Boc: Geoana nu a fost la ultimele sedinte ale Coalitiei

Luni, 27 Iulie 2009, ora 14:53
1051 citiri
Boc: Geoana nu a fost la ultimele sedinte ale Coalitiei

Premierul Emil Boc a facut, luni, un apel catre PSD ca membrii sai sa-si centreze atentia catre problemele pentru care si-au asumat raspunderea atunci cand au fost de acord cu formarea unei Coalitii.

"Constat ca partenerii de la PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile guvernarii si ale romanilor. Le solicit partenerilor de la PSD sa revina la aceste prioritati.

Acestia sunt preocupati de aspecte ce tin de campania prezidentiala si mai putin de ceeea ce ne-am angajat sa fie in fata romanilor", a declarat premierul.

Totodata, acesta s-a arata nemultumit ca indiferenta pentru problemele Coalititiei vine chiar de la liderul PSD, Mircea Geoana, care a absentat in ultimele doua saptamani de la sedintele comune.

"Vreau sa stiti ca miercuri am convocat o sedinta a Coalitiei, inainte de sedinta de Guvern, iar Geoana mi-a confirmat prezenta. Ulterior am fost informat ca nu poate veni. Domnul Geoana nu vine la sedinte.

Nici saptamana trecuta si nici astazi (luni - n.red). Astept ca domnul Geoana sa se intoarca de unde este plecat ca sa putem sa rezolvam problemele", a adaugat seful PD-L.

Emil Boc a precizat totodata ca apelul facut catre partenerii PSD nu reprezinta un ultimatum ci un gest de buna credinta.

"Nu pot sa astept ca partenerii nostri sa vina din concedii pentru a lua decizii. Cu totii pierdem daca aceasta meteahna merge mai departe. Acum in ceasul al doisprezecelea le cer responsabilitate si rationalitate si sa revina la prioritatile romanilor.

Nu vor avea o ora de concediu si de vacanta in aceasta vara. Vor avea in mine un partener. Voi sta zilnic la dispozitia fiecarui ministru care are o problema", a continuat premierul.

Problemele legat de deficit, o prioritate

Emil Boc a confirmat faptul ca problemele legate de deficitul Romaniei sunt in continuare o prioritate. Printre acestea se numara majorarea plafonului garantiilor guvernamentale, dupa modelul "Prima Casa" si "Primul Siloz", precum si neimpozitarea profitului reinvestit.

"Gestul cu privire la diminuarea cu 20% a salariilor ministrilor este un exemplu. Nu inseamna o economisire majora, ci este un gest de solidaritate cu cei care o duc greu.

Nu am vazut pana acum mari demnitari care sa moara de foame. Este un gest pe care ministrii trebuie sa-l faca si cu personalul aflat in subordine. Trebuie sa strangem cureaua", a adaugat Boc, care a dat exemplul desfiintarii propriei Cancelarii.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Emil Boc, #coalitia PSD PD L, #probleme in coalitie , #premier