Boc cere retragerea propunerii ca elevii sa intre la facultate fara Bac

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 15:09
1966 citiri
Boc cere retragerea propunerii ca elevii sa intre la facultate fara Bac

Premierul Emil Boc le-a cerut duminica lui Crin Antonescu si Victor Ponta sa retraga din Parlament initiativa legislativa a PSD prin care tinerii care nu au luat Bacalaureatul se pot inscrie la facultate in an pregatitor.

"Ce dovada mai buna de populism puteti avea decat ultima propunere a PSD ca cei care nu au luat Bacalaureatul sa fie inscrisi la facultate si sa poata continua studiile. Este ultima forma sau apogeul populismului de care PSD da dovada. Oamenii astia nu s-au lecuit deloc, nu au inteles ca cu populismul nu se mai poate guverna (...). Nu am auzit nimeni din randul PNL sa comenteze aceasta initiativa, sunt parteneri de alianta daca nu gresesc, dar nu l-am auzit pe domnul Antonescu care este atat de vocal uneori sa comenteze aceasta initiativa, nu l-am auzit pe domnul rector Andrei Marga sa comenteze aceasta initiativa si sa spuna daca i-ar conveni la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj sa inmatriculeze studenti care nu au trecut Bacalaureatul.

Deci e inca o dovada ca oamenii astia daca ar ajunge la guvernare, i-ar interesa doar un singur lucru: populismul, voturile de moment fara sa le pese ce s-ar intampla cu tara pe termen mediu si lung . Fac apel inca o data la Victor Ponta si Crin Antonescu sa retraga aceasta initiativa legislativa pentru a nu crea sperante iluzorii la tineri", a sustinut premierul Emil Boc la sedinta PDL de constituire a Comisiei de Munca si Protectie Sociala.

Parlamentarii PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Lia Olguta Vasilescu au depus un proiect de lege care le permite elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat sa urmeze un an pregatitor, finantat partial de stat, intr-o universitate.

Conform initiatorilor, elevii care nu au luat bacalaureatul, dar au media de absolvire peste sapte ar putea sa studieze un an pregatitor la universitati. Pe parcursul acestuia, statul este obligat sa-i sustina financiar pe cei aflati intr-o astfel de situatie, "cel putin la nivelul ajutorului de somaj", prevede proiectul.

Anul pregatitor va fi organizat de universitati in asa fel incat sa tina cont de programa de licenta a facultatii in cauza, dar si de cea de bacalaureat. Daca intre timp iau bacalaureatul, elevii care au urmat un asemenea "an pregatitor" vor putea sa si-l echivaleze "total sau partial" anului intai universitar si sa continuie studiile la facultatea respectiva.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...