Ziare.com

Boc: Facem eforturi sa fie ridicate restrictiile impuse romanilor pe piata muncii

Luni, 09 Mai 2011, ora 15:54

   

Boc: Facem eforturi sa fie ridicate restrictiile impuse romanilor pe piata muncii
Guvernul isi continua eforturile pentru aderarea la spatiul Schengen in anul 2011, precum si pentru ca unele state ale Uniunii Europene sa ridice restrictiile impuse lucratorilor romani pe piata comunitara a muncii, a subliniat, luni, prim-ministrul Emil Boc, in mesajul adresat cu ocazia Zilei Europei.

"Faptul ca suntem parte a Europei presupune, insa, pe langa beneficii si responsabilitati. Ca prim-ministru, veghez indeaproape ca Guvernul Romaniei sa raspunda prompt tuturor responsabilitatilor pe care statutul nostru de membru al Uniunii Europene le presupune. Libera circulatie a persoanelor reprezinta unul dintre principiile fundamentale ale UE, de aceea vom continua eforturile pentru a raspunde cerintelor pietei interne a Uniunii, in vederea ridicarii restrictiilor inca existente, in unele state membre, in calea liberei circulatii a fortei de munca", spune Emil Boc.

De asemenea, Guvernul depune eforturi pentru aderarea Romaniei la spatiul de libera circulatie in UE in anul 2011.

"Vom continua, de asemenea, sa actionam cu hotarare pentru realizarea obiectivului nostru de a adera la spatiul Schengen, in 2011. Suntem pregatiti in acest sens si actionam impreuna cu celelalte state membre, in spiritul solidaritatii, pentru consolidarea securitatii acestei zone", se mai arata in mesajul premierului.

Totodata, seful Guvernului sustine ca Bucurestiul a facut pasi importanti pentru adoptarea monedei euro in anul 2015, precum si in sensul indeplinirii obiectivelor asumate la nivel european prin Strategia Europa 2020.

"Mentinem obiectivul de trecere la moneda euro in 2015. Prin masurile pe care le-am luat, prin incadrarea in tintele de deficit stabilite impreuna cu Comisia Europeana, prin aderarea la Pactul Euro Plus, am facut pasi concreti si directi pentru indeplinirea conditiilor de aderare la moneda euro.

(...) Ne angajam intr-un efort constant pentru identificarea de solutii in atingerea obiectivelor europene de prim rang, precum redresarea economica, aplicarea Strategiei Europa 2020, asigurarea securitatii energetice, incluziunea sociala. Aderarea recenta a Romaniei la Pactul Euro Plus este o confirmare a rezultatelor procesului intern de reforma si, totodata, o implicare activa in efortul european de consolidare a guvernantei economice la nivelul Uniunii", afirma Emil Boc.

El a reliefat, insa, si faptul ca va veghea ca Guvernul Romaniei sa-si respecte obligatiile in cadrul UE.

De asemenea, premierul remarca si tripla semnificatie a zilei de 9 Mai.

"Astazi celebram apartenenta Romaniei la familia de state europene, iar pentru noi - romanii, care am stat pentru mai multe decenii in spatele Cortinei de Fier, acesta ramane inca un fapt remarcabil si, totodata, binemeritat.

9 mai este si ziua in care sarbatorim obtinerea independentei Romaniei moderne, un drum al carui inceput a fost trasat prin eroismul, diplomatia si dragostea de tara a inaintasilor nostri. Si mai tarziu, in 1945, la aceeasi data, romanii sarbatoreau alaturi de fortele aliate, victoria impotriva fortelor fasciste care au declansat al Doilea Razboi Mondial", spune primul-ministru.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 666 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu aici

De ce nu face domnul Boc, ca oamenii sa aiba o viata decenta aici in Romania si nu in strainatate departe de copii lor

 

un efort simplu ar fi arestarea lui BLEJNAR si anchetarea lui UDrea!

PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE NE TAIE EUROPA ACCESUL LA FONDURI E CORUPTIA LA NIVEL GUVERNAMENTAL!
PRINCIPALII CORUPTZI!?!
UDREA SI BLEJNAR!
DECI DACA VREI SA REUSESTI DA-I PE ASTIA PE MANA JUSTITZIEI!

 

Actiuni meritorii ale guvernului.

De ce nu face si opozitia ceva in acest sens ?

 

Opozitia nu face nimic pentru romani!

Nu poate, nu stie, nu are oameni care s agandeasca, decat personaje care stiu doar sa atace si sa dea in cei de la Putere. Este inca o dovada ca acest Guvenr se gandeste si la romanii plecat afara, care muncesc in conditii destul de grele.

:D

Romania chiar a inceput sa mearga pe drumul cel bun...pe zi ce trece se vad imbunatatiri si asta datorita guvernului Boc- pe care toata ziua toata lumea il are in gura!!! intr-adevar Boc e un lider caruia ii pasa de tara asta...pentru ca daca era un hot asa cum il cred altii statea frumos si fura si facea gura(cum fac unii in lipsa de altceva util) si nu se mai misca nimik in tara asta!

 

BOC

Guvernul isi continua eforturile pentru aderarea la spatiul Schengen in anul 2011, precum si pentru ca unele state ale Uniunii Europene sa ridice restrictiile impuse lucratorilor romani pe piata comunitara a muncii toate astea datorita celui mai cinstit premier adica BOC!!!

 

ROMANIA

Romania este bucuroasa sa il aiba de domnul Boc este un adevarat lider competent si mai ales cinstit si nu fura cu fac restul.am incredere in el ca ne va aduce pe calea cea buna.

 

schengen

Aderarea la spatiul Schengen va reprezenta inca o reusita a guvernului condus de Emil Boc.Semnele pozitive in urma masurilor de ausiteritate luate de premier,cu riscul de a scadea in ochii oamenilor incep sa apara.De asta are tara noastra nevoie de fapte nu de vorbe!

 

SCHENGEN

Aderarea la spatiul Schengen va reprezenta inca o reusita a guvernului condus de Emil Boc.De asta are tara noastra nevoie de fapte nu de vorbe!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor