Boc anunta ca merge in China ca sa aduca investitii mari

Miercuri, 10 August 2011, ora 16:28
1846 citiri
Boc anunta ca merge in China ca sa aduca investitii mari
Foto:B1

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, la plecarea in vizita oficiala in China, ca scopul sau principal e strangerea legaturilor economice, sperand in primul rand sa-i convinga pe chinezi sa investeasca in Romania.

"Vizita are o componenta economica extrem de importanta, la intalnirea cu premierul Wen Jiabao voi discuta despre implicarea concreta a Chinei in programe majore din domeniile transportului rutier, al energiei si agriculturii, apoi voi participa la un forum romano-chinez, la care voi prezenta in detaliu oportunitatile de investitii", a spus Boc, de pe aeroportul Henri Coanda.

Seful Guvernului a anuntat si ca se va intalni mai inainte cu presedintele Chinei, Hu Jintao, la Chenzen, alaturi de care va participa si la deschiderea Universiadei, la care Romania e prezenta la noua discipline.

Emil Boc a mai spus si ca, alaturi de el, vor merge in China patru ministri - ministrul de Externe - Teodor Baconschi, ministrul Economiei - Ion Ariton, ministrul Transporturilor - Anca Boagiu si ministrul Culturii - Kelemen Hunor si reprezentantii Camerei de Comert si Industrie.

Cei doi ministri de pe domeniile economice se vor intalni cu omologii lor chinezi si cu reprezentanti ai marilor companii, premierul anuntand ca scopul e legarea unor "parteneriate economice solide" si "rezultate concrete si avantajoase".

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, va discuta si el in China cu omologul sau, scopul sau fiind impulsionarea negocierilor pentru infiintarea unui institut cultural roman la Beijing si a unuia chinez in Romania.

In afara de oficialii romani, din grupul care merge in China fac parte si afaceristi romani, despre care premierul a tinut sa precizeze ca merg acolo "pe banii lor".

Delegatia romana va petrece o saptamana in Republica Populara Chineza, ceea ce inseamna ca e cea mai lunga si cea mai de amploare vizita facuta de oficialii romani in ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc vizita China, #Boc vizita China investitii , #premier