Boc: Antonescu, un mare ignorant al Constitutiei

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 21:25
1069 citiri
Boc: Antonescu, un mare ignorant al Constitutiei
Foto: Arhiva

Fostul premier Emil Boc a declarat, vineri, ca liderul PNL, Crin Antonescu, este un mare ignorant al Constitutiei, desi este presedintele Comisiei constitutionale si sfideaza statul de drept atacand o institutie fundamentala cum este CC, pentru ca ceea ce i-a convenit ieri nu-i mai convine astazi.

"Crin Antonescu este un ignorant al Constitutiei, un ignorant in materie constitutionala. In primul rand, critica decizia Curtii Constitutionale pentru ca a aplicat o prevedere din Codul de bune practici al Comisiei de la Venetia prin Drept.

Antonescu trebuie sa stie ca regulile statului de drept se respecta si atunci cand ne plac, si atunci cand nu ne plac. Domnul Antonescu a fost multumit cand, in 2012, CC a respins comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare invocand o prevedere din Codul de bune practici al Comisiei de la Venetia, care spunea ca un an de la alegeri nu poti sa modifici legislatia electorala. Nu ne-a convenit, dar am acceptat acea decizie a CC.

Astazi, CC a spus exact acelasi lucru: nu puteti cu un an inainte de referendum sa modificati prevederile cu privire la referendum", a declarat presei Emil Boc.

Antonescu: Exista o campanie infernala de dezinformare in legatura cu Constitutia

El a subliniat ca a atras atentia, inainte cu trei luni de inceperea procesului de revizuire a Constitutiei, ca nu se poate face referendum cu un an inainte de modificarea legislativa.

"In consecinta, Crin Antonescu este un mare ignorant al Constitutiei, desi este presedintele Comisiei constitutionale, sfideaza statul de drept atacand o institutie fundamentala cum este CC si trebuie sa inteleaga ca o institutie a statului de drept trebuie respectata indiferent daca iti place sau nu o decizie pe care o da, iar aceasta trebuie respectata si aplicata.

Dar, pentru ca nu-i convine astazi ceea ce i-a convenit ieri, demonstreaza ignoranta suprema in materie de Constitutie. Locul domniei sale nu era acolo, de presedinte al Comisiei Constitutionale", a conchis Emil Boc.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, joi, ca, prin decizia in privinta pragului la referendum, Curtea Constitutionala si-a excedat atributiile, luand o hotarare fara precedent.

"Curtea Constitutionala, prin prevederile legii ei de organizare, se pronunta asupra unui act normativ daca este sau nu este constitutional, nu cand intra in vigoare. Nu prescrie, nu adauga la Constitutie, cand intra in vigoare", spunea Antonescu.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Emil Boc referendum Constitutie, #Emil Boc Antonescu Constitutie, #Emil Boc revizuire Constitutie , #premier