Boc, convins ca si dupa alegeri, comasate sau nu, va fi tot un guvern PDL

Vineri, 26 August 2011, ora 16:40
1083 citiri
Boc, convins ca si dupa alegeri, comasate sau nu, va fi tot un guvern PDL
Foto: Radio Romania Actualitati

Premierul Emil Boc sustine organizarea alegerilor locale si parlamentare din 2012 simultan, in luna noiembrie. El anunta ca printre prioritatile guvernului dupa inceperea noii sesiuni parlamentare se numara Legea Bugetului de stat, dar si modificarea Codului Fiscal sau stabilirea ajutoarelor de incalzire pentru perioada de iarna.

Invitat vineri la Radio Romania Actualitati, premierul Emil Boc a explicat ca sustine comasarea alegerilor de anul viitor si organizarea lor in luna noiembrie.

"Am sti cu totii: avem alegeri in noiembrie si pana atunci toata lumea munceste(...) Atunci sunt confruntarile politice pe baza a ce s-a facut si ce nu s-a facut, si romanii pot alege", a declarat premierul, exprimandu-si convingerea ca si dupa alegeri va fi tot un guvern PDL, pentru ca oamenii "vor face diferenta intre politicieni responsabili si demagogi si populisti ca Ponta si Antonescu".

Premierul a declarat ca saluta apelul colegului sau Sever Voinescu privind redactarea unui cod de conduita, astfel incat sa se elimine excesele privind pomenile electorale.

In plus, Emil Boc a precizat foarte clar ca se exclude complet ideea acordarii unor astfel de pomeni din partea Guvernului. "Nu vor exista excese electorale pentru a da pomeni sau lucruri care nu au acoperire in economie, ca in 2008", a precizat premierul, reamintind "iresponsabilitatea guvernantilor" care atunci "pentru un pumn de voturi au trimis tara in colaps prin decizia de majorare a beneficiilor sociale".

"O asemenea politica nu va mai exista cata vreme voi fi in fruntea guvernului", a punctat Emil Boc.

In opinia liderului PDL, "comasarea alegerilor are pentru toata lumea avantaje si dezavantaje", iar daca exista un acord intre partide, un calendar al alegerilor poate fi stabilit foarte repede.

Prioritatile guvernului

Intrebat care sunt prioritatile guvernului in aceasta toamna, tinand cont si de sesiunea parlamentara care incepe la 5 septembrie, premierul a enumerat adoptarea Legii Bugetului de Stat pana la finalul anului, elaborarea Legii salarizarii pentru 2012, implementarea cardului Kogalniceanu pentru IMM-uri, dar si modificarea Codului Fiscal, in vederea sprijinirii mediului de afaceri.

Emil Boc a anuntat ca firmele care au cel mult 2 angajati inclusiv si o cifra maxima de afaceri de 100,000 de euro nu vor mai depune declaratia unica lunar, ci trimestrial.

In acelasi timp, premierul a spus ca ajutoarele de incalzire pentru perioada de iarna vor merge direct la cei care au nevoie de ele.

"Pana acum se aplica nediferentiat si la cine avea pensia minima si la cine avea 100 de milioane de euro", a punctat Boc, anuntand ca vor exista criterii noi de prioritate, urmand ca administratiile locale sa hotarasca ulterior daca vor acorda subventii, subventii plus ajutoare de incalzire sau doar ajutoare de incalzire.

In ceea ce priveste reducerea TVA la 9% pentru alimentatia din turism, premierul a spus ca se va face mai intai o analiza a efectelor pentru a se stabili daca va fi posibil din punct de vedere economic.

"Orice masura noua trebuie foarte bine analizata(...) Nu spun nici da nici nu, vedem dupa evaluarile care se vor face", a spus premierul.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Boc comasare alegeri, #Boc cod conduita algeri, #Boc reducere TVA alimente , #premier