Boc: Am salutat acordul puterii judecatoresti pe Legea micii reforme

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:06
839 citiri
Boc: Am salutat acordul puterii judecatoresti pe Legea micii reforme

Premierul Emil Boc a declarat marti, la finalul intalnirii cu membrii CSM si reprezentantii asociatiilor magistratilor, ca a salutat faptul ca exista in acest moment un acord al puterii judecatoresti pe legea micii reforme.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la finalul intalnirii de lucru la care a participat cu membrii CSM si reprezentanti ai asociatiilor magistratilor, ca avut cu acestia "o intalnire de lucru eficienta si functionala".

Boc a spus ca subiectele abordate au fost legea micii reforme, necesitatea unui nou sediu pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), aspecte legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), dar si despre legea unica de salarizare.

"Am salutat faptul ca exista in acest moment un acord al puterii judecatoresti cu privire la legea care vizeaza reforma sistemului judiciar si ma refer in concret la legea care va intra astazi in dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputatilor, asa numita lege a micii reforme, o lege cu beneficii importante pentru ceea ce inseamna sistemul judecatoresc din Romania, cu beneficii pentru justitiabili, pentru cetateni, din perspectiva scurtarii duratei proceselor, a economiilor de resurse financiare, cat si din perspectiva functionalitatii judecatoresti, in sensul degrevarii rolului instantelor, aceasta reforma fiind un prim pas pe linia degrevarii rolului instantelor jduecatoresti, adica de a avea mai putine cauze de judecat, fara ca prin asta sa rezolvam problema, rolul instantelor ramanand in multe sectoare aglomerat, dar aceasta lege reprezinta un prim pas", a declarat premierul Emil Boc, la plecarea de la sediul CSM.

Premierul a adaugat ca a discutat in cadrul intalnirii de marti si despre necesitatea unui nou sediu pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand ca in 2011 sa inceapa demersurile pentru a asigura instantei supreme "un sediu aferent importantei pe care o are".

De asemenea, seful Executivului a precizat ca discutiile s-au purtat si pe aspecte legate de MCV. "Am discutat despre aspectele legate de MCV, astfel incat calendarul stabilit sa fie respectat si implementat, pentru ca Romania sa poata ajunge la eliminarea acestui mecanism, fiecare cu atriutiile pe care le are, MJ, Guvern, CSM, astfel incat cat mai repede cu putinta ele sa fie rezolvate, iar in paralel, Parlamentul sa adopte legislatia aferenta", a spus Boc.

Totodata, Boc a spus ca a luat act de solicitarile cu privire la Legea salarizarii, "solicitari care trebuie tratate si abordate in contextul noii legi care va fi adoptata de catre Parlamentul Romaniei".

Premierul Emil Boc a participat, marti, la o sedinta de lucru cu membri CSM, la care au luat parte si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care sunt membri de drept ai Consiliului, precum si reprezentanti ai asociatiilor magistratilor. Sedinta de lucru s-a desfasurat cu usile inchise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc CSM, #Emil Boc reforma justitie , #premier