Boc, asigurat ca programul "Prima Casa" este operational

Luni, 08 Martie 2010, ora 19:40
1553 citiri
Boc, asigurat ca programul "Prima Casa" este operational

Premierul Emil Boc a avut luni o discutie cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, fiind asigurat ca noul program "Prima Casa" este operational incepand de luni.

"Din perspectiva noastra, de astazi Fondul de Garantare si de Contragarantare este pregatit sa primeasca solicitarile bancilor pentru Programul << Prima Casa >> in oricare dintre cele trei forme: 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro. De aici inainte, mingea este in terenul bancilor, Fondul este pregatit sa primeasca solicitarile de la banci in conditiile in care cetatenii se adreseaza bancilor. Eu am vorbit cu presedintele Fondului si mi-a spus ca de astazi este pregatit sa primeasca solicitarile, depinde de banci cum se misca", a declarat, luni, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Incepe programul Prima Casa 2

Luni incepe a doua etapa a programului guvernamental "Prima Casa", prin care persoanele care nu au in proprietate o locuinta primesc garantii de la stat de 80% din valoarea unui credit ipotecar ca sa si-o cumpere.

Pentru cei care vor sa cumpere imobile finisate sau la rosu, valoarea maxima a creditului poate fi de 60.000 de euro, iar pentru cei care construiesc case noi creste la 75.000 de euro.

21 de banci pot acorda credite prin noua formula a Programului "Prima Casa", iar plafonul total de garantare este, in 2010, de 700 milioane de euro, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute premierul Emil Boc.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Emil Boc Prima Casa, #conditii Prima Casa 2, #Fondului National de Garantare a Creditelor , #premier
Comentarii
Poza Cicero
Cicero
rank 5
Un program care cred ca va ajuta multi tineri