Ziare.com

Boc: Am cerut rechemarea consulului din Milano, Tiberiu Dinu

Marti, 31 Martie 2009, ora 11:54

   

Boc: Am cerut rechemarea consulului din Milano, Tiberiu Dinu
Premierul Emil Boc a anuntat, marti, dupa intalnirea de la Clubul Roman de Presa, ca i-a cerut ministrului Cristian Diaconescu sa-l recheme oficial in tara pe consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu.

Motivul invocat de Boc a fost "depasirea atributiilor oficiale", fara sa explice insa la ce anume se refera.

Consulul de la Milano s-a prezentat, marti, in jurul orelor 12 la Directia Nationala Anticoruptie. La intrare, el refuzat sa faca declaratii jurnalistilor, afirmand numai ca nu are nici o legatura cu acest caz.

La iesirea de la audieri, consulul roman a refuzat sa ofere mai multe detalii cu privire la discutia avuta timp de trei ore cu procurorii DNA.

Dinu a precizat doar ca a fost invitat in calitate de martor si ca nu are nicio alta legatura cu scandalul de la DGIPI.

In acelasi timp, el a sustinut ca se intoarce la Milano deoarece nu i-a fost adusa la cunostinta nicio decizie a ministrului de Externe cu privire la o eventuala revocare a sa din functie.

Tiberiu Dinu a fost citat ca martor de DNA si urmeaza sa ofere ulterior clarificari, in acest sens, Directiei Generale Afaceri Consulare.

Consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, a discutat luni aproximativ o ora, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Ministrul de externe a spus duminica, 29 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca Tiberiu Dinu nu a fost rechemat in tara in sens diplomatic si ca nu are vreo solicitare privind clarificarea statutului juridic al vreunei persoane din MAE.

Conform statului diplomatic, daca Tiberiu Dinu va fi pus sub urmarire penala, acesta va fi suspendat automat din functie. Ancheta trebuie facuta, insa, de autoritatile competente, si nu de MAE.

Consulul roman de la Milano, implicat si in afaceri cu permise false?

Se pare ca scandalul din familia Dinu ia amploare. Consulul Liliana Carmen Dinu, sotia lui Tiberiu Dinu si in acelasi timp cumnata ministrului Sanatatii, Ion Bazac, i-a eliberat unui roman din Italia un certificat de autenticitate pentru un permis de conducere fals, iar acesta a scapat de inchisoare si a primit un permis italian valabil.

Dupa ce a fost prins de politistii italieni ca mergea cu o viteza foarte mare, romanului Mihai Berfela i s-a intocmit proces verbal, anunta Cotidianul.

Politistii italieni au cerut Consulatului Romaniei de la Milano sa verifice autenticitatea permisului. Pe 20 decembrie 2005, romanul a facut cerere de reconversie a permisului romanesc intr-unul italian. Pe 17 februarie 2006, Consulatul Romaniei la Milano, prin consulul Liliana Carmen Dinu (foto), i-a eliberat lui Mihai Berfela un atestat de autenticitate a permisului de conducere, desi acesta nu avea permis in Romania.

Conducerea Politiei Rutiere Romane a informat ca, "in urma verificarilor efectuate in baza nationala de date a politiei, numitul Berfela Mihai, nascut la data de 13.02.1985, nu figureaza ca fiind posesor de permis de conducere.

Consulul Liliana Carmen Dinu a fost contactata de jurnalistii de la Cotidianul, luni, la sediul consulatului, dar nu a putut fi gasita. Ea a fost cautata inclusiv pe telefonul sotului ei, Tiberiu Dinu, dar nu au primit nici un raspuns.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu sunt de acord cu ceea ce a facut..sotia consulului...

..dar care-i vina consulului[ca-i sotul cumnatei...etc]!??Nu ne mai prostiti!Totul a pornit de la acel telefon de amenintare..de la lista data cu telefoane ascultate..si cred ca d-l presedinte BASESCU nu-i strain de aceasta chemare a consulului...[amintiti-va si de cazul POPOVICI care a pornit in acelasi timp]!!Mare ti-i gradina..si influenta!!

 

intreb

Cum e posibil ca un tablagiu oarecare cu doar doi ani de studii de drept(uitati-va si ce fatza are!!)sa fie consul general la Milano iar nevasta-sa(care se ocupa cu validarea in Italia a permiselor auto false) sa fie consul?!!!chiar nu mai exista in tara asta diplomati scoliti pt diplomatie Dle Ministru Diaconescu?(v-am auzit ieri spunand ca nu aveti motive sa-l rechemati pe consulul Dinu!!!!)

 

si la viena

si la viena e cam la fel. ambasadorul nostru pentru osce si onu si-a bagat nevasta in minister (care e tuta rau) si a venit cu el la post la viena, dar ca sa nu bata la ochi a pus-o la ambasada. in cealalta parte, adica la ambasada din viena, adjuncta ambasadorului si-a bagat barbatul in minister si e la post, ati ghicit tot la viena, dar la misiune, iar de astia a uitat si Dumnezeu pentru ca sunt aici din anul...2000. baietii astia iau 5000 de euro pe luna, iar un pesionar asteapta ziua de pensie ca sa-si plateasca intretinerea. in mae se poarta chestia asta cu angajatul nevestei pentru ca sa mai rotunjim bugetul familiei. niciodata nu o sa fie altfel din pacate.

 

bun simt

daca persoana in sine era un om de treaba ...ei nu i-au facut decat un bine...ca a scapat de puscarie...cam peste tot se intampla....or fi alte cauze..

chestia cu Nevasta...este ok...toti fac la fel... iarasi este o treaba de bun simt...cum la consulat nu se dau bani "cu galeata" mai ales in Europa,sau USA sau Canada ...este nevoie de un suport financiar pt familie...si asta e de la sotie...
deci sa inteleg ca altele sunt altele cauzele....

 

Tov Ministru Boc ,

Rechema-ti si " stafiile securiste si comuniste " . din Bruxelles ,Tov Pa&ndelie Cel Vestit doctor in turnàtorie" de oase in morminte ,rechematil in Rominia .Din 1978 mànincà "***...turcalet "la Bruxelles . Mai faceti si rotatia cadrelor ruginite pàlantate de Ceausecu, si verificati la Suceava pe Tov COL PANDELIE .Cite propietàtii ?????? Traiasca ROMINIA ........ URA URA URA ..... lA GUNOI CU COMUNISTII SI SECURISTII "ceausistii". Tràiascà Rominia-Liberà ;RETREGETI-VA CADRELE RUGINITE ,confiscatii averile comunistilor de securisti si datile celor care au luptat contra comunismului si ipotriva dictacturii mizerabile Ceausiste.Licheaua Pandelie trebu!ie sà fie datà Tribunalului Romin si judecat pentru ....faptele si participare pe bunà constintà la ràpirea emigrantilor din Europa de" EST ; Ce" zici de-o confruntare ? lichea bolsevicà . Te apàrà tovaràsii tài de" bràtalà, " picà si "Marinarul cu toatà flota comunistà ciit de curind. Loati-và gunoaile "ruginite de la Bruxseles .Trimiteti Tineret inscolit dupà 1990 ,Cu Tineretul sintem (poate)mindrii cà ne reprezintà la Bruxselles in calitate de cetàtenii ai ROMINIEI . Dumnezeu sà binecuvinteze Poporul Romin . ps; sint din Suceava tov Pandelie , voi posta pe internet averile tale cum ai vindut Occidentului Sasii si Evreii Israilului ,si cum ai turnat refugiatii politicii Ambasadelor Comuniste din Europa de Est . Tràiascà Rominia Liberà / FUGII IN CUBA bàtrine bolsevic lingà Castro Cel bàtrin ,adicà la azil .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor