Boc: Am cerut rechemarea consulului din Milano, Tiberiu Dinu

Marti, 31 Martie 2009, ora 11:54
2831 citiri
Boc: Am cerut rechemarea consulului din Milano, Tiberiu Dinu

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, dupa intalnirea de la Clubul Roman de Presa, ca i-a cerut ministrului Cristian Diaconescu sa-l recheme oficial in tara pe consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu.

Motivul invocat de Boc a fost "depasirea atributiilor oficiale", fara sa explice insa la ce anume se refera.

Consulul de la Milano s-a prezentat, marti, in jurul orelor 12 la Directia Nationala Anticoruptie. La intrare, el refuzat sa faca declaratii jurnalistilor, afirmand numai ca nu are nici o legatura cu acest caz.

La iesirea de la audieri, consulul roman a refuzat sa ofere mai multe detalii cu privire la discutia avuta timp de trei ore cu procurorii DNA.

Dinu a precizat doar ca a fost invitat in calitate de martor si ca nu are nicio alta legatura cu scandalul de la DGIPI.

In acelasi timp, el a sustinut ca se intoarce la Milano deoarece nu i-a fost adusa la cunostinta nicio decizie a ministrului de Externe cu privire la o eventuala revocare a sa din functie.

Tiberiu Dinu a fost citat ca martor de DNA si urmeaza sa ofere ulterior clarificari, in acest sens, Directiei Generale Afaceri Consulare.

Consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, a discutat luni aproximativ o ora, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Ministrul de externe a spus duminica, 29 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca Tiberiu Dinu nu a fost rechemat in tara in sens diplomatic si ca nu are vreo solicitare privind clarificarea statutului juridic al vreunei persoane din MAE.

Conform statului diplomatic, daca Tiberiu Dinu va fi pus sub urmarire penala, acesta va fi suspendat automat din functie. Ancheta trebuie facuta, insa, de autoritatile competente, si nu de MAE.

Consulul roman de la Milano, implicat si in afaceri cu permise false?

Se pare ca scandalul din familia Dinu ia amploare. Consulul Liliana Carmen Dinu, sotia lui Tiberiu Dinu si in acelasi timp cumnata ministrului Sanatatii, Ion Bazac, i-a eliberat unui roman din Italia un certificat de autenticitate pentru un permis de conducere fals, iar acesta a scapat de inchisoare si a primit un permis italian valabil.

Dupa ce a fost prins de politistii italieni ca mergea cu o viteza foarte mare, romanului Mihai Berfela i s-a intocmit proces verbal, anunta Cotidianul.

Politistii italieni au cerut Consulatului Romaniei de la Milano sa verifice autenticitatea permisului. Pe 20 decembrie 2005, romanul a facut cerere de reconversie a permisului romanesc intr-unul italian. Pe 17 februarie 2006, Consulatul Romaniei la Milano, prin consulul Liliana Carmen Dinu (foto), i-a eliberat lui Mihai Berfela un atestat de autenticitate a permisului de conducere, desi acesta nu avea permis in Romania.

Conducerea Politiei Rutiere Romane a informat ca, "in urma verificarilor efectuate in baza nationala de date a politiei, numitul Berfela Mihai, nascut la data de 13.02.1985, nu figureaza ca fiind posesor de permis de conducere.

Consulul Liliana Carmen Dinu a fost contactata de jurnalistii de la Cotidianul, luni, la sediul consulatului, dar nu a putut fi gasita. Ea a fost cautata inclusiv pe telefonul sotului ei, Tiberiu Dinu, dar nu au primit nici un raspuns.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#boc, #rechemare consul, #consul Milano, #scandal consul , #premier