Boc ameninta Politia cu DNA-ul

Joi, 04 Martie 2010, ora 15:11
4562 citiri
Boc ameninta Politia cu DNA-ul
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a amenintat joi, la bilantul pe 2009 al Ministerului Administratiei si Internelor, institutiile din subordinea MAI, spunandu-le celor prezenti sa isi faca ordine singuri in ograda, inainte sa vina DNA-ul si instantele judecatoresti sa se ocupe de ei.

Boc a admis, insa, ca "nu exista padure fara uscaturi", asa cum spunea vorba romanilor, dar ca este pacat ca din cauza catorva sa fie pusa sub semnul intrebarii credibilitatea institutiilor statului.

"Problema coruptiei trebuie sa fie diminuata. Apreciez progresele facute, dar haideti ca fiecare sa facem din prevederea constitutionala conform careia 'nimeni nu este mai presus de lege' un lucru cert pentru cetatean.

Cerinta mea expresa ar fi ca dumneavoastra sa va faceti ordine inainte de a veni DNA-ul si instantele de judecata. Nu exista padure fara uscaturi si e pacat ca din cauza unui numar (de oameni ai legii care nu aplica legea, n.red.) care exista sa fie afectata imaginea celorlalti", a spus Boc.

Blaga vrea mai multi politisti pe strada si mai putini in birouri

Ministrul de Interne Vasile Blaga a prezentat joi bilantul pe anul 2009 al institutiei pe care o conduce.

Punct cu punct, Blaga a subliniat progresele facute in ceea ce priveste stadiul procesului de aderare la spatiul Schengen, asigurarea ordinii si sigurantei publice, managementul situatiilor de urgenta, serviciile publice comunitare, reforma in administratia publica, prevenirea si combaterea coruptiei interne, reforma directiei generale d informatii si protectie interna si activitatea de cooperare internationala.

Totodata, Blaga e prezentat si prioritatile ministerului in anul 2010 in domeniul afacerilor interne sau in domeniul administratiei publice.

La capitolul asigurarea ordinii si sigurantei publice, Blaga a spus ca cea mai importanta este siguranta cetatenilor si, pentru ca acestia sa fie protejati cat mai bine, vrea mai multi politisti pe strazi si mai putini oameni care sa lucreze in birou.

Premierul a fost joi prezent la sediul Casei de Cultura a MAI pentru prezentarea bilantului ministerului pe 2009, facuta de Vasile Blaga.

La sedinta au mai participat consilierul prezidential Iulian Fota, ministrul Justitiei Catalin Predoiu, ministrul de Finante Sebastian Vladescu, directorul Serviciului de Informatii Externe Mihai Razvan Ungureanu, procurorul general Laura Codruta Kovesi, seful Serviciului Roman de Informatii George Maior, precum si reprezentanti ai structurilor din Ministerul Administratiei si Internelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Emil Boc bilant MAI, #activitate MAI Vasile Blaga, #Boc corptie MAI , #premier