca capacitatea de finantare prin intermediul Fondului de Garantare si Contragarantare (FNGCIMM) care a acordat 10.400 garantii, in valoare de 643 mil. Euro, ceea a dus la crearea si mentinerea a 139.000 locuri de munca. Guvernul Boc a reusit sa inverseze tendinta accentuata de crestere a somajului timp de 21 de luni, intre 1 iulie 2008 si 31 martie 2010, dar pozitionandu-se constant sub media europeana. Din luna martie 2010, numarul total al somerilor s-a redus cu circa 90.000 de persoane pana in prezent.

7. Guvernul Boc a introdus facilitati fiscale, precum compensarea TVA-ului de platit cu cel de rambursat, compensarea de drept (automata) a creantelor fiscale ale statului cu datoriile contribuabilului, neimpozitarea profitului reinvestit, cota redusa a TVA de 5% pentru constructia de locuinte sociale, diminuarea dobanzii datorate pentru creantele fiscale neachitate la termen. A eliminat/comasat/redus 215 taxe si tarife cu caracter nefiscal - din cele aproximativ 500 existente in anul 2008 - si simplifica mecanismele birocratice prin unificarea declaratiilor de la 1 ianuarie 2011.

8. Guvernul Boc a adoptat Legea responsabilitatii fiscale si a completat legea privind finantele publice locale, introducand masuri concrete pentru mai buna gestiune financiara, precum: cresterea disciplinei bugetare si asigurarea echilibrului bugetar, imbunatatirea proiectiei si executiei bugetare, diminuarea numarului de rectificari, asigurarea achitarii platilor restante, crearea Consiliului Fiscal independent pentru monitorizare.

9. Guvernul Boc a crescut ponderea achizitiilor publice derulate on-line, transparent, de la 2% in anul 2008, la 15% in anul 2009, obiectivul pentru anul 2010 fiind de 40%. A sustinut adoptarea legii Parteneriatului Public-Privat in Parlament pentru care elaboreaza in prezent normele de aplicare. In luna aprilie 2011 va fi functional si Punctul de Contact Unic care va cuprinde o serie de servicii electronice nationale necesare mediului de afaceri.

10. Guvernul Boc a marit plafonul maxim de acordare a prefinantarii catre beneficiarii de fonduri europene de la 15% la 40% si a scurtat semnificativ majoritatea procedurilor administrative. Fiecare autoritate de implementare prezinta lunar un raport transparent privind absorbtia fondurilor structurale.

11. Guvernul Boc a accelerat procesul de descentralizare in domeniul educatiei, al sanatatii si al administratiei publice locale si accelereaza plata arieratelor. Au fost stabilite standardele de cost si normativele de personal (numar maxim al posturilor) ce trebuie implementate la nivelul administratiei publice locale pentru a diminua risipa banului public.

12. Emil Boc are constiinta erorii si un mecanism puternic de autoreglare. Are forta sa recunoasca lipsurile si neajunsurile echipei guvernamentale si nu ezita sa le corecteze. A fost cazul aliantei cu PSD, a impozitului minim, dar si a evaziunii fiscale sau a domeniului agriculturii. Referitor la cel din urma, 2010 reprezinta primul an in care Romania nu primeste penalitati pentru neplata subventiilor europene la timp, in conditiile in care au fost achitate catre fermieri si cele 1,8 miliarde de lei restante aferente anului trecut pentru plati de la bugetul national. Corectia acestor neajunsuri cere timp, realism, curaj, profesionalizarea clasei politice si a functionarilor publici - asadar, multa responsabilitate si solidaritate.

13. Premierul Emil Boc a garantat independenta media fata de actul de guvernare. Mai mult de atat, guvernul actual nu a avut de gestionat doar cea mai severa criza economica din ultimul secol, cea mai divizata si degradata profesional clasa politica, ci si cea mai ostila atitudine jurnalistica care au dus la unison la decimarea celui mai important ingredient al relansarii economice: increderea populatiei si a investitorilor straini.

Andreea Paul Vass, consilier al prim-ministrului Emil Boc

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3217 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DOUA MOTIVE (doar doua din mii de motive, pentru care BOC&Company trebuie demis)

Doua motive pentru care, Emil Boc - si tot acest guvern trebuie demis :

1. INCOMPETENT, HAOTIC, FARA VIZIUNE ECONOMICA

2. Daca si Emil si Emil Boc, sau PD-ul au vreo doctrina,
atunci inseamna ca doamna Vass NU stie ce-nseamna o
un partid cu o doctrina politica serioasa.

 

Nu degeaba se spune ca blondele-s proasta.

Unele sunt proaste rau de tot, dar rau de pute pamantul pe care calca.
13 motive irelevante si evident la misto pentru ca boc sa... sa ce ?!? vezi desteapto, ca boc trebuie inlocuit cu udrea ca asa vrea bas, deci, comentezi aiurea :)))
si mai sunt vreo 20 de milioane de motive (romanii) pentru care capul de porc portocaliu din poarta secuiasca trebuie sa se-ntoarca la coasa !
Copiii tarii mor de foame, nenorocitilor !!!

 
 

 

un bun motiv: Vass Lawyers si licitatii trucate pe banii publici

afacerile desfasurate prin sora ei -Iulia si prin prietena de familie: cristian traila -ANRMAP care i a dat sorei lui asta titlul de: CAMPION AL ACHIZITIILOR

in atentia presei: afacerile surorilor vass prin intermediul casei de avocatura, licitatii trucate si coorodnate de la guvern:

http://www.vasslawyers.eu/

Chiar trebuie sa preluati fiecare aberatie a acestei individe ?

.

DOAMNA VASS ,MAI INTAI SUNTETI O DULCE!ORICE MURITOR CU FACULTATILE MINTALE LA EL,CAND VA PRIVESTE SI ASCULTA ISI DA SEAMA CA ARE IN FATA O FEMEIE CANDIDA,MANIERATA,BLANDA,INTELIGENTA,REALISTA SI BINE INTENTIONATA!

Pe de alta parte cele 13 motive pe care le-ati enumerat ...ar putea fi mai multe in favoarea celui mai onest si muncitor premier post 89!
Sper ca parlamentarii coalitiei sa realizeze ca este mai demn sa pierzi frumos ,decat sa castigi miseleste,este mai onorabil sa mergi pana la capat cu hotarare,sa iti respecti angajamentele asumate,chiar aparent cu impact negativ asupra popoulatiei,decat sa ajungi un tradator,care mai tarziu vei sterge praful la o virtuala noua putere!
Sarutari de mana,doamna Vass!

De ce nu preluati si acest articol ?

http://standard.money.ro/politica-si-societate/de-fapt-sunt-13-motive-pentru-care-emil-boc-nu-trebuie-sa-ramana-la-guvernare-11355.html

 

MAI BOBY ...DOUAZECI SI CEVA,DE CE ESTI T.AMPIT DACA TE DAI MARE ANALIST ?

Cum ai ajuns sa scrii aici,cand nu stii ca sigla democrat-liberalilor este PDL si nu PD!?

 

13 motive

Ghinion pentru Guvernul Boc sau pentru populatie?
Sau pentru...................

14 motive madam:Emil Boc era prieten cu gastele.

Serios vorbind:domnisoara consilier(sau doamna)daca Emil Boc v-ar taia 25 % din salariu si nu v-ar da stimulentele si v-ar pune sa munciti ati opina la fel?
Si daca v-ar spune ca de maine trebuie sa va dea afara pentru ca se reduc posturile la minister pentru vorbitori(consilieri)tot asa ati gandi?

CE NU FAC UNELE FEMEI PENTRU BANI?

TREISPREZECE MINCIUNI, CONTRAZISE DE CRUNTA ,LETALA REALITATE SOCIO-ECONOMICO-JURIDICA SI POLITICA ROMANEASCA A REGIMULUI PDL-ist.

Tov. animatoare Paula Vass ne-ar spune, mai bine ,ce a facut ea pentru romani la News York ,la Adunarea Generala ONU CA SA JUSTIFICE CEI PESTE 12 000 DE DOLARI PE CARE IA CHELTUIT IN NUME PERSONAL,din totalul de 475 000 $,JAF NATIONAL IN ANI DE CRIZA.

I-auzi bre cate stie sa faca Boc

1)A diminuat risipa banului public.Zau?Cum:cheltuind 500000 $ in 4 zile cand a venit in State?Si-a adus si medicul personal.Ce se intampla ca in state nu sunt medici sau in toata turma aia de la ONU nu e niciun veterinar?
2)A fost primarul Clujului.Ca si cum ar foi fost primarul Jupiterului.Eu n-am trait in Cluj si daca nu ma insel vreo 20 de milioane de romani nu traiesc in Cluj.
3)Emil Boc are viziune doctrinara de dreapta.De clovn cucoana,de marioneta prezidentiala.Chiar ma gandeam daca stia sa vorbeasca sau era surdo-mut pana acum vreo cateva saptamani.
4)A sprijinit cateva firme.De-ale cui de-ale familiei?O fi sprijinit in Cluj ca in alte parti nu cred.
5)A micsorat taxele.Si pensiile si salariile,
Mai spun?

EXISTENTA GUVERNULUI BOC DE DUPA 15 IUNIE 2010, SE DATOREAZA "tonomatului" VICTOR CIUTACU!

Cand voi avea ocazia, voi prezenta opiniei publice motivarea "beton" a acestei afirmatii! D.Rizoaica.

VASS, CINE E FLAUTISTA ASTA?

Face parte cumva din haremul marinarului?
Fetito, cauta un alt trombon in care sa sufli, pentru ca in curand o sa somezi!
MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUU

BATE CAMPII !!!

Bate campii! Ce sa zica si ea, ca doar este "consilier pe probleme economice ale guvernului! De ce nu s-or duce ei sa mai invete ceva de la bulgari, polonezi, cehi, chiar de la unguri ?!
Mai are si tupeul sa insiste pe profesionalismul si priceperea guvernului din care face parte. Eu pot sa scriu - fara sa gresesc, ca si aceasta doamna ca tot Executivul si consilierii si pe cine a mai adus Boc de pe la Cluj - iau salariile DE POMANA !

licitatii trucate pe banii statului surorile vass fac afaceri grele cu bugetul de stat

http://www.vasslawyers.eu

Boby 23, Boby 24, 25,26.....fara numar baieti

Pentru ca tot ai un moto al lui P. Tutea in pagina PSD (despre Eminescu- un om despre care indivizi ca tine ar trebui sa-i pronunte numele cu mare modestie si nu oricand si in orice imprejurare)iti reamintesc un alt motto al aceluiasi P. Tutea care avea o dispret suveran pentru stanga si oamenii pacaliti de aceasta(si tu esti un exponent)
Deci :,, Datul cu parerea si aflatul in treaba este metoda de lucru la Romani,,( tu fiind nu numai un exemplu dar si un studiu de caz
In rest cea ar mai fi de spus decat ,,Dormi linistit are cine sa vegheze pentru tine,,
Somn usor

lingusitoarea

Ati vazut cu ce motiv incepe : cu ce a facut si a dres umil bok la Cluj pe cand era primar. Nu inteleg ce are p... cu prefectura? De ce nu a amintit si de maretele realizari ale piticului pe cand era shloim al patriei, pionier, utecist, apoi sef al organizatiei studentesti de partid? Probabil ca aceasta Vass (ca doamna nu e) simte ca scaunul de consilier se clatina si incearca sa dreaga busuiocul de pe post de lingau.

chiar de la unguri ? waw !

oare kanata, i-maidan s.a au aceeasi parere despre lumea civilizata ?
dar un motiv ca motiunea sa cada totusi este si e singular: nici un romarlan din parlamentul romaniei nu are curajul sa se gandeasca la anticipate, acum, inafara de inconstientii ochi de peste, afumat cu samahoanca si le vip de cioca-boca !

EXISTENTA GUVERNULUI DE DUPA 15-06-2010 SE DATOREAZA "tonomatului" VICTOR CIUTACU!

Daca voi avea ocazia voi prezenta opiniei publice motivarea "beton" a acestei afirmatii! D.Rizoaica.

Cred ca faci o eroare

Chestia cu o... si sarut mana pentru masa se poarta pe la casele lui Vantu. Am vazut ca lui Geoana ia iesit pe nas. Crinuta si Ponta inca au apetit. Sa le fie de bine.

looo. bovy23 !!!!....ce doctrina serioasa are PSD-ul tau ????...sau ce dre aq de doctrina serioana are PNL-ul ???

PSD -ul are doctrina lui Vantu ,intradevar foarte serioasa
PNL-ul are doctrina lui Patriciu si asta este foarte serioasa .....loooool

Alo, tanti?

du-te ba si spala vasele!

13 motive pentru care Emil Boc trebuie sa plece de la guvernare ...

1. Este un mascarici pitroc.
2.Este incapabil.
3.Este o marionata in mainile lui smeagol.
4.Nu stie pe ce lume traieste.Pentru el nu exista criza(la maica-mea in curte criza nu a venit).
5.Este un mincinos.
6.Nu stie nici macar o singura limba straina(aviara gripen)...sant taximetristi in Brazilia care vorbesc 6-7 limbi straine.
7.Protejeaza hotii (Ridza,Anastase,etc)
8.Nu este in stare sa negocieze cu nimeni nimic.
9.Nu creeaza locuri de munca.
10.Numai infatisarea sa ne face de ras in lume ce sa mai vorbim de capacitatile intelectuale.
11.Este un lingau.
12.Il asteapta masa in curte sa lucre pana nu o mai pute.
13.Problemele economice le poate dezbate cu Ghita porcu'.

boc stie engleza,poate nu perfect,dar stie...

ce limbi straine stie prezidentiabilul crin antonescu ?
poate limbile servite lui patriciu ?

@Boby 23: "NU stie ce-nseamna un partid cu o doctrina politica serioasa."

Boby, poti da un exemplu de partid romanesc cu doctrina politica serioasa?

 

Cine mai e si asta?

Numai aberatii scoate pe gura.Acnd zici pedelist guraliv si fanatic,e pleonasm.Numai hitler si-a prostit asa poporul!Ne asteapta ani de crunta saracie si dictatura.Deja presa nu mai poate spune nimic despre matrapazlacurile facute incepand cu presedintele si terminand cu ultima odrasla a acolitilor acestuia.
DE unde scoate asta chestiile cu ajutorul dat firmelor mici si mijlocii,cand acestea au fost desfiintate pe banda rulanta?La pct 11 se poate sune"Guvernul Boc a desfiintat scolile si spitalele pe care le-a construit poporul roman de-a lungul timpului"Presedintele izgoneste din tara elita intelectuala,fiindca lui nu i-a placut scoalaBasescu si boc au RUINAT TARA prin deciziile luate.Oare de asta basescu "a mai vrut odata?"

 

Exista si al 14 lea motiv!

Daca pica Boc ma duc *** acasa la Cluj si dintr-o necunoscuta ajunsa peste noapte "consilier" o sa ajung iar la munca de jos

 

n-o plange prea mult ca-i da udrea niste pantofi cu toc

si o recomandare pentru "patronul" sau arab din Colentina.

SUNA BINE DAR CATI ROMANI SUNT INFORMATI?

Un singur amendament, stimata doamna: pana acum, VITEZA si RITMUL faptei si comunicarii, v-au pierdut! Cat despre manariile din spatele Premierului, de la care a intors privirea, nu-l vor face mai simpatic romanilor! Decat daca, va fi mai BARBAT decat la intalnirea cu Trilaterala europeana, si va invata sa iasa pe usa din fata! Pentru ca este ROMAN! Tocmai acest gen de decizii il minimalizeaza pe actualul Premier! In rest, faca-se voia parlamentarilor care voteaza din "eroare"!

 

@Arthas: "Nu degeaba se spune ca blondele-s proasta"

..si blonzii impotentzi:-))))
Majoritatea blondelor, mai ales din tarile balcanice si latine, sunt negre ca pacatul la par. L´Oreal sa traiasca. La ochi se rezolva cu lentile deschise si asa toate-s suedeze:-)

 

"negre ca pacatul la par"?

multumesc bumsy,deci parul meu albit la tinerete ma "scoate" din pacate,iar ochii albastrii mostenire de familie ma ajuta sa ma alatur suedezelor.super:),traiasca L'Oreal!

Intrebare

Ati auzit de politica celor 3 K9 (Kirsche,Kluche,Kinder)-Se potriveste de minune consilierei blonde !Mergi miss la cratita!

 

un singur motiv !!!!!

Fata de cele spuse mai sus de antevorbitori am un singur amendament : Un singur motiv are piticul sa cada [ la propriu !! ] si anume ca nu are mandrie sa-si duca SINGUR PEDIESTALUL cu care a fost decorat in america sa poata vorbii si el la microfon ca doar nu o sa-l ia cineva tot timpul in brate !!!! Sa va spun banc auzit azi despre acest baietel cu capul tare de nu sparge oul lui tacso : Cica stiti cum il sicaneaza nevastasa ? Ii pune cheile de la masina sus pe frigider !!!!!

 

Dragă doamnă Andreea Paul Vass 13 pentru elitele esoterice este cifra schimbării

Iar pentru noi cei de rind este cifra ghinionului

PS.
Pentru mine ca votant este cifra dezamăgirii

 

Bineinteles

Daca Boc nu ramane atunci te cari si tu blonda
De aia vrei tu ca Boc sa ramana

 

Toate 13 pălesc

Dacă ne gandim,căti vor fi roiti odată cu Boc cu expresul de Cluj!
Apropo,cat timp a fost primar la Cluj?Dacă era mai mult timp ,ce s-ar fi ales de urbea in care Funar vopsise băncile?
Ca premier,stiu mai bine bugetarii,agricultorii,patronii
de IMMuri si altii.Duduia Vass pentru asta e plătită.A mirare că a preferat un nr.care aduce ghinion!

 

jos parasutele din politica

alta suflatoare in trompeta lui basescu si a lui boc...sa mai lase pupatul in c..r si sa-si gaseasca alt ceva de facu , vad ca si-a gresit meseria .
politica e o *** iar pe fata lui vass se vede cel mai bine

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor