Boc, de acord sa colaboreze cu USL: Vom discuta comasarea si revizuirea

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 16:39
3361 citiri
Boc, de acord sa colaboreze cu USL: Vom discuta comasarea si revizuirea
Foto: Romania TV

Emil Boc, premierul Romaniei, a anuntat, miercuri, ca se va organiza referendum privind revizuirea Constitutiei si ca Puterea va discuta cu Opozitia privind data la care va fi consultata populatia.

Totodata, vor fi discutii cu Opozitia si pe subiectul comasarii alegerilor parlamentare cu cele locale. Premierul a adaugat ca PDL vrea ca, odata cu revizuirea Constitutiei, sa se faca si trecerea de la Parlament bicameral la Parlament unicameral.

"PDL sustine acordul interguvernamental de uniune fiscala si Romania o sa adere si o sa semneze acest acord. PDL sustine revizuirea Constitutiei pentru ratificarea acordului interguvernamental de uniune fiscala.

PDL sustine si ca, odata cu revizuirea Constitutiei in vederea ratificarii acordului, sa se faca si trecerea la Parlament bicameral la Parlament unicameral. Data referendumului o vom stabili de comun acord cu Opozitia, astfel incat acordul si parlamentul unicameral sa devina realitati in 2012", a declarat Emil Boc, dupa intalnirea coalitiei cu presedintele Basescu.

Consultari fara presa - contre, dar si acorduri intre Basescu si Opozitie - LIVE

Liderul PDL a adaugat ca Romania "a sustinut si va sustine intotdeauna o Europa unita, o europa cu 27 de state si o singura viteza, nu doua" si ca isi doreste ca Romania sa fie "parte a Uniunii Europene, si nu la marginea Uniunii Europene".

"PDL sustine acordul de uniune fiscala pentru ca este un pact impotriva politicilor populiste si demagogice si il sustine pentru ca Romania a facut pasi necesari pentru indeplinirea conditiillor din acord. Avem deficit bugetar de 4,4% in 2011, vom avea 1,9% deficit in 2012 si deficit de 0% in 2013, in concordanta cu acordul. Datoria publica raportata la PIB este cu mult sub 60%, suntem undeva la 32-33%", a declarat Emil Boc.

Politicile propuse de Uniunea Europeana sunt adoptate de Romania, a declarat Emil Boc, iar acordul reprezinta sansa Romaniei sa faca parte dintr-o Europa "credibila si performanta".

Consultari la Cotroceni: Basescu si Opozitia, de acord ... in principiu

Premierul Emil Boc a participat, miercuri, la discutiile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, pe tema acordului de uniune fiscala la care Romania ar urma sa adere, conform declaratiilor sefului statului.

Presedintele a convocat si Opozitia la discutii separate, avand in vedere ca pentru ratificarea acordului interguvernamental este nevoie de votul a doua treimi din Parlament.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Emil Boc, #Boc referendum, #referendum comasare alegeri , #premier