Articol citit de 2350 ori
Corecta decizie!
Fiecare premier trebuie sa aiba in cadrul Corpului de cCntrol oameni cinstiti, bine pregatiti profesional si loiali care sa-l informeze corect pe premier despre abaterile constatate.Ganditi-va daca Boc ii mentinea pe cei numiti de Tariceanu si erau trimisi sa constate legalitatea actelor privind concesionarea petrolului din Marea Neagra care-l viza in mod direct pe acesta, credeti ca acestia puneau la dispozitia premierului in functie, date reale sau cautau sa le cosmetizeze si sa iasa bine fostul lor sef care este sub ancheta?
Competenta???
TOTI spun la fel cand vin la putere.
Si profesionalismul inseamna loialitate politica. Restul sunt povesti pentru prosti.
Jalnic.
BOC ARE DREPTUL SA-SI FORMEZE PROPRIA ECHIPA CU CARE SA NE JUPOAIE... !
SA FURE CE A MAI RAMAS DE FURAT....
OARE?
Da nu are si dreptul de a respecta legea, b.ezmeticule? Vorbesti fara sa stii.
adica...cu care sa ne stranga deCoaie !
cum am mai spus mai sus...
apoi: IN SPATELE CALULUI SHI IN FATZA ...SA NU TE PUI !
DA CE SHEFU' ARE patruCOAIE?!
SHO PE EL BAIETZI...LA CREMENAL !
SA SE LEGIFEREZE: CAND SE SCHIMBA GUVERNAREA...SE SCHIMBA INCLUSIV...FEMEIA DE SERVICIU LA ...GUVERN...CA SHI ACEEA POATE FI ...DUPLICITARAAAAAAAAAAAA !
ZAVANDACHE
pt paduchel
pe principiul profesionalismului bordureanu a numit la conducerea snlo si termocentrale o gasca de mafioti. Asta a fost pe principiul fiecare ministru are voie sa-si numeasca echipa de profesionisti ?
Graba mare
Bai Parpanghel, sau cum ti se mai spune, faptul este UNIC in istoria Romaniei! Daca ti-ar "functiona"putin chestia aia care numeste minte, n-ai mai sari ca pompierii!
In mod normal functionarii de stat nu pot fi dati afara
In mod normal functionarii de stat nu pot fi dati afara pentru ca lui Boc i se scoala micutzenia din nadragi.
Vor castiga in instanta si vor fi repusi in drepturi.
functionar de stat=politician
desi le este interzis sa faca politica accesul in functii publice la orice nivel se face numai da esti inrolat la vreun partid
Legea nr. 188/1999 (r2) din 08.12.1999 privind Statutul functionarilor publici
"Art. 2. - (1) Functia publica reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala, administratia publica locala si autoritatile administrative autonome.
(2) Functionarul public este persoana numita, in conditiile legii, intr-o functie publica. Persoana care a fost eliberata din functia publica si se afla in corpul de rezerva al functionarilor publici isi pastreaza calitatea de functionar public.
(3) Activitatile desfasurate de functionarii publici, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, sunt urmatoarele:
a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice;
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice.
(4) Functiile publice sunt prevazute in anexa la prezenta lege.
(5) In sensul prezentei legi, totalitatea functionarilor publici din cadrul autoritatilor administrative autonome si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala si locala constituie corpul functionarilor publici."
Oamenii lui Tariceanu sunt in conflict de interes
Pe de o parte se simt indatorati si sunt fideli celui care i-a pus in functie, adica tariceanu, si pe de alta sunt pusi sa aduca dovezi ale ilegalitatilor comise de acesta. E ca si cum ai fi in divort si ai cere fratelui sotiei sa-ti aduca probe de infidelitatea acesteia. In plus, este evident ca trebuie sa fie persoane in care PM rebuie sa aiba incredere. Mi se pare evident, nu stiu de ce lumea nu realizeaza aceasta.