Boc: PSD a blocat tranzactionarea certificatelor verzi, Udrea a rezolvat situatia

Luni, 29 August 2011, ora 23:48
3388 citiri
Boc: PSD a blocat tranzactionarea certificatelor verzi, Udrea a rezolvat situatia
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a acuzat, luni seara, PSD-ul ca a blocat vanzarea certificatelor verzi timp de un an, aceasta fiind, in opinia sefului Guvernului, o strategie a social-democratilor "din motive intelese numai de ei".

"Am vazut astazi niste critici ale lui Victor Ponta si ma mir ca Victor Ponta.... care a fost pentru un an de zile membru al Guvernului si stie cu obstinatie opozitia ministrului de atunci al Mediului, a domnului Nemirschi la derularea proiectului cu certificate verzi. Un an de zile a blocat acest ministru derularea acestor proiecte fara sa faca nimic.

PSD la acea vreme, din motive intelese numai de ei, pentru ca a fost pana la urma o strategie de partid, nu au dat drumul sub nicio o forma la aceste certificate verzi. Victor Ponta, atata cat a fost el la sedintele de Guvern, pentru ca nu a participat in integralitate, venea, si dupa aceea o lasa pe asistenta sa participe, asta-i realitatea pe care am avut-o un an de zile", a declarat premierul, invitat luni seara la B1 Tv.

"Udrea a deblocat situatia"

Emil Boc a precizat ca Elena Udrea, ca ministru interimar al Mediului, a deblocat situatia, insa intarzierile nu au putut fi recuperate nici in prezent.

"Dar ce a fost frapant a fost ca ministrul Mediului a fost unul din cei mai mari opozanti ai derularii proiectului cu certificatele verzi. Sa stiti Udrea, cand a fost interimar la ministerul Mediului, a deblocat practic mecanismul, dar era prea tarziu, s-a pierdut anul 2008, 2009, a inceput dna Udrea sa deblocheze, s-au facut cativa pasi", a mai spus Emil Boc.

Premierul si-a exprimat speranta ca suspendarea certificatelor sa inceteze dupa o perioada de circa 4-6 luni.

"Partea plina a paharului ar fi aceea ca Romania nu a pierdut inca aceste certificate, doar sunt suspendate si daca aceste studii cerute de organizatii internationale de mediu se efectueaza, Romania poate sa recastige dreptul de a le comercializa dupa o perioada de 4-6 luni de zile cand trebuie facute niste studii de catre Agentia de Protectie a Mediului care sa certifice standardele in materia mediului", a completat Emil Boc in finalul interventiei.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#emil boc certificate verzi, #boc udrea certificat , #premier