Boc: Anul viitor le recomand romanilor prudenta

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 20:59
1340 citiri
Boc: Anul viitor le recomand romanilor prudenta
Foto: TVR

Premierul Emil Boc le-a recomandat vineri romanilor prudenta si moderatie pentru anul viitor, din punct de vedere economic, aratandu-se preocupat de situatia economica la nivel european, care ar putea afecta anul viitor si Romania.

"Pentru 2012 - prudenta, prudenta, moderatie si echilibru. Nu avem voie sa facem niciun pas inapoi pe linia reformelor, nu avem voie sa mergem cu nicio masura populista, nu avem voie sa luam decat decizii care au acoperire in economie.

Nu avem voie sa ii credem pe Ponta si Antonescu care promit marea cu sarea si luna de pe cer, pentru ca sunt ultimii dinozauri populisti in intreaga Uniune Europeana. Ponta si Antonescu sunt niste politicieni rupti de realitatea crizei economice europene, mondiale, cu implicatii si pentru Romania", a afirmat Emil Boc.

El spune ca prioritatea sa pentru 2012 este mentinerea stabilitatii macroeconomice a Romaniei, motiv pentru care a fost rezervat cand a fost intrebat ce va face cu salariile bugetarilor anul viitor.

"Romanii au facut un mare sacrificiu in 2010, au sprijinit Guvernul sa putem ajunge la aceasta stabilitate macroeconomica. Vrem sa consolidam aceasta stabilitate si sa oferim atat cat poate economia. Nu ne vom mai intinde mai mult decat ne este plapuma, tocmai ca romanii sa nu mai sufere cum au suferit in 2010 datorita iresponsabilitatii PSD si PNL in 2008. Am fost nevoiti sa salvam tara de la colapsul economic. In functie de Legea bugetului pe 2012 vom sti care va fi politica salariala pentru anul viitor", a explicat Emil Boc.

Premierul s-a referit si la contextul european economic in discursul sustinut in cadrul reuniunii de constituire si alegere a conducerii noii Comisii pentru administratie a PDL, care s-a desfasurat la Sibiu.

"Astazi, solutiile prin care tarile europene ies din criza sunt de dreapta. (...) Stiu ca avem o batalie greu de dus, aici, in interior, sa le explicam oamenilor, insa oamenii tot mai mult isi dau seama, pentru ca au rude in strainatate si li se spune si lor ce se intampla si in Spania si in Italia, Portugalia. Chiar acum citeam o stire ca s-a retrogradat ratingul de tara al Spaniei... Daca Romania are un avantaj in atragerea investitorilor in aceste conditii dificile, este tocmai aceasta stabilitate macroeconomica pe care o avem. (...)

Nu aparem in nicio stire negativa referitoare la evolutiile europene. Ne poate afecta insa in anii viitori faptul ca in Europa lucrurile nu merg bine", a aratat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Boc prudenta romani criza, #Boc recomanda prudenta romanilor , #premier