Boc da vestea cea buna a lui 2012

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 17:10
2022 citiri
Boc da vestea cea buna a lui 2012

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca in Sanatate, Educatie si componente ale administratiei nu se va mai respecta regula de a se angaja un singur om la sapte dati afara, ci vor fi angajati mai multi, considerand acest lucru "vestea buna a lui 2012.

Seful Guvernului a mai spus si ca Educatia nu va primi mai putini bani in 2012, iar subventiile pentru fermieri se vor pastra la acelasi nivel si a reafirmat posibilitatea sa existe "o usoara indexare a pensiilor si salariilor".

"In Sanatate, avem nevoie de o alocare de bani pentru fiecare pacient. Cu privire la medici, vom putea stabili exceptia de la ocuparea unui post din sapte. Daca in Sanatate, educatie sau componente ale administratiei vom putea ocupa mai multe posturi, pentru ca restructurarea a dat roade. Asta e vestea buna pe 2012.

(...)rectificarea ne-a permis sa acoperim toate resursele financiare pentru persoanele cu handicap. La ministerul Dezvoltarii, necazul e ca sunt facturi penru lucrari din 2008 care n-au fost platite. Platim acele pomeni ale guvernului Tariceanu", a explicat Boc.

Banii din Educatie - la fel. Investitiile cresc

"Educatia nu primeste mai putini bani. Trebuie tinut cont de procesul de restructurare care a a vut loc. In 2011, prudent si cu echilibru am reusit sa ne consolidam economia. Anul viitor, bugetul constituit pe crestere de 2,1-,2,2%. Romanii trebuie sa inteleaga ca trebuie pornit cu un buget care sa ne fereasca de rau", a afirmat Boc.

El a spus si ca fermierii vor primi aceleasi subventii ca si in anul 2011.

In schimb, premierul Emil Boc a asigurat ca investitiile facute de guvern vor creste in 2012, lucru care va produce locuri de munca. El spune ca o parte din bani vin din economiile facute de Guvern, precum cea privind bugetul de pensii.

"Reforma sistemului de pensii tocmai acest lucru l-a avut in vedere. Legea diminueaza deficitul la bugetul de pensii - se incepe de anul viitor o usoara diminuare. Deficitele coboara pana ajunge la limite sustenabile. Fara aceasta, Romania ar fi trebuit sa suplimenteze bugetul de pensii cu 21 de miliarde de ron, in loc de 15. Cele 6 miliarde de ron economisite se duc spre finalizarea unor lucrari de investiti care vor aduce locuri de munca", considera Emil Boc.

Seful Guvernului a mai comparat si situatia investitiilor in infrastructura, amintind ca in mandatul sau s-au facut 90 de kilometri de autostrada, iar in cel al lui Tariceanu, doar 5 kilometri.

Suspendarea lui Basescu? Fara fundament

Premierul a spus ca anuntul Opozitiei, referitor la o eventuala noua suspendare a lui Traian Basescu, nu se bazeaza pe ceva.

"Ce pot sa comentez? Demersul opozitie e lipsit de fundament juridic si constitutiona. Deciziile Curtii Constitutionale care dau posibilitatea presedintelui sa exprime opinii privind realitatea economica a tarii. Pot domnii Ponta si Antonescu sa se bata si sa tipe - ar trebui sa-i intrebe pe domnii Vosganian si Tariceanu ce au facut in 2008", s-a arata de parere Boc.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com