Boc, despre disponibilizari, baietii destepti din energie si relatia cu Traian Basescu

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 13:45
2895 citiri
Boc, despre disponibilizari, baietii destepti din energie si relatia cu Traian Basescu
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a vorbit, duminica dimineata, despre reducerile de personal din sistemul bugetar, care vizeaza 120.000 de salariati in 2012, precizand ca este vorba "despre o politica sanatoasa, care aduce locuri de munca si investitii".

"Romania are acum 1.200.000 de angajati la buget. In anii acestia au plecat din sectorul bugetar 190.000 de persoane. Asta explica de ce nu suntem asa populari cum ar trebui sa fie un Guvern care ofera doar lapte si miere, asa cum a fost Guvernul Tariceanu", a apreciat premierul, invitat intr-o emisiune la Pro Tv.

Seful Executivului a accentuat ca se va continua "politica de a ocupa un singur loc de munca din sapte care se elibereaza si va continua, de asemenea, finalizarea proceselor de restructurare la anumite ministere, procese care sunt inca in derulare".

Basescu explica reducerile de personal din 2012: Statul se sufoca din cauza aparatului de stat

"Mai multi bani pentru investitii si locuri de munca, aceasta e politica noastra si e o politica sanatoasa. Iesirea din sistem este una naturala, nu una brusca si ne asteptam sa avem, pe final de 2012, cu peste 30.000 de salariati mai mult decat in 2011", a declarat premierul.

Contractele din energie, incheiate de baieti destepti pentru alti baieti destepti

In alta ordine de idei, Emil Boc a comentat cazul "baietilor destepti", subliniind ca aceasta problema este "una mostenita" si ca Guvernul pe care il conduce a facut ce i-a stat in putinta pentru ca statul sa nu mai fie dezavantajat din cauza contractelor de acest fel.

Basescu: Vosganian minte cu nerusinare in chestiunea baietilor destepti din energie

"Aceste contracte n-au fost incheiate nici de Emil Boc, la fel cum am mostenit o privatizare a Petrom in profund dezavantaj pentru statul roman. Aceste contracte au fost incheiate de 'baieti destepti' pentru alti 'baieti destepti', care astazi ne dau lectii de economie. Noi suntem insa aceia care acum venim si mergem pe ceea ce inseamna sanatate si in acest domeniu. Adica management privat, vanzare de actiuni minoritare acolo unde este posibil sau privatizari majoritare, in concordanta cu deciziile CSAT", a justificat seful Executivului.

Emil Boc a admis insa ca unele dintre aceste contracte, precum cel de la Hidroelectrica, au fot prelungite in mandatul sau.

"Eu spun doar ca incercam si am facut ce ne-a stat in putinta sa aducem de partea statului cat mai mult din cat se poate din conditiile acestor contracte facute de baieti destepti pentru baieti destepti", a explicat premierul.

Despre sefa demisa de la SGG

Pe de alta parte, Emil Boc a precizat cu nu a discutat cu presedintele Traian Basescu despre situatia Danielei Andreescu, negand ca seful statului ar fi fost cel care i-a cerut sa o dea afara, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarea in cazul acesteia.

Boc l-a demis pe secretarul general al Guvernului, dupa un scandal de presa

"Nu sunt seful RA-APPS. Doamna Andreescu este seful Secretariatului General al Guvernului. Existenta sau inexistenta unui conflict de interese trebuie sa fie precizata de catre ANI. Acest lucru este in masura sa-l stabileasca. Eu am luat o masura administrativa, am comunicat-o si ca atare, urmeaza ca cele doua entitati, doamna Andreescu si ANI, sa faca precizarile necesare", a mai spus seful Guvernului.

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri dupa-amiaza, ca secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost revocata din functie.

"Eu spun ca mentinerea RA-APPS in ultimii 20 ani a fost o mare greseala, motiv pentru care am luat decizia de a merge in cea mai transparenta modalitate cu putinta pentru a scoate la vanzare patrimoniul RA-APPS, printr-o licitatie transparenta, cu strigare, fiecare sa stie pretul de pornire, bazat pe o evaluare independenta si cine da mai mult, transparent, acela sa poata castiga. Lucrurile urmeaza sa se intample si sa incheiem toata aceasta discutie de 20 ani. Eu nici macar nu stau in casa RA-APPS, ca sa fim bine intelesi, deci nu am legatura", a explicat, duminica, seful Guvernului.

Despre presedintele 'jucator'

Dupa ce a negat ca seful statului i-ar fi cerut s-o demita de la SGG pe Daniela Andreescu, premierul a fost intrebat si despre caracterul de 'presedinte jucator' al lui Traian Basescu.

"El este prin structura, si a declarat-o de la inceput, un om al faptelor, un om al ratiunii si responsabilitatii. Lucrurile acestea le cunoasteti. Eu nu spun ca se baga, eu spun ca face ceea ce trebuie in parteneriat cu Guvernul", a replicat seful Executivului.

Totodata, acesta a subliniat ca Romania n-ar fi rezistat in acesti ani de criza daca nu era parteneriatul cu Traian Basescu. "Poate si cheia reusitei Romaniei sta in faptul ca presedintele Romaniei si-a asumat, alaturi de Guvern, aceste masuri", a conchis Boc.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Emil Boc demisie sefa SGG, #Daniela Andreescu Boc demisa, #Boc relatia Traian Basescu, #Boc baieti destepti energie , #premier