Boc despre mitingul sindicalistilor: Dreptul la protest nu poate fi oprit in Romania

Joi, 10 Martie 2011, ora 20:23
1181 citiri
Boc despre mitingul sindicalistilor: Dreptul la protest nu poate fi oprit in Romania
Foto: Adevarul

Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, joi, ca dreptul la protest nu poate fi oprit, referitor la mitingul pe care sindicatele l-au programat pentru 16 martie in Bucuresti.

El a precizat ca Guvernul va incerca sa explice sindicalistilor ca viitorul Cod al muncii "nu va avea de a face cu sclavagismul".

"Dreptul la protest este garantat si recunoscut in Romania. Eu cred ca pana saptamana viitoare si saptamana viitoare vom continua dialogul social si vom explica inca o data romanilor ca noul Cod al muncii nu are nimic de a face cu sclavagismul, cu cea ce spun unii lideri de sindicat, ca romanii vor lucra 14-16 ore pe zi in mod obligatoriu.

Deci, toate aceste afirmatii sunt false, nu au acoperire si le vom explica atat cat putem ca acest nou Cod al muncii va permite fiecarui roman sa-si gaseasca loc de munca, sa-si gaseasca loc de munca mai usor, iar cei care angajeaza sa ii poata mai usor angaja pe cei care vor sa munceasca", a spus Boc.

Totodata, prim-ministrul a precizat ca in acest moment se fac evaluari guvernamentale privind necesitatea introducerii facilitatilor legate de somajul tehnic si in anul 2011.

"Se fac evaluari concrete in acest moment pentru a vedea daca se impune aceasta masura sau daca poate fi folosita in alte scopuri. (...) Rezervele bugetare nu sunt nelimitate", a spus Boc.

El a participat, joi, la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social pe tema Codului muncii pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea.

Greva de doua ore la CFR, in ziua motiunii (Video)

Confederatiile sindicale au decis sa organizeze un amplu miting de protest in Piata Constitutiei pe 16 martie, ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul muncii.

Mitingul, la care se asteapta sa participe cel putin 50.000 de persoane, va incepe la ora 12,00, iar in aceeasi zi in intervalul orar 7,00-9,00 sindicatele din CFR vor declansa o greva de avertisment cu intreruperea lucrului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#premier Emil Boc, #miting sindicalisti, #facilitati somaj tehnic , #premier