Boc, audiat la tribunal in procesul intentat de Sorin Ovidiu Vintu

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:09
3071 citiri
Boc, audiat la tribunal in procesul intentat de Sorin Ovidiu Vintu
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc s-a prezentat, marti, in jurul orei 13.00, la sediul Tribunalului Bucuresti, unde a fost citat in procesul deschis de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si in care il acuza pe seful Guvernului de calomnie.

Prim-ministrul a iesit de la audieri in jurul orei 14.00, spunand ca s-a prezentat la tribunal "ca orice cetatean roman". El a raspuns la 15 intrebari din partea anchetatorilor, transmite Antena 3.

"Instanta de judecata este cea care da verdicte, care stabilieste vinovatia unei persoane. Eu am spus niste lucruri care s-au confirmat inclusiv din stenogramele aparute ulterior", a afirmat, la iesire, Emil Boc. El a precizat ca "'mogul' este un cuvant din dictionarul roman, nu este un cuvant pe care l-am impus eu in viata publica sau jurnalistica".

Premierul a spus ca a declarat ceea ce stia toata lumea, ca Sorin Ovidiu Vantu a fost unul dintre sustinatorii suspendarii presedintelui Romaniei. Totodata, el crede ca Vantu "nu poate spune ca este un simplu cetatean al Romaniei, prin modul in care a influentat in acesti ani".

Sorin Ovidiu Vintu l-a dat in judecata pe Emil Boc in urma declaratiilor premierului potrivit carora omul de afaceri ar fi fost implicat in prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu anunta, in octombrie 2010, ca intentioneaza sa ii dea in judecata pe premierul Emil Boc si pe ministrul Turismului, Elena Udrea.

Vintu a sustinut ca cei doi l-au acuzat, nefondat, ca ar fi fost implicat in prabusirea FNI, motiv pentru care i-a dat in judecata pentru calomnie si a cerut un milion de euro despagubiri.

Actiunea impotriva lui Emil Boc a fost deschisa in instanta pe 15 octombrie 2010, iar marti se judeca, la Tribunalul Bucuresti, al patrulea termen al procesului.

Procesul dschis impotriva ministrului Elena Udrea are termen pe data de 28 noiembrie.

Vintu l-a dat in judecata si pe Sever Voinescu, actualul purtator de cuvant al PDL, tot pentru calomnie. Despagubirea pe care o cere, insa, omul de afaceri in procesul intentat lui Sever Voinescu este mai mica decat in cazul lui Emil Boc si al Elenei Udrea.

Sorin Ovidiu Vintu: Renunt la orice despagubire daca Emil Boc recunoaste ca acuzatiile au fost figuri de stil

Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca este dispus sa renunte la despagubirea pe care a cerut-o in procesul de calomnie pe care i l-a intentat premierului Emil Boc, de un milion de euro, daca seful Executivului va recunoaste ca expresia pe care o foloseste in acuzatia ce i-o aduce, ca ar fi organizat o lovitura de stat, este o figura de stil.

"Mi s-a pus in sarcina acuzatia ca as fi organizat o lovitura de stat. Este o acuzatie extrem de periculoasa. Evident, voi renunta la orice despagubire daca domnia sa va recunoaste ca a fost o figura de stil. Daca nu, o sa fac tot ce pot ca sa ii iau banii", a promis omul de afaceri in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3.

"Oamenii politici au dreptul sa se pangareasca intre ei. In ceea ce ma priveste, sunt persoana fizica, nu pot face obiectul unor injurii care sa ramana nesanctionate", a adaugat Sorin Ovidiu Vintu, care a marturisit ca este prima data cand da in judecata pe cineva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Emil Boc proces Vintu, #Boc calomnie Vintu tribunal , #premier