Boc: Daca Romania renunta la reforme, ajungem ca Grecia

Vineri, 12 Martie 2010, ora 16:21
3004 citiri
Boc: Daca Romania renunta la reforme, ajungem ca Grecia

Dupa cele doua intalniri cu sindicatele de vineri, premierul Emil Boc a explicat ca sustine negocierile cu sindicatele, dar pana la urma Guvernul este cel care face politica salariala in Romania.

Avertizand ca, daca renunta la reforme, Romania poate ajunge in situatia Greciei, Boc a adaugat ca banii publici trebuie alocati cu prioritate spre investitii.

"Romania nu-si poate permite astazi luxul sa opreasca cursul reformelor incepute. Romania nu-si poate permite luxul sa renunte la legile necesare pentru modernizarea Romaniei pe termen mediu si lung. Daca Romania renunta la aceste reforme, ajungem in situatia Greciei. Daca nu alocam banul public cu prioritate spre investitii, nu vom reusi sa facem fata provocarilor", a declarat premierul, dupa ce s-a intalnit cu sindicalistii care au protestat vineri, in fata sediului Guvernului.

Emil Boc se cearta cu sindicalistii din fata Guvernului (Video)

"M-am declarat un sustinator deplin al dialogului social, sunt de acord ca aceste legi trebuie discutate, putem gasi imbunatatiri, dar ele trebuie aplicate. Am discutat despre Legea slarizarii unitare, despre Legea pensiilor, despre protectia juridica a functionarilor publici si nu in ultimul rand am discutat despre salariul minim pe economie", a precizat Boc.

Seful Guvernului a confirmat calendarul discutiilor care vor avea loc saptamana viitoare, urmand ca luni se fie rediscutata Legea pensiilor, la ministerul Muncii si miercuri cea a salarizarii unitare, la Ministerul Finantelor Publice. "Vineri urmeaza sa avem din nou o intalnire cu primul ministru", a spus Boc in fata jurnalistilor de la Guvern.

Emil Boc a subliniat ca in Romania exista sporuri care nu au nici o baza legala.

"Unii functionari ai statului au obtinut, prin contractele colective de munca, sporuri care nu erau prevazute in legislatie, cum ar fi sporul de zambet, sau cel pentru reintoarcerea din concediu.

Romania, noua Grecie?

Daca nu se aplica, in maniera unitara, legea salarizarii, in Romania se vor scapa de sub control cheltuielile publice. Iar de aici la o situatie specifica Greciei, nu este decat un singur pas. Guvernul Romaniei trebuie sa faca politica salariala si sa stabileasca drepturile si sporurile salariale", a declarat Emil Boc.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Imperinenta , neobrazare , nesimtire dusa la extrem . E vremea de emigrare definitiva la cata prostie manipulata e in tara asta . Pentru ce as face eu profit si sa-l dau unor puturosi rasfatati !??