Ziare.com

Boc, despre romanul care a cumparat manuscrisele lui Cioran: Ar trebui urmat si de altii (Video)

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 20:59

   

Boc, despre romanul care a cumparat manuscrisele lui Cioran: Ar trebui urmat si de altii (Video)
Premierul Emil Boc l-a felicitat, luni, pe omul de afaceri care a achizitionat, prin licitatie, manuscrisele lui Emil Cioran si a spus ca acesta este un gest care ar trebui "urmat si de catre altii".

Intrebat de ce statul roman nu a participat la licitatia din Franta unde au fost scoase spre vanzare o parte din manuscrisele filosofului Emil Cioran, Emil Boc a sustinut ca totusi "statul roman a avut doua entitati, Bibiloteca Centrala Universitara si Televiziunea Romana".

"Eu felicit pe acel intreprinzator roman care a facut acest gest si ar fi bine ca el sa fie urmat si de catre altii", a mai spus Boc, in urma insistentelor presei.

Omul de afaceri George Brailoiu, care a cumparat la licitatie, joi, manuscrisele filosofului Emil Cioran, a declarat ca nu a realizat aceasta achizitie pentru a face profit si ca va dona documentele statului roman.

"Am cumparat tot fondul. (...) Nu sunt colectionar. Pentru mine nu a fost o investitie. Nu vreau s-o pastrez. E un nonactiv pentru mine. Am cumparat-o ca sa ajunga in tara, sa fie intreaga si sa fie pastrata de o institutie publica. (...) Nu le-am luat ca sa fac profit", a declarat, pentru Realitatea TV, omul de afaceri care a platit circa 400.000 de euro pentru a intra in posesia manuscriselor.

Brailoiu detine compania KDF Energy, activa pe piata certificatelor de emisii de dioxid de carbon.

Printre documentele cumparate de omul de afaceri se numara manuscrisele "Lacrimi si sfinti", "Schimbarea la fata a Romaniei" si "Banalitate si transfigurare", scrisori, diplome si acte de identitate ale lui Cioran, estimate initial la 100.000 de euro.

Licitatia a fost organizata la Paris de casa Binoche et Giquello. Printre participanti s-au numarat Biblioteca Centrala Universitara si TVR.

Vineri, 8 aprilie 2011, s-au implinit 100 de ani de la nasterea marelui filosof.


Citeste mai multe despre premier Emil Boc manuscrise Emil Cioran
Sursa: rNews

Articol citit de 1005 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

AUTORESPECTUL.....

ALTE STATE ISI "FABRICA" VALORILE, NOI LE IGNORAM CU BUNA STIINTZA. IAR CAND UN BRANCUSI SAU CIORAN ESTE ELOGIAT PRIN STRAINATATZURI, IL INTREBAM DE CE NU A MANCAT SALAM CU SOIA.
LA ASA POPOR, ASA conducatori.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor