Boc: Doamna Boc a stat acasa doi ani dupa ce a nascut

Autor: Ana Ilie
Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 12:08
4942 citiri
Boc: Doamna Boc a stat acasa doi ani dupa ce a nascut

Premierul Emil Boc a dezvaluit ca sotia sa a beneficiat de un concediu maternal de doi ani dupa ce a nascut, "pentru ca legea ii permitea".

Comentand noile prevederi ce scurteaza concediul maternal, seful Executivului a insistat pe faptul ca persoanele - mama sau tata - care au intrat deja in concediu maternal inainte de schimbarea normativa vor beneficia in continuare de cei doi ani de concediu.

Emil Boc, despre relatia cu Basescu, concediul sotiei si cum a salvat Romania

Invitat la ProTv, Boc a sublinisat ca, de la intrarea in vigoare a modificarilor, parintii au doua optiuni. "Pentru 2011, parintii au doua optiuni: una activa de a sta 12 luni cu o indemnizatie pana la 3.400 lei, cu o prima de 500 lei la intoarcerea la munca, si optiunea pasiva, de a sta 2 ani, dar cu o indemnizatie plafonata la 12 milioane de lei vechi".

Cat despre concediul maternal al sotiei, "doamna Boc a stat acasa doi ani dupa ce a nascut, pentru ca legea ii permitea. Acum i-as explica ca Romania atat isi poate permite in conditiile de azi", a conchis premierul.

Muntean: Sotia premierului a stat doi ani in concediu pentru prima fetita si un an la al doilea copil

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat, duminica, pentru Mediafax ca sotia premierului Emil Boc a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pe o durata de doi ani doar in cazul primei fetite, iar in cazul celei de-a doua fetite a ramas acasa doar un an in concediu.

"Sotia premierului Emil Boc a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pe o durata de doi ani doar in cazul primei fetite. In cazul celei de-a doua fetite a ramas acasa doar un an in concediu de crestere a copilului", a precizat purtatorul de cuvant.

Boc: Romania ar putea avea nevoie de un acord cu FMI pentru a preveni derapajele

In ceea ce priveste modificarile la contributiile de sanatate, Boc a explicat ca "10.700.000 de romani nu platesc contributii de sanatate, dar avem cu totii nevoie de asistenta. Am luat deciza de a elimina o parte din scutirile de la plata contributiilor de asigurari de sanatate".

Cu toate acestea, "peste 3 milioane de pensionari nu platesc in continuare contributii de asigurari de sanatate. Misiunea mea este sa-i protejez pe cei cu venituri mici si foarte mici. Largirea bazei de impozitare trebuia sa se faca in perioada de crestere economica".

Boc: Basescu nu imi da ordine. Nu mi-am scris niciodata demisia

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....