Opinii Boacanele domnului Boc

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 08:35
3197 citiri
Opinii Boacanele domnului Boc

Dupa ce, asta primavara, premierul a taiat festiv panglica unui tronson de 42 km din autostrada "Transilvania", iata ca, in noiembrie, a sosit ceasul festiv sa mai taie o panglica, ceva mai la vale. Panglica inaugureaza inca 10 kilometri, prilej pentru premier sa faca urmatoarea declaratie:

"E o vorba la romani, ca toamna se numara bobocii. Toamna aceasta se numara kilometrii de autostrada".

Declaratia e scurta, tronsonul si mai scurt: pentru numarat respectivii boboci, au fost suficiente degetele de la maini sau de la picioare - la alegere. Putea sa-i numere si cu picioarele de la doua scaune si jumatate.

Intrucat rezerva de boboci nu s-a terminat, premierul a explicat presei cam care sunt sperantele pentru 2011: "lucrurile vor merge si mai departe, pentru ca vom folosi banii din fondurile europene".

Poate ca la anul vom obosi fondurile numarand boboci in draci, poate, dimpotriva, ne vor fi suficiente degetele de la o singura mana, sau de la un scaun cu trei picioare - asemenea amanunte declaratia premierului le lasa in ceata.

Singurul lucru cert este ca trebuie sa pastram foarfeca si macar o bucata de panglica, intrucat, oricat de grea ar fi criza, noi tot vom taia ceva, dar inca nu stim ce si unde.

Mai promitator, a vorbit directorul de comunicare al societatii Bechtel, Bogdan Sgarcitu: "Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrarile pe A3 in judetul Bihor, pe tronsonul 3C, intre Suplacu de Barcau si Bors".

"Ar putea" este o sintagma atat de incerta si chiar rezervata, incat, in mod firesc, ziaristii n-au ezitat sa-l intrebe pe premier cand va fi gata intreaga autostrada. Si, tot atat de firesc, premierul a raspuns sec: "Multumesc pentru intrebare!".

Nu stie domnul Boc ca acest raspuns stereotip l-a invatat de la domnul Nastase, care, pe vremea cand era premier, cauta respunsuri evazive la intrebari incomode, ca sa nu-l acuze Iliescu de aroganta.

La randul sau, cred ca Nastase a invatat si dansul respectivul stil de raspunsuri, citind, intr-un roman de Jerome K. Jerome, urmatorul dialog: "Azi e joi?". "Ba eu cred ca nu ploua". "Si mie mi-a stat ceasul!".

In final, premierul si-a condus personal masina pe autostrada, multumit de lucrari, dandu-ne speranta ca, la anul, va mai taia o panglica, din fonduri europene, lasandu-ne sa ghicim singuri cate panglici avem de taiat si cati boboci de numarat pe cei 415 km, cati va avea autostrada.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Boc inaugurare autostrada, #Boc autostrazi Romania , #premier