Ziare.com

Angajatii Corpului de Control al premierului Boc, concediati

Marti, 17 Februarie 2009, ora 16:32

   

Angajatii Corpului de Control al premierului Boc, concediati
Angajatii Corpului de Control al Primului - Ministru, mai putin trei persoane, au primit marti decizii individuale semnate de premierul Emil Boc, prin care au fost anuntati ca sunt concediati.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de NewsIn, in deciziile pe care le-au primit marti printr-un angajat al SGG se precizeaza ca acestea au fost luate in baza articolului VII, punctul 16, din OUG 3/2009.

Angajatul SGG i-a chemat pe toti cei prezenti si le-a inmanat deciziile, iar pentru cei care nu erau prezenti nu a lasat nimic.

Angajamentele de loialitate, impuse de Guvern print-un act normativ, au fost semnate de angajatii Corpului de Control si au fost depuse la secretariatul institutiei, de unde au fost inaintate sefului Corpului de Control, Sorin Alazaroaie. Angajatii dati afara vor contesta in justitie demiterile.

Decizia vine dupa ce, la finele saptamanii trecute, aproximativ 25 de angajati ai Corpului de Control au fost chemati la Guvern si li s-a spus sa "plece acasa", potrivit acelorasi surse.

Decizia de concediere a angajatilor Corpului de Control al Primului-Ministru a fost luata dupa ce acestia nu au primit, din partea premierului Emil Boc, votul de incredere, a declarat, pentru NewsIn,seful SGG, Daniela Andreescu.

"Am pus in aplicare o decizie a prim-ministrului. (...) Premierul a dispus, in data de 6 ianuarie, analiza si verificarea activitatii Departamentului de Control. in urma acelei analize, premierul a dat vot de incredere unui numar de sapte persoane din cele 68 angajate in institutie. Decizia premierului este pusa in aplicare de SGG in calitate de ordonator de credite pentru actualul Corp de Control", a declarat Andreescu.

Citeste mai multe despre angajati corp control premier concediati
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2350 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corecta decizie!

Fiecare premier trebuie sa aiba in cadrul Corpului de cCntrol oameni cinstiti, bine pregatiti profesional si loiali care sa-l informeze corect pe premier despre abaterile constatate.Ganditi-va daca Boc ii mentinea pe cei numiti de Tariceanu si erau trimisi sa constate legalitatea actelor privind concesionarea petrolului din Marea Neagra care-l viza in mod direct pe acesta, credeti ca acestia puneau la dispozitia premierului in functie, date reale sau cautau sa le cosmetizeze si sa iasa bine fostul lor sef care este sub ancheta?

 

Competenta???

TOTI spun la fel cand vin la putere.
Si profesionalismul inseamna loialitate politica. Restul sunt povesti pentru prosti.
Jalnic.

BOC ARE DREPTUL SA-SI FORMEZE PROPRIA ECHIPA CU CARE SA NE JUPOAIE... !

SA FURE CE A MAI RAMAS DE FURAT....

OARE?

Da nu are si dreptul de a respecta legea, b.ezmeticule? Vorbesti fara sa stii.

adica...cu care sa ne stranga deCoaie !

cum am mai spus mai sus...
apoi: IN SPATELE CALULUI SHI IN FATZA ...SA NU TE PUI !
DA CE SHEFU' ARE patruCOAIE?!
SHO PE EL BAIETZI...LA CREMENAL !
SA SE LEGIFEREZE: CAND SE SCHIMBA GUVERNAREA...SE SCHIMBA INCLUSIV...FEMEIA DE SERVICIU LA ...GUVERN...CA SHI ACEEA POATE FI ...DUPLICITARAAAAAAAAAAAA !
ZAVANDACHE

pt paduchel

pe principiul profesionalismului bordureanu a numit la conducerea snlo si termocentrale o gasca de mafioti. Asta a fost pe principiul fiecare ministru are voie sa-si numeasca echipa de profesionisti ?

Graba mare

Bai Parpanghel, sau cum ti se mai spune, faptul este UNIC in istoria Romaniei! Daca ti-ar "functiona"putin chestia aia care numeste minte, n-ai mai sari ca pompierii!

 

In mod normal functionarii de stat nu pot fi dati afara

In mod normal functionarii de stat nu pot fi dati afara pentru ca lui Boc i se scoala micutzenia din nadragi.
Vor castiga in instanta si vor fi repusi in drepturi.

 

functionar de stat=politician

desi le este interzis sa faca politica accesul in functii publice la orice nivel se face numai da esti inrolat la vreun partid

Legea nr. 188/1999 (r2) din 08.12.1999 privind Statutul functionarilor publici

"Art. 2. - (1) Functia publica reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala, administratia publica locala si autoritatile administrative autonome.
(2) Functionarul public este persoana numita, in conditiile legii, intr-o functie publica. Persoana care a fost eliberata din functia publica si se afla in corpul de rezerva al functionarilor publici isi pastreaza calitatea de functionar public.
(3) Activitatile desfasurate de functionarii publici, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, sunt urmatoarele:
a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice;
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice.
(4) Functiile publice sunt prevazute in anexa la prezenta lege.
(5) In sensul prezentei legi, totalitatea functionarilor publici din cadrul autoritatilor administrative autonome si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala si locala constituie corpul functionarilor publici."

 

Oamenii lui Tariceanu sunt in conflict de interes

Pe de o parte se simt indatorati si sunt fideli celui care i-a pus in functie, adica tariceanu, si pe de alta sunt pusi sa aduca dovezi ale ilegalitatilor comise de acesta. E ca si cum ai fi in divort si ai cere fratelui sotiei sa-ti aduca probe de infidelitatea acesteia. In plus, este evident ca trebuie sa fie persoane in care PM rebuie sa aiba incredere. Mi se pare evident, nu stiu de ce lumea nu realizeaza aceasta.

 

tara de nemernici portocalii

LUMEA NU REALIZEAZA ASTA PENTRU CA TU ESTI UN B.O.U PEDELIST.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor