Boc: Bugetarii vor recupera o parte importanta din salariul diminuat la 1 iulie

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 22:12
4674 citiri
Boc: Bugetarii vor recupera o parte importanta din salariul diminuat la 1 iulie

Bugetarii vor recupera in 2011 o parte importanta din salariul diminuat in aceasta vara, a declarat, marti, premierul Emil Boc.

"Bugetarii vor recupera o parte importanta din salariul diminuat cu 25% la 1 iulie. As putea sa va spun proportii acum, dar prefer sa fac acest lucru la sfarsitul saptamanii. Evident ca avem mai multe proiectii, dar premierul trebuie sa vorbeasca o singura data", a declarat Emil Boc la postul public de televiziune.

Potrivit acestuia, in 2011 nu o sa mai fie nevoie de noi disponibilizari in randul bugetarilor. Seful guvernului a precizat ca in proiectul bugetului pe anul viitor, masa salariala pentru bugetari este stabilita pentru un numar de 1.290.000 de persoane.

"Bugetul pentru 2011 porneste de la urmatoarea premisa: masa salaria alocata este de 39 miliarde lei, pentru un numar de 1,290 milioane de bugetari. In decembrie 2008 in Romania erau 1.397.000 bugetari, iar la 30 septembrie mai erau doar 1.316.000 bugetari. Pana la sfarsitul anului vor ramane sub 1.290.000 bugetari. In acest moment nu mai este nevoie de disponibilizari, ci doar de ducerea la capat a procedurilor de restructurare declansate in vara", a completat primul-ministru Emil Boc.

Instantele superioare vor indrepta deciziile prin care reducerile salariale sunt declarate ilegale

Intrebat cum o sa rezolve problema bugetarilor care si-au recastigat drepturile in instanta, Emil Boc s-a declarat "increzator in justitia din Romania", care va corecta in instantele superioare deciziile date pe fond.

"Sunt cazuri cu totul si cu totul izolate si in prima instanta. In mod gresit este invocata de instana respectiva o prevedere din conventia drepturilor omului care nu se poate aplica in cazul respectiv. Eu am incredere in justitia din Romania, unde instantele superioare vor indrepta aceste decizii", a mai declarat Emil Boc.

Premierul a facut trimitere la cazul celor sase functionari din judetul Valcea care au dat statul in judecata pentru reducerile salariale de 25% si care au castigat procesele in prima instanta. Judecatorii de la Tribunalul Ramnicu Valcea au stabilit ca micsorarea remuneratiilor este ilegala.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Emil Boc taieri salariale, #salarii bugetari 2011, #recuperari salariale 2011 , #premier